НАЧАЛО Други

Централната банка на Китай предупреждава инвеститорите за ICO и рисковете асоциирани с крипто

СЕП. 18, 2018 21:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централната банка на Китай предупреждава инвеститорите за ICO и рисковете асоциирани с крипто

Централната банка на Китай, Народна банка на Китай (PBoC), днес, 18-ти септември, издаде ново публично известие, "което напомня" на инвеститорите за рисковете, свързани с първоначалните предлагания на монети (ICO) и крипто търговията.


Известието, пуснато от централата на банката в Шанхай, повтаря тези, приета от Службата за специални мерки за отстраняване на интернет финансовите рискове в страната, която първоначално въведе обща забрана за ICO през септември 2017 г.


Предупреждението критикува "неоторизирания" и "незаконния" модел на финансиране, който ICO представлява. Модела бе критикуван поради "сериозно нарушаване" на "икономическия, финансовия и социалния ред":

ICO са заподозрени за незаконно продават токени, незаконно издаване на ценни книжа, незаконни престъпни дейности, финансови измами, пирамидални схеми и други незаконни и престъпни дейности.

PBoC днес приветства успехите на строгите ограничения на страната, насочени към ICO и широк спектър от крипто-свързани дейности до момента, като твърди, че:

Световният дял на вътрешните виртуално валутни сделки е спаднал от първоначалните 90% до по-малко от 5%, като се избягваше балонът на виртуалната валута, причинен от скандалните глобални цени на виртуалната валута през втората половина на миналата година на китайския финансов пазар. Влиянието е високо признато от общността.

Въпреки това банката признава, че все още съществуват редица предизвикателства, особено разпространението на офшорните борси, които инвеститорите използват за заобикаляне на забраната.

PBoC отбелязва, че Службата за специално отстраняване на интернет финансови рискове вече е предприела редица целенасочени мерки, включително блокиране на 124 IP адреса, за които се предполага, че се използват от местните крипто търговци.

По-нататък се посочват удвоените усилия за "почистване" на платежните канали и засилване на механизмите за наблюдение и инспекция. Отбелязва се, че около 3,000 сметки вече са били закрити в резултат на засилен надзор. На последно място обявлението очертава последните мерки, предприети за противодействие на разпространението на крипто "хайп" материали.

Както беше съобщено по-рано, на 25-ти август PBoC вече издаде нов сигнал за риск срещу "незаконните" ICO, предупреждавайки, че блокчейн и идеята за "финансова иновация" се използват, за да примамят инвеститорите, прикривайки по същество измамни Понзи схеми.

Това лято беше наблюдавана атака от антикрипто мерки от Пекин, които включиха забрана за провеждане на събития, свързани с крипто, в определени райони.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света