НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Транзакционните такси на Litecoin ще бъдат драстично намалени

ДЕК. 14, 2018 16:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Транзакционните такси на Litecoin ще бъдат драстично намалени

Таксите за транзакции на Litecoin ще бъдат намалени до 10 пъти в предстояща актуализация.


Откакто Биткойн таксите временно скочиха до $50 на върха на безпрецедентния бичи пазар от 2017 г., при който BTC скочи от $1 000 на $20 000 за период от 12 месеца, темата за решения за мащабиране и намаляване на транзакционните такси се разглежда от разработчиците, инвеститорите и лидерите в сферата.

Но дори и в периода, в който таксите на BTC са били високи, Litecoin бързо се доказа като чудесна алтернатива на "големия татко" в света на криптовалутите. Оттогава насам, Litecoin бързо се сдоби с по-голямо внимание за плащания онлайн.

Въпреки това, разработчиците на популярния алткойн са посочили, че докато таксите за транзакции с дългосрочни плащания са почти незначителни, би било изгодно проектът да продължи да приближава таксите до нула. В петък Litecoin.com разкри в Twitter, че предстоящият ъпгрейд на софтуера на Litecoin Core 0.17 ще намали средната такса в мрежата с коефициент 10.


По данни, събрани от BitInfo, популярен доставчик на анализи за криптoвалути, средната такса за извършване на сделки е $0.1.


Така че, когато тази промяна дойде, транзакционните такси вероятно ще паднат до по-малко от цент за повечето потребители.


След това крипто медията посочи, че тази промяна е била катализирана от грамадния скок в таксите за транзакции по време на гореспоменатия бичи пазар.

Ейдриан Галахър, водещ разработчик на проекта Litecoin Core, коментира намалението на таксите, като обърна внимание на теорията, че ниските разходи за транзакции ще укрепят приемането и използването на крипто активa. Някои твърдят, че това е нещо повече от теория, тъй като по-ниските такси за транзакции осигуряват, че шансът актива да се използва в ежедневната търговия по целия свят е по-голям.

След това Галахър добави, че не очаква крипто пазара да е в меча тенденцията за дълго, което показва, че той вижда обръщане на тренда. Имайки предвид това, разработчикът на Litecoin отбеляза, че таксите, предложени в Core 0.17, вероятно са стъпка в правилната посока за блокчейн и крипто общността като цяло.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Топ 5 алткойна с висок потенциал за 2022 г.

В ново интервю с Джесика Уокър от CoinMarketCap, Пал казва, че Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) действат като “базови инвестиции”, всяка по своя собствена причина.“Разглеждам го от гледна точка на мрежов...
ЯНУ. 16, 2022 15:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с почти 400% след листинг на Coinbase

PolySwarm (NCT) е проект за откриване на заплахи и зловреден софтуер, който беше изброен от Coinbase Pro в сряда, заедно с алткойните Inverse Finance (INV), Liquity (LQTY), Propy (PRO).След това всичк...
ЯНУ. 16, 2022 00:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Два протокола от първи слой се насочват към нови върхове

Крипто анализаторът, известен под псевдонима Smart Contracter, каза на своите 201,800 последователи в Twitter, че собствените токени на блокчейн платформите Harmony (ONE) и Fantom (FTM) се стремят да ...
ЯНУ. 16, 2022 12:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether замразиха $150 милиона USDT и ограничиха 3 адреса

Според блокчейн данни, Tether замрази USDT на стойност над $150 милиона на 13-ти януари. Това не е първият път, в който Tether замразява средства по този начин, като това често създава притеснения сре...
ЯНУ. 14, 2022 20:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света