НАЧАЛО Други

Централната банка на Китай предупреждава инвеститорите за ICO и рисковете асоциирани с крипто

СЕП. 18, 2018 21:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централната банка на Китай предупреждава инвеститорите за ICO и рисковете асоциирани с крипто

Централната банка на Китай, Народна банка на Китай (PBoC), днес, 18-ти септември, издаде ново публично известие, "което напомня" на инвеститорите за рисковете, свързани с първоначалните предлагания на монети (ICO) и крипто търговията.


Известието, пуснато от централата на банката в Шанхай, повтаря тези, приета от Службата за специални мерки за отстраняване на интернет финансовите рискове в страната, която първоначално въведе обща забрана за ICO през септември 2017 г.


Предупреждението критикува "неоторизирания" и "незаконния" модел на финансиране, който ICO представлява. Модела бе критикуван поради "сериозно нарушаване" на "икономическия, финансовия и социалния ред":

ICO са заподозрени за незаконно продават токени, незаконно издаване на ценни книжа, незаконни престъпни дейности, финансови измами, пирамидални схеми и други незаконни и престъпни дейности.

PBoC днес приветства успехите на строгите ограничения на страната, насочени към ICO и широк спектър от крипто-свързани дейности до момента, като твърди, че:

Световният дял на вътрешните виртуално валутни сделки е спаднал от първоначалните 90% до по-малко от 5%, като се избягваше балонът на виртуалната валута, причинен от скандалните глобални цени на виртуалната валута през втората половина на миналата година на китайския финансов пазар. Влиянието е високо признато от общността.

Въпреки това банката признава, че все още съществуват редица предизвикателства, особено разпространението на офшорните борси, които инвеститорите използват за заобикаляне на забраната.

PBoC отбелязва, че Службата за специално отстраняване на интернет финансови рискове вече е предприела редица целенасочени мерки, включително блокиране на 124 IP адреса, за които се предполага, че се използват от местните крипто търговци.

По-нататък се посочват удвоените усилия за "почистване" на платежните канали и засилване на механизмите за наблюдение и инспекция. Отбелязва се, че около 3,000 сметки вече са били закрити в резултат на засилен надзор. На последно място обявлението очертава последните мерки, предприети за противодействие на разпространението на крипто "хайп" материали.

Както беше съобщено по-рано, на 25-ти август PBoC вече издаде нов сигнал за риск срещу "незаконните" ICO, предупреждавайки, че блокчейн и идеята за "финансова иновация" се използват, за да примамят инвеститорите, прикривайки по същество измамни Понзи схеми.

Това лято беше наблюдавана атака от антикрипто мерки от Пекин, които включиха забрана за провеждане на събития, свързани с крипто, в определени райони.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света