НАЧАЛО Други

Топ страните в които криптовалутите са нелегални

НОЕ. 8, 2018 17:11 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ страните в които криптовалутите са нелегални

Докато някои страни работят за разработването на нови правила, за да адаптират икономическата си система към използването на криптовалути, има и други, които напълно се противопоставят на възприемането на тази нововъзникваща технология.


В тази статия ще разгледаме кои държави смятат, че използването и търговията на криптовалути се определя като незаконно действие.

13. Виетнам


Резултат с изображение за vietnam flag

Виетнамското правителство и неговата държавна банка не считат биткойн и другите криптовалути за законни начини на плащане, въпреки че не са регулирани като инвестиции.

12. Пакистан


Резултат с изображение за pakistan flag

От 7 април 2018 г. Държавната банка на Пакистан (SBP) обяви, че биткойн и другите видове цифрови валути са незаконни в Пакистан.

Банката е публикувала официалното известие на своя уебсайт и също прави новините достъпни на официалния си акаунт в Twitter.

11. Индонезия


Резултат с изображение за indonesia flag

На 7 декември 2017 г. Банката на Индонезия издаде забрана за използването на криптовалути, включително биткойн, като методи за плащане. Законаа влиза в сила на 1 януари 2018 г.

10. Камбоджа


Свързано изображение

На 19 юни 2018 г., Националната банка на Камбоджа (NBC), Комисията по ценните книжа и борсите в Камбоджа и Генералния комисариат на националната полиция заявиха, че "разпространението, пропаганда, покупката, продажбата, търговията и уреждането на криптовалути, без получаване на лиценз от компетентните органи, са незаконни дейности и се наказва в съответствие с приложимото законодателство.

9. Тайван


Резултат с изображение за taiwan flag

Регулаторите са издали публични предупреждения, в които заявяват, че биткойн няма правна защита, тъй като валутата не е издадена от нито един паричен орган и следователно няма право на искове или гаранции за преобразуване".

Финансовите институции също бяха предупредени от регулаторите, че необходимите регулаторни действия могат да бъдат приложени, ако бъдат хванати да използват биткойн.

8. Алжир


Резултат с изображение за algeria flag

Алжир не позволява взаимодействие с криптовалути по никакъв начин. Страната е предвидила в чл. 117. следното:

Забранява се закупуването, продажбата, използването и притежаването на така наречената виртуална валута. Виртуалната валута е тази, използвана от интернет потребителите чрез интернет. Тя се характеризира с липсата на физическа подкрепа като монети, банкноти, плащания с чек или кредитна карта. Всяко нарушение на тази разпоредба е наказуемо в съответствие с действащите закони и разпоредби. 


7. Иран


Резултат с изображение за iran flag

Централната банка на Ислямска република Иран излезе с изявление през април 2018 г., в което се посочва, че банките и финансовите институции в страната нямат право да се занимават с криптовалути, като посочват рисковете от прането на пари и финансирането на тероризма.

6. Еквадор


Резултат с изображение за ecuador flag

Еквадорското правителство забрани криптовалутите и Биткойн, след като проведе национално събрание, в което за предложението беше гласувано с мнозинство.

"Електронните пари са предназначени да оперират и подкрепят паричната схема на доларизацията", каза Диего Мартинес (икономист и делегат на президента на Републиката) на Съвета за регулиране и парична и финансова политика.

5. Колумбия


Резултат с изображение за colombia flag

През 2014 г. Superintendencia Financiera предупреди финансовите институции, че нямат право да "защитават, инвестират, посредничат или управляват операции с виртуални пари". Колумбия не позволява използването на биткойн или инвестирането в него.

4. Боливия


Резултат с изображение за bolivia flag

Централната банка на Боливия издава забрана върху употребата на биткойн и други криптовалути през 2014г.

3. Мароко


Резултат с изображение за morocco flag

На 20 ноември 2017 г. бюрото за обмен на валута декларира в публично изявление следното: "Office des Changes желае да информира обществеността, че сделките чрез виртуални валути представляват нарушение на правилата за обмен, подлежащи на санкции и глоби, предвидени от действащите закони".

На следващия ден, паричните органи издадоха съвместно изявление на Министерството на икономиката и финансите, Bank Al-Maghrib и Мароканският орган за капиталовите пазари (AMMC), което предупреди, че биткойн често се използва "за незаконни или престъпни цели, включително пране на пари и финансиране на тероризма ".

Управителят на Bank Al-Maghrib, Абделлатиф Джуари заяви на 19 декември 2017 г. на пресконференция, проведена в Рабат по време на последната тримесечна среща на борда на банката, че Биткойн не е валута, а "финансов актив".

2. Русия


Резултат с изображение за russia flag

Русия има доста неясни регулации в отношение на криптовалутите, като биткойн не е регулиран, въпреки че използването му за плащане на стоки и услуги е забранено.

1. Китайtron g>


Резултат с изображение за china flag

На китайските банки и други финансови институции им е забранено да сключват сделки или да боравят с биткойн или други криптовалути.

На 1 април 2014 г. PBOC разпореди закриването на всички биткойн сметки за търговия в търговски банки и платежни компании.

През септември 2017 г. официално бяха забранени крипто борсите и платформите за търговия, като 173 платформи са затворени до юли 2018 г.

Китайската народна банка съобщи в началото на 2018 г., че държавната администрация на чуждестранна валута, водена от Пан Гонгшенг, ще се справи с добива на биткойн. Много операции свързани с копаене на крипто в страната са преустановили дейността си до януари 2018 г.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света