НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Топ 5 най-добри филми за Биткойн

ОКТ. 26, 2018 16:44 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ 5 най-добри филми за Биткойн

Историята за Биткойн започва през 2008 г., когато Сатоши Накамото издаде бялата книга, описваща как дигитална валута, наречена Биткойн, трябва да работи.


Оттогава, "царя на криптовалутите" се популяризира в целият свят. Много от филмовите режисьори се опитаха да се възползват от възможността да разкажат и своята история за Биткойн. По долу ще видите класация на топ 5 най-добри филми за творението на Сатоши, които са препоръчителни за всички крипто ентусиасти.

Някои филми за Биткойн са повече за хора, които стават милионери от днес за утре, огромни финансови скандали, незаконно изпиране на пари, търговия на наркотици и други, докато някои се фокусират върху развиващия се свят и как цифровата валута може да бъде от полза там. Така или иначе, няма съмнение, че децентрализираните криптовалути нарушават традиционната ни финансова система.

Тези документални филми играят важна роля в образоването на обществеността относно истинския потенциал на Биткойн, технологията на блокчейн и предимствата на децентрализацията.


  1. Bitcoin. The End Of Money As We Know it
https://youtu.be/lUF6klWuB38

60-минутният документален филм, създаден от Торстен Хофман, е бил прожектиран през декември 2014. Продукцията набира 17,362 австралийски долара за Kickstarter. Във филма се обяснява защо и как Биткойн може да наруши традиционната ни финансова система. Торстен и неговият екип интервюираха много влиятелни хора от блокчейн startup-и и различни проекти, свързани с криптовалути.

Торстен Хофман планира актуализиран, по-голям и по-добър документален филм, който ще включва горещи нови теми като Етериум, ICO и целия мащабен диспут за Биткойн.


2. The Rise And Rise Of Bitcoin


https://youtu.be/0S4dSXTnfms

Документалният филм се фокусира върху събитията, в които Биткойн е в заглавията. Криптовалутата е социално-икономически експеримент, който вероятно още не е достигнал върха си, въпреки че съществува от 2009 г. насам. Имаше много висоти и низини през тези 8 години, и имате възможност да ги видите и да чуете обяснението защо наистина се случи така.


3.  Life Of Bitcoin


https://youtu.be/xRtC_SZfSk8

Остин и Беки решават да проведат следния експеримент - да живеят и да плащат за всичко в Биткойн (без долари или друга фиатна валута). Един общ аргумент на Биткойн скептиците е, че цифровата валута не може да се използва за ежедневието и не можем да спрем да използвате дебитни / кредитни карти или пари в брой. Гледайте Остин и Беки и тяхното пътуване, където споделят всяка стъпка от техния 100-дневен социален експеримент с Биткойн.


4. Bitcoin In Uganda


https://youtu.be/BrRXP1tp6Kw

Този филм разказва историята на Роналд от Уганда, който получава Биткойн от семейството си в САЩ, за да плати образованието си. Гледайте документалния филм, за да научите как могат децентрализираната цифрова валута да промени много слабо развити страни. Хората в Уганда започнаха да използват Биткойн заради високите такси за транзакции чрез Western Union или MoneyGram. Биткойн е просто по-бърз и по-евтин за изпращане. Направен по действителен случай, с много емоционално разказани истории.


5.  Bitcoin In Argentina


https://youtu.be/e__m-w4N7NI

Най-големият проблем в Аржентина е високата инфлация на тяхната валута - понастоящем около 20-25% годишно. Аржентинското песо не може да служи за пазене на стойност. Икономическата ситуация е трудна за мнозинството хора, защото те не могат да обменят аржентински песо за долари или евро. Нито пък могат законно да купуват злато. Гледайте този документален филм, за да научите как Биткойн е спасителят на аржентинците и как те го използват.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромна благотворителна организация ще позволи Биткойн дарения чрез ново партньорство

Организацията ще работи с доставчика на благотворителни платформи RenPSG, за да позволи на своите дарители да преместват криптовалути като Биткойн (BTC) в нови фондове, препоръчани от дарители, за да ...
СЕП. 25, 2021 19:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн в низходящ тренд? - анализатори споделят обещаващи прогнози

Последните данни на фирмата показват, че близо 2,000,000 BTC са преминали от краткосрочни към дългосрочни притежатели от април тази година.Рафаел Шулце-Крафт от Glassnode казва, че данните ясно показв...
СЕП. 25, 2021 00:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter пуска нова Биткойн (BTC) функционалност

Кликването върху функцията позволява на потребителите да насочват създателите към услуги на трети страни като CashApp, която се управлява от Square, платежна компания, основана от Джак Дорси. Но в опи...
СЕП. 24, 2021 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света