НАЧАЛО Други

Топ телефонната компания на Ю.Корея със собствена блокчейн мрежа

ЮЛИ. 25, 2018 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ телефонната компания на Ю.Корея със собствена блокчейн мрежа

KT Corporation, които са държавна собственост и най-голямата телефонна компания в Южна Корея, обяви пускането на своята търговска мрежа, на блокчейн.


Фирмата е изградила блокчейн слой върху съществуващата им национална мрежа, за да я направи "по-сигурна и прозрачна", според статия от The Korea Herald, публикувана във вторник, 24-ти юли.

Медията съобщава, че ръководителя на KT Blockchain Center, Seo Young-Il казва, че блокчейн технологията може да се използва в телекомуникациите за сигурно и ефективно управление на данните. Той добавя:

Цялата цел на прилагането на блокчейн към мрежите е да се разгледат проблемите, свързани със сигурността и транзакциите, правейки настоящите мрежи по-сигурни и надеждни.

С новата си мрежа КТ планира да позволи на своите индивидуални и корпоративни клиенти да съхраняват и прехвърлят своите цифрови данни с "по-малко хакерски рискове", съобщава The Korea Herald. Мрежата има предполагаем капацитет от 2500 транзакции в секунда (TPS) в сравнение с Биткойн (BTC) 3 TPS и Етериум (ETH) 15 TPS.

KT Corp. също така планира да предлага роуминг услуги на базата на блокчейн с международни мобилни оператори като NTT Docomo, най-големият доставчик в Япония. Според The Korea Herald, използването на блокчейн ще позволи на компанията да изчисли сметките за роуминг в реално време и да подобри скоростта на интернет връзка за клиентите.

На 6-ти юли бе съобщено, че KT Corporation се е присъединили към Carriers Blockchain Study Group (CBSG), глобален блокчейн консорциум от телекомуникационни компании.

Блокчейн пазарът в Корея се очаква да нарасне 20 пъти в продължение на четири години - от 44 млн. долара през 2018 г. до 887 млн. Долара през 2022 г. - съобщава The Korea Herald, цитирайки Министерството на науката и информационните и комуникационните технологии (ICT) на страната.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света