НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Трансфер на $183 милиона в Етериум за такса от $0.06

ОКТ. 22, 2018 22:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Трансфер на $183 милиона в Етериум за такса от $0.06

Мултимилионна транзакция, която би струвала на изпращачите над $5 милиона в комисионни, бе направена за $0.06 в Етериум.


Етериум блок 6556384 премина през 5080 потвърждения и отне повече от 19 часа, за да прехвърли повече от $183 милиона, без да се налага да минава през скъпи посредници. Сцената е доста позната за тези, които редовно прехвърлят стойност чрез блокчейн. Но в същото време, това е ясна атестация за едно от от най-убийствените приложения на блокчейн: паричните преводи.


https://twitter.com/cvrbonbased/status/1054102811217219585


Класическите платежни системи като например PayPal, след премахването на лимита за преводи, би трябвало да прехвърли $183 милиона, като начисли транзакционни такси в размер на $5,3 милиона в среден платежен коридор "Изток-Запад". Western Union, друга глобална услуга за преводи, е щяла да изпрати същата сума, като отнема $120 от всеки прехвърлени $3000. Таксата за транзакцията от Етериум блокчейна е била по-ниска от това, което Western Union таксува за изпращане на $50.


По-малко приемане


Независимо от иновациите в сектора на плащанията и преводите, децентрализираните блокчейн системи срещат по-ниски нива на адаптация в сравнение с PayPal и Western Union, тъй като токените, прехвърлени чрез конкретен блокчейн, са нестабилни. Следователно транзакция от $183 милиона, докато е на път към приемниците, може да бъде намалена до $170 милиона. Би могло дори да спечели няколко милиона, ако пазарът върви нагоре. Това прави децентрализираните активи малко неблагонадеждни за участниците, търсещи стабилен паричен превод.

Това, което е по-проблематично, е ликвидността. При получаване на сумата в актива крипто ще трябва да го размени за местна валута. В много случаи борсата, отговорна за обмен на фиат и крипто, е по-малко ликвидна, отколкото се изисква при липса на 1) банкови партньори и 2) регламенти. Предприятията, които искат да ликвидират преотстъпените крипто фондове веднага след кредитирането, може да срещнат трудност да се държат заради страх от загуба на стойност и да се разменят за фиат, поради липса на фиатни средства.

Блокчейн реши една част от проблема разделен на две. Тази част е непостоянството, мащабируемостта и децентрализацията. Докато успехът на другата част, състоящ се от регулиране, икономическо приобщаване и пространство за по-нататъшни блокчейн иновации, зависи единствено от политиките, които са в полза на финтех, както от икономисти, така и от законодатели.


Да разбираш преди да коментираш


Известният икономист Нуриел Рубини, наскоро се постара да каже най-лошото за блокчейн, като нарече приложенията му "майката на всички измами" и използва фрази като "прославена електронна таблица" и "заговор за либерална идеология" за публични ledger-и. Финансовият експерт обаче, говори най-вече за втората част от проблема, както бе споменато по-горе. Той не се занимава с първата част, която блокчейн почти реши, десет години от въвеждането му.

По подобен начин някои икономисти взимат пример от своя колега от Ню Йорк, създавайки умствено препятствие в съзнанието на мнозина, които проявяват интерес към DLT системите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето защо тези алткойни могат да претърпят подем

Според ново обявление има 25 крипто актива, които Grayscale обмисля за нови инвестиционни продукти, включително алткойните Cosmos (ATOM) и Fantom (FTM).“ ‘Активи под разглеждане’ изброява някои цифров...
ЯНУ. 27, 2022 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пет нови алткойна скочиха значително, след като бяха изброени от Coinbase

В ново съобщение борсата казва, че пет алткойна с ниска пазарна капитализация ще започнат да се търгуват на Coinbase Pro, след като бъдат изпълнени подходящи условия за ликвидност.Cryptex Finance е Ет...
ЯНУ. 26, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stellar споделят вълнуващи планове за 2022 г.

Следователно в нея се заявява, че като част от стратегията си за 2022 г., Stellar Development Foundation (SDF), организация с нестопанска цел, разкрива своя ангажимент да подкрепя развитието на смарт ...
ЯНУ. 27, 2022 10:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Те твърдят, че редица фактори могат да доведат до това, че цените на криптовалутите ще останат по-ниски в продължение на години.Според Business Insider анализаторите на UBS казаха в бележка до клиенти...
ЯНУ. 26, 2022 00:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света