НАЧАЛО Други

Турската национална фондова борса строи блокчейн платформа

СЕП. 6, 2018 09:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Турската национална фондова борса строи блокчейн платформа

Борса Истанбул, националната фондова борса на Турция, обяви, че е разработена блокчейн платформа, която ще съхранява подробности за нови клиенти и ще споделя документи в децентрализирана мрежа.


В съобщение в сряда операторът на борсата заяви, че платформата е разработена в рамките на корпоративната мрежа, за да се съобразят с нормите "Know Your Customer" (KYC), да се регистрират нови клиенти и да се споделя сигурно информация и документи в "бърза, надеждна и прозрачна платформа".

По-специално платформата вече е позволила на редица субекти, включително националния депозитар, органа за клиринг и сетълмент, както и на Борса Истанбул да споделят и синхронизират базите данни на своите клиенти.

В преведените отчети, съобщени от местната анадолска медия Anadolu, борсата казва:
С проекта, базиран на блокчейн, който бе подготвен от IT екипа на Борса Истанбул, информацията в клиентската база данни на Борса Истанбул, Истанбулската клирингова, сетълмент и попечителска банка (Takasbank) и Централният депозитар на турската валута (MKK) бяха синхронизирани.

Освен това управлението на документацията и редактирането на информация за клиентите ще се улеснят и в блокчейн. "По този начин ще бъдат избегнати възможните грешки при вписването на информацията в базата данни", се казва в изявлението.

Борса Истанбул добавя, че платформата е технически опитна и способна да "извършва голям брой операции и може да бъде използвана в други проекти", обяснявайки, че нейната рамка за сигурност заема от силните предпазни механизми, осигурени от блокчейн технологията.

Въпреки краткото закъснение, Австралийската борса за ценни книжа (ASX) ще се превърне в първата голяма фондова борса в света, която напълно ще интегрира блокчейн като основна технология за процесите след продажбата.

Миналия месец Сингапурската борса потвърди съвместен проект с централната банка на страната за транзакция и уреждане на ценни книжа в цифровизирани токени в блокчейн. Хонконгската фондова борса, шестият по големина борсов оператор в света, също се превръща в трансформативна технология за намаляване на разходите.

В понеделник германската фондова борса Deutsche Börse разкри пътя си в пространството, като стартира специален отдел за криптовалути и блокчейн.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света