НАЧАЛО Други

Турската национална фондова борса строи блокчейн платформа

СЕП. 6, 2018 09:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Турската национална фондова борса строи блокчейн платформа

Борса Истанбул, националната фондова борса на Турция, обяви, че е разработена блокчейн платформа, която ще съхранява подробности за нови клиенти и ще споделя документи в децентрализирана мрежа.


В съобщение в сряда операторът на борсата заяви, че платформата е разработена в рамките на корпоративната мрежа, за да се съобразят с нормите "Know Your Customer" (KYC), да се регистрират нови клиенти и да се споделя сигурно информация и документи в "бърза, надеждна и прозрачна платформа".

По-специално платформата вече е позволила на редица субекти, включително националния депозитар, органа за клиринг и сетълмент, както и на Борса Истанбул да споделят и синхронизират базите данни на своите клиенти.

В преведените отчети, съобщени от местната анадолска медия Anadolu, борсата казва:
С проекта, базиран на блокчейн, който бе подготвен от IT екипа на Борса Истанбул, информацията в клиентската база данни на Борса Истанбул, Истанбулската клирингова, сетълмент и попечителска банка (Takasbank) и Централният депозитар на турската валута (MKK) бяха синхронизирани.

Освен това управлението на документацията и редактирането на информация за клиентите ще се улеснят и в блокчейн. "По този начин ще бъдат избегнати възможните грешки при вписването на информацията в базата данни", се казва в изявлението.

Борса Истанбул добавя, че платформата е технически опитна и способна да "извършва голям брой операции и може да бъде използвана в други проекти", обяснявайки, че нейната рамка за сигурност заема от силните предпазни механизми, осигурени от блокчейн технологията.

Въпреки краткото закъснение, Австралийската борса за ценни книжа (ASX) ще се превърне в първата голяма фондова борса в света, която напълно ще интегрира блокчейн като основна технология за процесите след продажбата.

Миналия месец Сингапурската борса потвърди съвместен проект с централната банка на страната за транзакция и уреждане на ценни книжа в цифровизирани токени в блокчейн. Хонконгската фондова борса, шестият по големина борсов оператор в света, също се превръща в трансформативна технология за намаляване на разходите.

В понеделник германската фондова борса Deutsche Börse разкри пътя си в пространството, като стартира специален отдел за криптовалути и блокчейн.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света