НАЧАЛО Други

Цената на акциите на Overstock се срина

АВГ. 15, 2018 22:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Цената на акциите на Overstock се срина

Overstock (NASDAQ: OSTK), американска онлайн компания за търговия на дребно, загуби 21% от пазарната си стойност тази седмица.

 

От януари пазарната капитализация на Overstock е намаляла с близо 50% до по-малко от 1 млрд. долара.


Това се случи въпреки агресивните усилия на Overstock да остане конкурентоспособен, като наскоро осигури инвестиция от 270 млн. долара за своето дъщерно дружество tZero.

Саум Нурсалей, главен изпълнителен директор на tZero, изрази увереност в новата бизнес стратегия на компанията, след като получи 270 млн. долара инвестиция от базираната в Хонг Конг GSR Capital.

Двете страни също така се съгласиха да използват средствата, за да подобрят ефикасността на капиталовите пазари и да увеличат ликвидността, като използват блокчейн технологията.

След като партньорство бе обявено на 9-ти август, цената на акциите на Overstock нарасна с над 20%. Сега, обаче, фирмата за електронна търговия е загубила всички свои временни печалби, вероятно поради инвеститорите, осъзнавали, че е отчела нетна загуба от 64,9 милиона щатски долара за второто тримесечие на 2018 г.

Бизнесът на Overstock изглежда страда много, като се има предвид, че отчита 7,5 милиона щатски долара нетна загуба през същия период от време през 2017 година. Въпреки сегашното положение, онлайн търговецът на дребно все още има 1,800 служители на своята заплата.

Overstock също са експериментирали с различни бизнес идеи, за да оцелеят. През 2014 г. той стана един от първите онлайн търговци на дребно, които започнаха да приемат плащания с криптовалути за продукти, продавани на уебсайта.

Също така, след като крипто пазара претърпя сериозен възход през 2017 г., Overstock обяви, че ще започне да инвестира силно в крипто, като държи 50% от крипто плащанията, които е получила.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света