НАЧАЛО Други

Турски инвеститор губи $170 000 от портфейла си след наивна грешка

ДЕК. 11, 2018 09:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Турски инвеститор губи $170 000 от портфейла си след наивна грешка

За онези, които имат крипто портфейли без правилно архивиране, може да бъдат подложени на огромни загуби, ако нещо не се направи, за да се обезопаси портфейла.

Инвеститор в Турция загуби $170 000, защото е загубил паролата си и информацията за възстановяване на портфейла.


Пострадалия Керем Албайрак губи информацията за портфейла си, докато разменял лаптоп в магазин, където първоначално е купил настолен компютъра. Бързайки, той забравя да запази информацията за портфейла си или дори да го копира. Докато осъзнае грешката си, компютърът е форматиран и всяка информация е загубена. Той обясни:

"Портфейлът ми бе прехвърлен на Blockchain, създаден на iMac, след като имах инцидент с офлайн портфейл и се изплаших. Използвах автоматично генерирана парола от Apple без iCloud за архивиране на ключа. При създаването на паролата направих екранна снимка на iMac-а на фразата за възстановяване, която вече е изчезнала. "

Албайрак разказва своята тъжна история в Reddit, където подробно описва събитията, довели до загубата. Ужасяващото нещо за Биткойн и другите криптовалути е, че след като паролата ви е загубена, средствата ви също са изчезнали, тъй като администратора на портфейла (Blockchain в случая) не съхранява такава информация, нито има достъп до портфейла.

Средства, изпратени до грешен или несъществуващ адрес, също се губят трайно, освен ако в случая на първото, получателят е достатъчно любезен да изпрати обратно средствата. Изисква се изключителна грижа при работа с портфейли, особено тези с такива огромни средства като Албайрак.

"Това не е шега. Ти не осъзнаваш, че ще се случи, докато не се случи - не изпадайте в моето положение. Моля, копирайте резервните си кодове и подсигурете портфейла си. Това не е добро усещане, което ми се случи. Не става дума дори за загубата на $170 000. Става дума за загуба на портфейл с толкова пари в Биткойн. Те са там, но не могат да се използват. Когато започна да виждам цената да се покачва, тогава вече наистина ще се ядосам.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света