НАЧАЛО Други

Ubisoft се присъединява към Blockchain Game Alliance

ОКТ. 3, 2018 20:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ubisoft се присъединява към Blockchain Game Alliance

Конзолата за видеоигри умира, а издателят на игри Ubisoft иска да помогне да се създадат стандартите, които да ръководят разработването на една от технологиите, която един ден може да стане голяма част от индустрията: блокчейн.

 


За тази цел френският гейминг гигант е подписал като член основател на Blockchain Game Alliance, чиито членове ще си сътрудничат за разработването на индустриални стандарти и най-добри практики за игри, които разчитат на дистрибутиран леджър (DLT). Новините бяха съобщени за първи път от списание MCV.

От уебсайта на групата:

Убедени, че тази пробивна технология носи многобройни нови предимства за цялата екосистема, от разработчици до играчи, ние предоставяме отворен форум за всички заинтересовани страни да споделят знания и да си сътрудничат в научни изследвания, които поощряват нови начини за създаване и играене на игри. Крайната ни цел е да спомогнем за разпространението на интеграцията на блокчейн чрез разработване на общи стандарти и най-добри практики. 

Други значими основатели включват ConsenSys, студиото за разработка на блокчейн, основано от съоснователя на Етериум Джоузеф Любин, както и Fig, независимият издател на игри като Pillars of Eternity 2: Deadfire и Wasteland 3, които по-рано тази година придобиха блокчейн компания. Към тези фирми се присъединяват и колегите B2Expand, Alto, EverdreamSoft, Gimli, Enjin и Ultra.

По-рано тази година, Университетът за стратегически иновации на Ubisoft е започнал да проучва развитието на DLT и оттогава фирмата спонсорира няколко блокчейн хакатона и конференции за блокчейн, в допълнение към новата си роля в Blockchain Game Alliance.

По-конкретно, решението на Ubisoft да играе активна роля в създаването на стандарти за развитие на блокчейн игрите идва в рамките на по-широкото убеждение на фирмата, че облачните игри представляват бъдещето на индустрията.

През юни изпълнителният директор на Ubisoft Ив Гуилемо заяви, че конзолата за видеоигри може да оцелее само за още едно поколение, преди да е напълно превзета от стрийминг услуги.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света