НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Цената на Биткойн не скочи покрай "Consensus 2018"

ОКТ. 31, 2018 20:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Цената на Биткойн не скочи покрай "Consensus 2018"

Томас Лий от Fundstrat каза, че несбъдването на прогнозата е "много разочароващо".


Consensus се състоя от 14-и до 16-и май. Присъстващите бяха три пъти повече от миналата година, което е свидетелство за нарастващия интерес към крипто и блокчейн. Том Лий предвиди скок в цената тази седмица, който така и не се случи. Лий спомена в Twitter причината, поради която Биткойн и други криптовалути не са скочили чувствително през изминалата седмица. Той каза, че е "седмица на най-вече положителни новини за крипто". Това включва институционални осиновители и инфраструктурни разработки, които станаха по време на конференцията.

Миналата година, цената нарасна от около $2,000 до $2,700, преди да се коригира до около $ 2500. Тази година, Биткойн бе изправен пред мечи пазар преди събитието, и не се възстанови, но остана на около $8,200 през седмицата.

Лий каза, че криптовалутите страдат от "регулаторния риск" и враждебно приемане от финансовите институции. На конференцията бе предоставена възможност да укрепи убеждението на общността. Той каза:
Конференциите са шансовете на общността да се събере на централизирано място и да се срещне с общността. Изглежда естествено комбинацията от  "проверка на менталното здраве" и "нов интерес" да укрепи убеждението на крипто-общността.

Той посочи "разпродажбата Consensus" като причината, поради която рали не се случи. Важни изявления бяха направени от институционалните инвеститори. Nomura работи с Ledger и Global advisors, за да осигури крипто-попечителска банкова услуга. Лий прогнозира, че трябва да се достигне по-финална форма на регулаторната рамка и че "културно изкупуване" трябва да се предприеме от самите институции.

Том Лий посочи, че са предоставени множество институционални доставчици и решения за институционално попечителство като индикатор за прогрес. След което, той добави:
"Очевидно е, че крипто все още е изправено пред значителна вътрешна съпротива и препятствия в традиционните финансови институции. В многото ни разговори с институционални инвеститори / банки откриваме, че конкретни екипи могат да бъдат ангажирани с ентусиазъм, но широкото вътрешно приемане на крипто / блокада е изправено пред препятствия."

Добър признак е, че голяма част от новите посетители бяха финансови институции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света