НАЧАЛО Други

Турската национална фондова борса строи блокчейн платформа

СЕП. 6, 2018 09:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Турската национална фондова борса строи блокчейн платформа

Борса Истанбул, националната фондова борса на Турция, обяви, че е разработена блокчейн платформа, която ще съхранява подробности за нови клиенти и ще споделя документи в децентрализирана мрежа.

 


В съобщение в сряда операторът на борсата заяви, че платформата е разработена в рамките на корпоративната мрежа, за да се съобразят с нормите "Know Your Customer" (KYC), да се регистрират нови клиенти и да се споделя сигурно информация и документи в "бърза, надеждна и прозрачна платформа".

По-специално платформата вече е позволила на редица субекти, включително националния депозитар, органа за клиринг и сетълмент, както и на Борса Истанбул да споделят и синхронизират базите данни на своите клиенти.

В преведените отчети, съобщени от местната анадолска медия Anadolu, борсата казва:
С проекта, базиран на блокчейн, който бе подготвен от IT екипа на Борса Истанбул, информацията в клиентската база данни на Борса Истанбул, Истанбулската клирингова, сетълмент и попечителска банка (Takasbank) и Централният депозитар на турската валута (MKK) бяха синхронизирани.

Освен това управлението на документацията и редактирането на информация за клиентите ще се улеснят и в блокчейн. "По този начин ще бъдат избегнати възможните грешки при вписването на информацията в базата данни", се казва в изявлението.

Борса Истанбул добавя, че платформата е технически опитна и способна да "извършва голям брой операции и може да бъде използвана в други проекти", обяснявайки, че нейната рамка за сигурност заема от силните предпазни механизми, осигурени от блокчейн технологията.

Въпреки краткото закъснение, Австралийската борса за ценни книжа (ASX) ще се превърне в първата голяма фондова борса в света, която напълно ще интегрира блокчейн като основна технология за процесите след продажбата.

Миналия месец Сингапурската борса потвърди съвместен проект с централната банка на страната за транзакция и уреждане на ценни книжа в цифровизирани токени в блокчейн. Хонконгската фондова борса, шестият по големина борсов оператор в света, също се превръща в трансформативна технология за намаляване на разходите.

В понеделник германската фондова борса Deutsche Börse разкри пътя си в пространството, като стартира специален отдел за криптовалути и блокчейн.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света