НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Топ 6 страни приемащи Биткойн с отворени обятия

НОЕ. 11, 2018 23:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ 6 страни приемащи Биткойн с отворени обятия
Десет години по-късно, биткойн все още не е променила фундаментално традиционната финансова система.

Въпреки това, криптовалутата започна революция и успява да натрупа масова популярност за сравнително кратко време.


По-долу ще разгледаме шест нации, които използват криптовалутите повече от останалите.

1 - Украйна


Статистиката показва, че 13% от украинците притежават криптовалути. Също така ежедневното обращение на крипто в страната е на стойност от 2 млн. долара, което прави Украйна една от водещите страни в крипто сферата.

Също така наскоро беше обявено, че има планове за завършване на легализирането на крипто активите в страната до 2021 г.

2 - Япония


Япония се смята за домът на Сатоши Накамото. Държавата пое водещата роля в развитието на Биткойн. През 2016 г. тя стана първата нация, която легализира BTC и му даде статут на законно платежно средство. През 2017 г. освободиха криптото от облагане.

Също така, страната заема водеща роля в регулацията на крипто обмени и крипто активи.

3 - Швейцария


В Швейцария се намира известната "крипто долина", позната още като град Цуг. Държавата е сред малкото страни в Европейския съюз, които са били от самото начало приятелски настроени към крипто. Още един любопитен факт е, че държавните служители могат да получават заплатата си в крипто.

4 - Беларус


Тази източноевропейска нация също е изключително позитивно настроена към криптовалутите и блокчейн технологията. През декември 2017 г. Александър Лукашенко, президентът на Беларус, легализира Биткойн и други криптовалути.

Той също така е освободил всичко, асоциирано с крипто от облагане до 2023 г. Това включва търговия, копаене или ICO проекти.

5 - Естония


Освен че държавата се ориентира към блокчейн доста по-рано от други страни, тя може да се похвали и с няколко битомати и стартъп фирми, които търгуват и приемат биткойн. Също така има много търговци, които приемат плащания във флагманската криптовалута.

Естонското правителство е известно с това, че е благосклонно към крипто сектора. Това е нещо, което прави нацията любимо място за крипто стартъп фирми.

6 - Холандияtron g>


Според неотдавнашно проучване, Холандия е една от водещите страни, когато става дума за онлайн търсене на биткойн.

Любопитен факт е, че град Арнхем е наречен Bitcoin City в чест на проект със същото име. Холандия е държавата с най-много регистрани фирми, които предлагат различни стоки или услуги срещу биткойн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света