НАЧАЛО Други

Топ телефонната компания на Ю.Корея със собствена блокчейн мрежа

ЮЛИ. 25, 2018 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ телефонната компания на Ю.Корея със собствена блокчейн мрежа

KT Corporation, които са държавна собственост и най-голямата телефонна компания в Южна Корея, обяви пускането на своята търговска мрежа, на блокчейн.

 


Фирмата е изградила блокчейн слой върху съществуващата им национална мрежа, за да я направи "по-сигурна и прозрачна", според статия от The Korea Herald, публикувана във вторник, 24-ти юли.

Медията съобщава, че ръководителя на KT Blockchain Center, Seo Young-Il казва, че блокчейн технологията може да се използва в телекомуникациите за сигурно и ефективно управление на данните. Той добавя:

Цялата цел на прилагането на блокчейн към мрежите е да се разгледат проблемите, свързани със сигурността и транзакциите, правейки настоящите мрежи по-сигурни и надеждни.

С новата си мрежа КТ планира да позволи на своите индивидуални и корпоративни клиенти да съхраняват и прехвърлят своите цифрови данни с "по-малко хакерски рискове", съобщава The Korea Herald. Мрежата има предполагаем капацитет от 2500 транзакции в секунда (TPS) в сравнение с Биткойн (BTC) 3 TPS и Етериум (ETH) 15 TPS.

KT Corp. също така планира да предлага роуминг услуги на базата на блокчейн с международни мобилни оператори като NTT Docomo, най-големият доставчик в Япония. Според The Korea Herald, използването на блокчейн ще позволи на компанията да изчисли сметките за роуминг в реално време и да подобри скоростта на интернет връзка за клиентите.

На 6-ти юли бе съобщено, че KT Corporation се е присъединили към Carriers Blockchain Study Group (CBSG), глобален блокчейн консорциум от телекомуникационни компании.

Блокчейн пазарът в Корея се очаква да нарасне 20 пъти в продължение на четири години - от 44 млн. долара през 2018 г. до 887 млн. Долара през 2022 г. - съобщава The Korea Herald, цитирайки Министерството на науката и информационните и комуникационните технологии (ICT) на страната.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн ферма копае на полярния кръг

Градът може скоро да се прочуе с различен тип копаене - сега той е дом на първата Биткойн ферма в Арктика. BitCluster, руският собственик на съоръжението, вече планира разширяване след стартиране на о...
ЯНУ. 19, 2021 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руска крипто борса затваря след загуба на повече от $3 милиона

"Нашата услуга е повредена сериозно по технически и финансов начин“, заявиха от Livecoin в събота. "Няма начин да продължим оперативния бизнес при тези условия, затова вземаме твърдо решение да затвор...
ЯНУ. 19, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансов съветник предлага на британците да забранят крипто транзакциите

Ливърсидж, собственик на независимата финансова консултантска фирма West Riding Personal Financial Solutions, започна петиция, призоваваща местните финансови власти да спрат крипто транзакциите във Ве...
ЯНУ. 16, 2021 13:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света