НАЧАЛО Други

Централнта банка на Русия успешно завърши пробно ICO

СЕП. 12, 2018 19:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централнта банка на Русия успешно завърши пробно ICO

Регулаторната платформа, управлявана от банката на Русия, приключи първоначалния пилотен проект за предлагане на монети (ICO), разкри служител на централната банка.


Говорейки на Източния икономически форум във Владивосток - пристанищен град близо до китайската граница - Иван Семагин, заместник-директор на дирекция "Развитие на финансовите пазари" в Банката на Русия, разкри, че ICO експериментът се оказа успешен след първоначалното му обявяване през май.


Говорейки с руската информационна агенция TASS, официален представител на централната банка заяви следното (грубо преведено):


В рамките на "sandbox" на Bank of Russia, наскоро беше направен експеримент за провеждане на ICO ... технически всичко вървеше добре, но имаше много въпроси от правна гледна точка.

Служителят не уточни за какви правни проблеми става дума.

Както бе съобщено по-рано, централната банка работи с най-голямата руска банка за търговия на дребно, Sberbank и Националния депозитар за разплащане, за да тества издаването на първоначално предлагане на монети в платформа, управлявана от централната банка.

Стартирала през април тази година, платформата е част от sandbox, разработена и управлявана от централната банка, за да насърчи пилотите на нови финансови продукти и услуги без тежестта на регулaциите.

Токените са били регистрирани, местени и уреждани по инфраструктурата на NSD, същата технология, използвана от руските фондови борси. NSD служи като попечител, докато Sberbank CIB, корпоративната и инвестиционна ръка на банковия гигант, участва като главен инвеститор в предлагането на монети от Level One.

След като вече е закупил 750 млн. рубли в търговски облигации през блокчейн от руския телекомуникационен гигант MTS тази година, шефът на Sberbank CIB Игор Буланцев заяви, че банката е наблюдавала много интерес към набирането на средства чрез ICO сред своите клиенти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света