НАЧАЛО Други

Топ телефонната компания на Ю.Корея със собствена блокчейн мрежа

ЮЛИ. 25, 2018 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ телефонната компания на Ю.Корея със собствена блокчейн мрежа

KT Corporation, които са държавна собственост и най-голямата телефонна компания в Южна Корея, обяви пускането на своята търговска мрежа, на блокчейн.


Фирмата е изградила блокчейн слой върху съществуващата им национална мрежа, за да я направи "по-сигурна и прозрачна", според статия от The Korea Herald, публикувана във вторник, 24-ти юли.

Медията съобщава, че ръководителя на KT Blockchain Center, Seo Young-Il казва, че блокчейн технологията може да се използва в телекомуникациите за сигурно и ефективно управление на данните. Той добавя:

Цялата цел на прилагането на блокчейн към мрежите е да се разгледат проблемите, свързани със сигурността и транзакциите, правейки настоящите мрежи по-сигурни и надеждни.

С новата си мрежа КТ планира да позволи на своите индивидуални и корпоративни клиенти да съхраняват и прехвърлят своите цифрови данни с "по-малко хакерски рискове", съобщава The Korea Herald. Мрежата има предполагаем капацитет от 2500 транзакции в секунда (TPS) в сравнение с Биткойн (BTC) 3 TPS и Етериум (ETH) 15 TPS.

KT Corp. също така планира да предлага роуминг услуги на базата на блокчейн с международни мобилни оператори като NTT Docomo, най-големият доставчик в Япония. Според The Korea Herald, използването на блокчейн ще позволи на компанията да изчисли сметките за роуминг в реално време и да подобри скоростта на интернет връзка за клиентите.

На 6-ти юли бе съобщено, че KT Corporation се е присъединили към Carriers Blockchain Study Group (CBSG), глобален блокчейн консорциум от телекомуникационни компании.

Блокчейн пазарът в Корея се очаква да нарасне 20 пъти в продължение на четири години - от 44 млн. долара през 2018 г. до 887 млн. Долара през 2022 г. - съобщава The Korea Herald, цитирайки Министерството на науката и информационните и комуникационните технологии (ICT) на страната.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света