НАЧАЛО Други

Ubisoft се присъединява към Blockchain Game Alliance

ОКТ. 3, 2018 20:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ubisoft се присъединява към Blockchain Game Alliance

Конзолата за видеоигри умира, а издателят на игри Ubisoft иска да помогне да се създадат стандартите, които да ръководят разработването на една от технологиите, която един ден може да стане голяма част от индустрията: блокчейн.


За тази цел френският гейминг гигант е подписал като член основател на Blockchain Game Alliance, чиито членове ще си сътрудничат за разработването на индустриални стандарти и най-добри практики за игри, които разчитат на дистрибутиран леджър (DLT). Новините бяха съобщени за първи път от списание MCV.

От уебсайта на групата:

Убедени, че тази пробивна технология носи многобройни нови предимства за цялата екосистема, от разработчици до играчи, ние предоставяме отворен форум за всички заинтересовани страни да споделят знания и да си сътрудничат в научни изследвания, които поощряват нови начини за създаване и играене на игри. Крайната ни цел е да спомогнем за разпространението на интеграцията на блокчейн чрез разработване на общи стандарти и най-добри практики. 

Други значими основатели включват ConsenSys, студиото за разработка на блокчейн, основано от съоснователя на Етериум Джоузеф Любин, както и Fig, независимият издател на игри като Pillars of Eternity 2: Deadfire и Wasteland 3, които по-рано тази година придобиха блокчейн компания. Към тези фирми се присъединяват и колегите B2Expand, Alto, EverdreamSoft, Gimli, Enjin и Ultra.

По-рано тази година, Университетът за стратегически иновации на Ubisoft е започнал да проучва развитието на DLT и оттогава фирмата спонсорира няколко блокчейн хакатона и конференции за блокчейн, в допълнение към новата си роля в Blockchain Game Alliance.

По-конкретно, решението на Ubisoft да играе активна роля в създаването на стандарти за развитие на блокчейн игрите идва в рамките на по-широкото убеждение на фирмата, че облачните игри представляват бъдещето на индустрията.

През юни изпълнителният директор на Ubisoft Ив Гуилемо заяви, че конзолата за видеоигри може да оцелее само за още едно поколение, преди да е напълно превзета от стрийминг услуги.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света