НАЧАЛО Други

Цената на акциите на Overstock се срина

АВГ. 15, 2018 22:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Цената на акциите на Overstock се срина

Overstock (NASDAQ: OSTK), американска онлайн компания за търговия на дребно, загуби 21% от пазарната си стойност тази седмица.

От януари пазарната капитализация на Overstock е намаляла с близо 50% до по-малко от 1 млрд. долара.


Това се случи въпреки агресивните усилия на Overstock да остане конкурентоспособен, като наскоро осигури инвестиция от 270 млн. долара за своето дъщерно дружество tZero.

Саум Нурсалей, главен изпълнителен директор на tZero, изрази увереност в новата бизнес стратегия на компанията, след като получи 270 млн. долара инвестиция от базираната в Хонг Конг GSR Capital.

Двете страни също така се съгласиха да използват средствата, за да подобрят ефикасността на капиталовите пазари и да увеличат ликвидността, като използват блокчейн технологията.

След като партньорство бе обявено на 9-ти август, цената на акциите на Overstock нарасна с над 20%. Сега, обаче, фирмата за електронна търговия е загубила всички свои временни печалби, вероятно поради инвеститорите, осъзнавали, че е отчела нетна загуба от 64,9 милиона щатски долара за второто тримесечие на 2018 г.

Бизнесът на Overstock изглежда страда много, като се има предвид, че отчита 7,5 милиона щатски долара нетна загуба през същия период от време през 2017 година. Въпреки сегашното положение, онлайн търговецът на дребно все още има 1,800 служители на своята заплата.

Overstock също са експериментирали с различни бизнес идеи, за да оцелеят. През 2014 г. той стана един от първите онлайн търговци на дребно, които започнаха да приемат плащания с криптовалути за продукти, продавани на уебсайта.

Също така, след като крипто пазара претърпя сериозен възход през 2017 г., Overstock обяви, че ще започне да инвестира силно в крипто, като държи 50% от крипто плащанията, които е получила.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света