НАЧАЛО Други

Турция отвaрят първият си блокчейн университетски център

АВГ. 7, 2018 16:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Турция отвaрят първият си блокчейн университетски център

Турция създаде първия блокчейн център на университетско ниво, целящ да затвори недостига на експертни познания и да осигури широкото разгръщане на технологията, съобщиха от местния вестник Daily Sabah на 3-ти август.


Истанбулският блокчейн и иновационен център (BlockchainIST Center) беше открит в университета Bahçeşehir (BAU). Според директора на центъра Бора Ердамар, BlockchainIST ще бъде "най-важният център за научноизследователска и развойна дейност и иновации в Турция, в който научните изследвания и публикации се правят в блокчейн технология".

Ердамар заяви, че Турция може да има шанс да се превърне във водеща страна в технологиите, които ще "трансформират човечеството". Той подчерта значението на сътрудничеството с други образователни институции, бизнеси и държавни институции, за да провеждат правилни блокчейн изследвания и да проучат възможните случаи на употреба.

В същото време други университети по света вече са се възползвали от предимствата на разпределената счетоводна технология, предлагайки блокчейн, интелигентни договори и курсове, свързани с криптовалути.


Присъединете се към нашата Telegram група
Само тази година Станфордският университет създаде Центъра за изследване на блокчейн, подкрепен частично от фондация Етериум, а големият бразилски университет Fundação Getúlio Vargas започна да предлага първата магистърска степен по крипто финансиране в страната. Ripple също дари 50 милиона долара на 17 университета в световен мащаб, за да подкрепи обучението в блокчейн и крипто.

Докато директорът на BlockchainIST подчерта, че Турция се дигитализира и полага големи усилия да върви в крак с останалата част от света в цифровата трансформация, турските власти демонстрираха двусмислената си позиция към крипто индустрията.

През ноември миналата година, правителството на страната предприе остри позиции по въпроса за Биткойн (BTC), когато депутатите от държавната дирекция по вероизповеданията заявиха, че BTC е "несъвместим" с исляма. През февруари тази година заместник-председателят на партията на националистическото движение на Турция не само предложи правила за пазара, но и спомена възможността за национална цифрова валута, наречена TurkCoin.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Централната банка на Нигерия ще бъде първата в Aфрика с дигитална валута

CBDC на Нигерия, електроната найра, първоначално трябваше да бъде пусната на 1-ви октомври. Стартирането беше отложено обаче, за да се подготви за 61-ия ден на независимостта на страната.През август Ц...
ОКТ. 25, 2021 16:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск отрича сътрудникът му да има общо с Фондация Dogecoin

В скорошен туит мултимилиардерът пише, че нито той, нито Бърчъл, нито някой от неговите сътрудници са замесени.Neither Jared, nor me, nor anyone I know has anything to do with this foundation— Elon Mu...
ОКТ. 25, 2021 15:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

Според скорошна прогноза на анализатор от Morgan Stanley, основателят на SpaceX е на път да стане първият трилионер в света с безмилостното си натрупване на богатство.Twitter акаунт, наречен UberFacts...
ОКТ. 24, 2021 19:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото се нарежда в топ 20 на милиардерите

Стойността на Биткойн (BTC) скочи до над $67,00 по време на скорошния възход на криптопазара, преди да се върне до сегашната си стойност от около $62,000. Според текущия обменен курс и приблизителния ...
ОКТ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света