НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Трансфер на $183 милиона в Етериум за такса от $0.06

ОКТ. 22, 2018 22:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Трансфер на $183 милиона в Етериум за такса от $0.06

Мултимилионна транзакция, която би струвала на изпращачите над $5 милиона в комисионни, бе направена за $0.06 в Етериум.

 


Етериум блок 6556384 премина през 5080 потвърждения и отне повече от 19 часа, за да прехвърли повече от $183 милиона, без да се налага да минава през скъпи посредници. Сцената е доста позната за тези, които редовно прехвърлят стойност чрез блокчейн. Но в същото време, това е ясна атестация за едно от от най-убийствените приложения на блокчейн: паричните преводи.


https://twitter.com/cvrbonbased/status/1054102811217219585


Класическите платежни системи като например PayPal, след премахването на лимита за преводи, би трябвало да прехвърли $183 милиона, като начисли транзакционни такси в размер на $5,3 милиона в среден платежен коридор "Изток-Запад". Western Union, друга глобална услуга за преводи, е щяла да изпрати същата сума, като отнема $120 от всеки прехвърлени $3000. Таксата за транзакцията от Етериум блокчейна е била по-ниска от това, което Western Union таксува за изпращане на $50.


По-малко приемане


Независимо от иновациите в сектора на плащанията и преводите, децентрализираните блокчейн системи срещат по-ниски нива на адаптация в сравнение с PayPal и Western Union, тъй като токените, прехвърлени чрез конкретен блокчейн, са нестабилни. Следователно транзакция от $183 милиона, докато е на път към приемниците, може да бъде намалена до $170 милиона. Би могло дори да спечели няколко милиона, ако пазарът върви нагоре. Това прави децентрализираните активи малко неблагонадеждни за участниците, търсещи стабилен паричен превод.

Това, което е по-проблематично, е ликвидността. При получаване на сумата в актива крипто ще трябва да го размени за местна валута. В много случаи борсата, отговорна за обмен на фиат и крипто, е по-малко ликвидна, отколкото се изисква при липса на 1) банкови партньори и 2) регламенти. Предприятията, които искат да ликвидират преотстъпените крипто фондове веднага след кредитирането, може да срещнат трудност да се държат заради страх от загуба на стойност и да се разменят за фиат, поради липса на фиатни средства.

Блокчейн реши една част от проблема разделен на две. Тази част е непостоянството, мащабируемостта и децентрализацията. Докато успехът на другата част, състоящ се от регулиране, икономическо приобщаване и пространство за по-нататъшни блокчейн иновации, зависи единствено от политиките, които са в полза на финтех, както от икономисти, така и от законодатели.


Да разбираш преди да коментираш


Известният икономист Нуриел Рубини, наскоро се постара да каже най-лошото за блокчейн, като нарече приложенията му "майката на всички измами" и използва фрази като "прославена електронна таблица" и "заговор за либерална идеология" за публични ledger-и. Финансовият експерт обаче, говори най-вече за втората част от проблема, както бе споменато по-горе. Той не се занимава с първата част, която блокчейн почти реши, десет години от въвеждането му.

По подобен начин някои икономисти взимат пример от своя колега от Ню Йорк, създавайки умствено препятствие в съзнанието на мнозина, които проявяват интерес към DLT системите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Grayscale се насочва към Chainlink, Cardano, Polkadot и други

Най-големият хедж фонд за придобиване на Биткойн, Grayscale Investments, потвърди, че обмисля диверсификация на портфолиото си с нови продукти. Новите крипто тръстове, които той обмисля, ще се ос...
ФЕВ. 26, 2021 17:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китове може да са причината за спада на Етериум от 50% на Kraken

Спадът обаче не е бил грешка и е можело да бъде причинен от крипто кит, заяви днес изпълнителният директор на платформата Джеси Пауъл пред Bloomberg."Ние сме в процес на разследване. Изглежда няма дан...
ФЕВ. 26, 2021 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Наближава актуализацията на Cardano (ADA)

"Напълно потвърдено за 1-ви март"Според последната публикация в Twitter от IOHK, нейният екип най-накрая потвърди първия ден на пролетта като дата на активирането на мейннет хардфорка на Мери. Актуали...
ФЕВ. 25, 2021 19:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Brave изгражда собствен агрегатор за децентрализиран обмен

Според неговата BAT Roadmap 2.0, обявена на 24-ти февруари, Brave създава агрегатор за децентрализиран обмен (DEX), както и нов 'Brave Wallet', който да замени настоящите му крипто портфейли.Добавките...
ФЕВ. 25, 2021 14:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света