НАЧАЛО Други

Централната банка на Китай предупреждава инвеститорите за ICO и рисковете асоциирани с крипто

СЕП. 18, 2018 21:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централната банка на Китай предупреждава инвеститорите за ICO и рисковете асоциирани с крипто

Централната банка на Китай, Народна банка на Китай (PBoC), днес, 18-ти септември, издаде ново публично известие, "което напомня" на инвеститорите за рисковете, свързани с първоначалните предлагания на монети (ICO) и крипто търговията.

 

Известието, пуснато от централата на банката в Шанхай, повтаря тези, приета от Службата за специални мерки за отстраняване на интернет финансовите рискове в страната, която първоначално въведе обща забрана за ICO през септември 2017 г.


Предупреждението критикува "неоторизирания" и "незаконния" модел на финансиране, който ICO представлява. Модела бе критикуван поради "сериозно нарушаване" на "икономическия, финансовия и социалния ред":

ICO са заподозрени за незаконно продават токени, незаконно издаване на ценни книжа, незаконни престъпни дейности, финансови измами, пирамидални схеми и други незаконни и престъпни дейности.

PBoC днес приветства успехите на строгите ограничения на страната, насочени към ICO и широк спектър от крипто-свързани дейности до момента, като твърди, че:

Световният дял на вътрешните виртуално валутни сделки е спаднал от първоначалните 90% до по-малко от 5%, като се избягваше балонът на виртуалната валута, причинен от скандалните глобални цени на виртуалната валута през втората половина на миналата година на китайския финансов пазар. Влиянието е високо признато от общността.

Въпреки това банката признава, че все още съществуват редица предизвикателства, особено разпространението на офшорните борси, които инвеститорите използват за заобикаляне на забраната.

PBoC отбелязва, че Службата за специално отстраняване на интернет финансови рискове вече е предприела редица целенасочени мерки, включително блокиране на 124 IP адреса, за които се предполага, че се използват от местните крипто търговци.

По-нататък се посочват удвоените усилия за "почистване" на платежните канали и засилване на механизмите за наблюдение и инспекция. Отбелязва се, че около 3,000 сметки вече са били закрити в резултат на засилен надзор. На последно място обявлението очертава последните мерки, предприети за противодействие на разпространението на крипто "хайп" материали.

Както беше съобщено по-рано, на 25-ти август PBoC вече издаде нов сигнал за риск срещу "незаконните" ICO, предупреждавайки, че блокчейн и идеята за "финансова иновация" се използват, за да примамят инвеститорите, прикривайки по същество измамни Понзи схеми.

Това лято беше наблюдавана атака от антикрипто мерки от Пекин, които включиха забрана за провеждане на събития, свързани с крипто, в определени райони.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн ферма копае на полярния кръг

Градът може скоро да се прочуе с различен тип копаене - сега той е дом на първата Биткойн ферма в Арктика. BitCluster, руският собственик на съоръжението, вече планира разширяване след стартиране на о...
ЯНУ. 19, 2021 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Иронично: Откриха библейско съобщение в блок 666,666 на Биткойн

Но на 18-ти януари някой остави библейско послание в неговия блокчейн. "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." от Римляни 12:21.Биткойн (и други блокчейни) позволяв...
ЯНУ. 20, 2021 15:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руска крипто борса затваря след загуба на повече от $3 милиона

"Нашата услуга е повредена сериозно по технически и финансов начин“, заявиха от Livecoin в събота. "Няма начин да продължим оперативния бизнес при тези условия, затова вземаме твърдо решение да затвор...
ЯНУ. 19, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света