НАЧАЛО Други

Централната банка на Китай предупреждава инвеститорите за ICO и рисковете асоциирани с крипто

СЕП. 18, 2018 21:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централната банка на Китай предупреждава инвеститорите за ICO и рисковете асоциирани с крипто

Централната банка на Китай, Народна банка на Китай (PBoC), днес, 18-ти септември, издаде ново публично известие, "което напомня" на инвеститорите за рисковете, свързани с първоначалните предлагания на монети (ICO) и крипто търговията.

 

Известието, пуснато от централата на банката в Шанхай, повтаря тези, приета от Службата за специални мерки за отстраняване на интернет финансовите рискове в страната, която първоначално въведе обща забрана за ICO през септември 2017 г.


Предупреждението критикува "неоторизирания" и "незаконния" модел на финансиране, който ICO представлява. Модела бе критикуван поради "сериозно нарушаване" на "икономическия, финансовия и социалния ред":

ICO са заподозрени за незаконно продават токени, незаконно издаване на ценни книжа, незаконни престъпни дейности, финансови измами, пирамидални схеми и други незаконни и престъпни дейности.

PBoC днес приветства успехите на строгите ограничения на страната, насочени към ICO и широк спектър от крипто-свързани дейности до момента, като твърди, че:

Световният дял на вътрешните виртуално валутни сделки е спаднал от първоначалните 90% до по-малко от 5%, като се избягваше балонът на виртуалната валута, причинен от скандалните глобални цени на виртуалната валута през втората половина на миналата година на китайския финансов пазар. Влиянието е високо признато от общността.

Въпреки това банката признава, че все още съществуват редица предизвикателства, особено разпространението на офшорните борси, които инвеститорите използват за заобикаляне на забраната.

PBoC отбелязва, че Службата за специално отстраняване на интернет финансови рискове вече е предприела редица целенасочени мерки, включително блокиране на 124 IP адреса, за които се предполага, че се използват от местните крипто търговци.

По-нататък се посочват удвоените усилия за "почистване" на платежните канали и засилване на механизмите за наблюдение и инспекция. Отбелязва се, че около 3,000 сметки вече са били закрити в резултат на засилен надзор. На последно място обявлението очертава последните мерки, предприети за противодействие на разпространението на крипто "хайп" материали.

Както беше съобщено по-рано, на 25-ти август PBoC вече издаде нов сигнал за риск срещу "незаконните" ICO, предупреждавайки, че блокчейн и идеята за "финансова иновация" се използват, за да примамят инвеститорите, прикривайки по същество измамни Понзи схеми.

Това лято беше наблюдавана атака от антикрипто мерки от Пекин, които включиха забрана за провеждане на събития, свързани с крипто, в определени райони.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света