НАЧАЛО Други

Турция отвaрят първият си блокчейн университетски център

АВГ. 7, 2018 16:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Турция отвaрят първият си блокчейн университетски център

Турция създаде първия блокчейн център на университетско ниво, целящ да затвори недостига на експертни познания и да осигури широкото разгръщане на технологията, съобщиха от местния вестник Daily Sabah на 3-ти август.

 


Истанбулският блокчейн и иновационен център (BlockchainIST Center) беше открит в университета Bahçeşehir (BAU). Според директора на центъра Бора Ердамар, BlockchainIST ще бъде "най-важният център за научноизследователска и развойна дейност и иновации в Турция, в който научните изследвания и публикации се правят в блокчейн технология".

Ердамар заяви, че Турция може да има шанс да се превърне във водеща страна в технологиите, които ще "трансформират човечеството". Той подчерта значението на сътрудничеството с други образователни институции, бизнеси и държавни институции, за да провеждат правилни блокчейн изследвания и да проучат възможните случаи на употреба.

В същото време други университети по света вече са се възползвали от предимствата на разпределената счетоводна технология, предлагайки блокчейн, интелигентни договори и курсове, свързани с криптовалути.


Присъединете се към нашата Telegram група
Само тази година Станфордският университет създаде Центъра за изследване на блокчейн, подкрепен частично от фондация Етериум, а големият бразилски университет Fundação Getúlio Vargas започна да предлага първата магистърска степен по крипто финансиране в страната. Ripple също дари 50 милиона долара на 17 университета в световен мащаб, за да подкрепи обучението в блокчейн и крипто.

Докато директорът на BlockchainIST подчерта, че Турция се дигитализира и полага големи усилия да върви в крак с останалата част от света в цифровата трансформация, турските власти демонстрираха двусмислената си позиция към крипто индустрията.

През ноември миналата година, правителството на страната предприе остри позиции по въпроса за Биткойн (BTC), когато депутатите от държавната дирекция по вероизповеданията заявиха, че BTC е "несъвместим" с исляма. През февруари тази година заместник-председателят на партията на националистическото движение на Турция не само предложи правила за пазара, но и спомена възможността за национална цифрова валута, наречена TurkCoin.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света