НАЧАЛО Крипто Крими

U.S. DEA: Криминалните дейности представляват само 10% от сделките с Биткойн

ДЕК. 13, 2018 13:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 U.S. DEA: Криминалните дейности представляват само 10% от сделките с Биткойн

Крипто ентусиастите отдавна са твърдели, че е несправедливо да се характеризира Биткойн като убежище за наркодилъри и перачи на пари. Сега те разполагат с данни от Американската агенция за борба с наркотиците (DEA), за да подкрепят това твърдение.


В интервю за Bloomberg специалният агент на DEA Лилита Инфанте заяви, че престъпната дейност представлява приблизително 10% от транзакциите с BTC по веригата. През 2013 г. 90% от транакциите са били свързани с престъпления. Вероятно спада се дължи до голяма степен на свалянето на Silk Road от страна на правителството на САЩ.


Това не означава, че по-малко престъпници използват валутата, за да финансират незаконните си дейности.


Инфанте заяви, че обемът на престъпните сделки е "нараснал значително", но съотношението бързо се свива, след като криптовалутите са се превърнали в по-мащабен клас активи. Незаконната дейност, каза тя, беше заменена от друг случай на употреба: спекулации.

Обемът е нараснал значително, сумата на транзакциите и стойността на долара се е увеличила значително през годините в престъпна дейност, но съотношението е намаляло ", каза Инфанте. "По-голямата част от транзакциите се използват за ценова спекулация."

Правителството на Квебек публикува доклад по-рано тази година, в който се заключава, че репутацията на Биткойн като актив на черния пазар не се потвърждава в действителност.

"Биткойн не е над закона, нито е магнит за незаконни сделки: той представлява само малка част от престъпните пари, които се разпространяват около планетата. Причината е, че тя е по-малко привлекателна за всеки, който иска да извърши сделки, без да оставя следи ", се казва в статията на главния научен сътрудник на Квебек Реми Курайон.

На друго място в интервюто Infante отбеляза, че докато транзакциите с криптoвалута са нецензурирани, правоприлагащите органи могат да анализират данните от блокчейна, за да проследят престъпната дейност.

"Блокчейнът ни дава много инструменти, за да можем да идентифицираме хората", каза тя. "Аз всъщност искам да продължат да ги използват."

Инфанте добави, че докато криптовалутите като Monero и ZCash могат да бъдат привлекателни алтернативи, те са твърде малки и неликвидни, за да бъдат надежден платежен инструмент за престъпни предприятия. Тя също така каза, че агентите на DEA "все още имат начини за проследяване" на тези транзакции, макар че не уточни какво точно са тези методи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света