НАЧАЛО Други

Турската национална фондова борса строи блокчейн платформа

СЕП. 6, 2018 09:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Турската национална фондова борса строи блокчейн платформа

Борса Истанбул, националната фондова борса на Турция, обяви, че е разработена блокчейн платформа, която ще съхранява подробности за нови клиенти и ще споделя документи в децентрализирана мрежа.

 


В съобщение в сряда операторът на борсата заяви, че платформата е разработена в рамките на корпоративната мрежа, за да се съобразят с нормите "Know Your Customer" (KYC), да се регистрират нови клиенти и да се споделя сигурно информация и документи в "бърза, надеждна и прозрачна платформа".

По-специално платформата вече е позволила на редица субекти, включително националния депозитар, органа за клиринг и сетълмент, както и на Борса Истанбул да споделят и синхронизират базите данни на своите клиенти.

В преведените отчети, съобщени от местната анадолска медия Anadolu, борсата казва:
С проекта, базиран на блокчейн, който бе подготвен от IT екипа на Борса Истанбул, информацията в клиентската база данни на Борса Истанбул, Истанбулската клирингова, сетълмент и попечителска банка (Takasbank) и Централният депозитар на турската валута (MKK) бяха синхронизирани.

Освен това управлението на документацията и редактирането на информация за клиентите ще се улеснят и в блокчейн. "По този начин ще бъдат избегнати възможните грешки при вписването на информацията в базата данни", се казва в изявлението.

Борса Истанбул добавя, че платформата е технически опитна и способна да "извършва голям брой операции и може да бъде използвана в други проекти", обяснявайки, че нейната рамка за сигурност заема от силните предпазни механизми, осигурени от блокчейн технологията.

Въпреки краткото закъснение, Австралийската борса за ценни книжа (ASX) ще се превърне в първата голяма фондова борса в света, която напълно ще интегрира блокчейн като основна технология за процесите след продажбата.

Миналия месец Сингапурската борса потвърди съвместен проект с централната банка на страната за транзакция и уреждане на ценни книжа в цифровизирани токени в блокчейн. Хонконгската фондова борса, шестият по големина борсов оператор в света, също се превръща в трансформативна технология за намаляване на разходите.

В понеделник германската фондова борса Deutsche Börse разкри пътя си в пространството, като стартира специален отдел за криптовалути и блокчейн.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Поредният милиардер проявява интерес към крипто пространството

Льоб е известен с превръщането на $3 милиона в хедж фонд на стойност $17,5 милиарда през годините и е добре известна фигура на Уолстрийт. Сега крипто секторът е мястото, където той търси нова възможно...
МАР. 3, 2021 18:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нова блокчейн платформа ще се бори с 'тиранията' на социалните медии

Ларимър се насочва към "Големите технологии"Ларимър сподели публикация в GitHub, обяснявайки концепцията на новия си проект. Той описа устойчива на цензура мрежа, която отразява "производителността и ...
МАР. 3, 2021 20:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT са като ICO през 2017 година, според създателя на Лайткойн

Чарли Лий за NFTОснователят на Лайткойн, Чарли Лий, не е голям почитател на незаменяемите токени (NFT), процъфтяващият крипто подсектор, който отбеляза невероятен растеж, достигайки оценка от $3,44 ми...
МАР. 3, 2021 15:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX добавя поддръжка за PayPal

От FTX Exchange заявиха, че техните потребители могат да извършват транзакции като използват всяка валута, тъй като една от възможностите на PayPal е конвертирането на валути без загуба на време. Това...
МАР. 2, 2021 22:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света