НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Трите най-странни Биткойн форка

ОКТ. 26, 2018 00:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Трите най-странни Биткойн форка

Последните месеци от 2017 и първите дни на 2018 дадоха нещо като "забавен сезон" за Биткойн форковете.


Във време, когато регулаторният натиск разстрои няколко действащи ICO-та, нови проекти - както справедливи, така и разумни - доведоха до заличаване на съществуващите проекти като средство за гарантиране на ранни лихви и ликвидност.

Зад всяка добра идея обаче, обикновено има една по особена - и Биткойн не е изключение. Тук ще разгледаме три странни Биткойн форка, които или дебютираха с невероятно амбициозни цели, съмнителни "благотворителни" цели или такива, които просто са изоставени от по-големите играчи.


Bitcoin Pizza


Феновете на BTC може ентусиазирано да споделят историята за покупката, в която клиент плаща 10 000 BTC за 2 пици, а сега Bitcoin Pizza поема щафетата.

Форка, случил се на 1-и януари на блок 501888, притежателите на Биткойн са получили BPA токени в съотношение 1:1 с BTC.

Вместо да внедрява нови блокчейн изкривявания или дългосрочни стратегии, Bitcoin Pizza е уникален с това, че възнамерява да се обвърже с Биткойн с насочена ациклична графика - същата технология, която поддържа IOTA и Byteball.

Посочената ациклична графика се различава от блокчейн технологията, която е в основата на повечето криптовалути. Докато блокчейн е по същество криптографски, подлежащ на проверка списък, където всеки нов запис препраща към предишната насочена ациклична графика, използва структура, подобна на дърво, където файловете могат да съдържат под-папки, които непрекъснато се отклоняват, стига те да са обърнати напред.

С твърденията, че неговият "блокчейн, поддържан от DAG, ще бъде най-широко използваният, с най-високата пазарна горна граница" и мисията да "направи Биткойн велик отново", Bitcoin Pizza планира да разклони блокчейна му, да възнагради притежателите си с airdrop токени след това да разреши на своите участници да обменят тези токени за официалния "BPA токен" на по-късен етап, като се има предвид, че блокчейн и насочените ациклични графики не са оперативно съвместими.

Bitcoin Pizza в крайна сметка избледнява в Етериум, и официалният им уеб сайт оттогава е офлайн.


Bitcoin God


BTC може да се нарече "баща" на криптoвалутите, но Биткойн "God" взима нещата на съвсем друго ниво.

Като "първата благотворителна платформа, построена върху блокчейн", Bitcoin God бе форкнат на 27-и декември 2017 г. на блок 501225.

По ирония на съдбата, Bitcoin God е резултат от продължителен труд и всъщност е предназначен за стартиране на Коледа - 25-и декември.

Биткойн Бог достави 17 милиона GOD токена, които са били в съотношение 1:1 с притежателите на BTC, при което от останалите четири милиона токена, 400 000 ще бъдат използвани като награди за копаене, докато допълнителни 3.6 милиарда токена ще бъдат раздадени на благотворителни организации.

В система, в която потребителят е "Бог", Bitcoin God дава възможност на общност от токен титуляри да гласуват за съотношението и размера на токените, издадени за "благотворителни" каузи.

Потребителите, които искат да номинират благотворителна организация, могат да оставят адреса си на портфейла в социалната мрежа на Bitcoin Gold , след което крипто общността ще "гласува, за да вземе решение относно съотношението и количеството на airdrop".

Bitcoin God не само въвежда Proof-of-Stake (доказателство за залог) копаене и планирано разширение, включващо интелигентни договори (извън възможностите на Биткойн за скриптове), но освен това предвижда по-голям размер на блока и доказателство за нулево знание в бъдеще.


BitcoinBoy


Докато името му може да се позове на носталгията на 90-те години и на любимия GameBoy на Nintendo, BitcoinBoy няма нищо общо с това.

След като бе форкнат на 31-и декември 2017 г. на блок 501888, BitcoinBoy въведе "огромни блокове" (8-мегабайта), доказателства с нулево знание и интелигентни договори. Биткойн притежателите са получили BitcoinBoy токени (BCB) в съотношение 1:1.

Описвайки себе си като "не само експеримент", BitcoinBoy дебютира с визията за "модернизиране" на мрежата Биткойн с "вграден интелигентен договор" за издаване на активи в мрежата и улесняване на създаването на приложения.

С течение на времето обаче - и освен за въвеждането на доказателства с нулево знание - целите на BitcoinBoy до голяма степен са постигнати от Bitcoin Cash.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво трябва да следим при Биткойн?

В нова стратегическа сесия Коуен разглежда това, което той нарича “лента за подкрепа на бичия пазар”, която е комбинация от 20-седмичната проста пълзяща средна (SMA) и 21-седмичната експоненциална пъл...
НОЕ. 29, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор предвижда отскок за Биткойн - ето какво мисли за Етериум

Псевдонимният търговец Smart Contracter каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн дава знаци, че корекцията е почти приключила.“Няма признаци за обръщане ‘все още’, но току-що имахме окончате...
НОЕ. 29, 2021 08:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Купувайте Биткойн - това е новото злато' - според мексикаски милиардер

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създав...
НОЕ. 28, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света