НАЧАЛО Други

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Докато вярващите в крипто използват NFT (незаменими токени) като профилни снимки в Twitter, съществува скептицизъм относно “собствеността” върху тези цифрови активи.

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с десния бутон върху изображението и да го зададе като профилната им снимка?


Сега, след месеци на очакване, Twitter пусна официален механизъм за проверка на снимките на NFT профили.


Свържете Етериум портфейла си с вашия акаунт в Twitter и ще ви бъде представен списък с NFT, които притежавате. Проверката е достъпна само за NFT, базирани на Етериум, в момента, въпреки че представител на компанията поясни, че това е само “първа итерация” на функция, която може да продължи да поддържа други блокчейн мрежи.


Изберете NFT и снимката на вашия профил – обикновено затворена в кръг – ще получи страхотна нова шестоъгълна рамка. Ако досадно щракване с десен бутон се опита да използва вашия NFT като своя профилна снимка, без първо да купи токена, те пак ще могат да използват изображението, но ще останат с класическата рамка с кръг.


Не Пропускай: Да очакваме ли обрат на пазара?

Разбира се, картинката може просто да се качи отново като NFT, да създаде визуално идентичен NFT и да го използва като снимка на своя профил, допълнен с шестоъгълна рамка.


Все още няма новина дали Twitter ще предложи защита срещу този вид кражба, която се разрасна, тъй като пазарът на NFT експлодира през последната година.


И тъй като Twitter извлича NFT на потребителите с интерфейси за програмиране на приложения (API) от онлайн пазара OpenSea, той ефективно е вградил трета страна в своя процес на проверка, вместо просто да взаимодейства директно с блокчейна. Ако OpenSea падне, Twitter може да има проблеми със зареждането на тези изображения. (Тези конкретни API наскоро бяха критикувани подробно в есе от криптографа Мокси Марлинспайк.)

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Други новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square Enix обмисля сериозни инвестиции в Web3 пространството

Square Enix (SE) е японски разработчик на игри с $3 милиарда активи под управление, според последния отчет за приходите на компанията. Фирмата притежава Final Fantasy и продаде франчайза на Tomb Raide...
МАЙ. 16, 2022 06:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Galaxy Digital очакват $300 милиона в загуби през второто тримесечие

Всеобхватният доход на една компания обикновено е сума от нейния нетен доход и печалбите или загубите, които все още не са реализирани. Тази скорошна новина изглежда е предупредителен знак за инвестит...
МАЙ. 15, 2022 12:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Акциите на Robinhood скочиха с 30% след придобиването на дял от основателя на FTX

Новината беше добре приета от пазара, като цената на акциите на Robinhood (HOOD) първоначално се повиши с над 30%. Към момента на публикуване цената се установи до 24% печалба.Според зявление до Комис...
МАЙ. 13, 2022 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света