НАЧАЛО Други

Топ 5 блокчейн тренда за 2018 година

НОЕ. 13, 2018 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ 5 блокчейн тренда за 2018 година

За много хора, блокчейн и криптовалутите са синоними, но това въобще не е така.

Блокчейн технологията е една от най-големите нови разработки, които са пуснали корени в технологичната индустрия през последните няколко години, а нейната популярност е подкрепена от факта, че тя е основната технология, която управлява Биткойн и други криптовалути. 

Резултат с изображение за t <a href=/kripto-valuti/republic-protocol rel=

Вместо просто да се разчита на една база данни, блокчейн се разпространява между различни хора по подобен начин на това как работят бит торентите. След като данните се записват в блокчейн, те се съхраняват там завинаги. Това го прави надежден начин за съхраняване на оперативно съвместими данни.

Дори и първоначалната идея на блокчейн да е била да може да се захранват криптовалути, това не означава, че няма приложения в различни индустрии. Нека да разгледаме само някои от тенденциите, които оформят блокчейн през 2018 г. и след това.


1. Свързаността на Интернет на Нещата


Не е тайна, че Интернетът на Нещата (IoT) идва да свърже нашите устройства и да улесни създаването и съхранението на данни за самите нас.
Всички тези устройства, които са свързани с интернет, ще се нуждаят от някаква система, която ги свързва заедно и която прави данните им съвместими. Това би могло да бъде момента, в който блокчейн може да се намеси, но само ако различни производители се съгласят да се споразумеят за спецификациите на самата мрежа, която се изисква.


2. Повече използване на интелигентни договори


Интелигентните договори са едни от най-интересните аспекти на блокчейн технологията, тъй като те имат потенциал да заобиколят трети страни и да създадат непробиваеми споразумения, които трябва да бъдат удовлетворени. Това има много практически приложения във всички видове индустрии, от финансите и недвижимите имоти до логистиката и набирането на персонал. Всяка индустрия, която разчита на споразумения за функциониране, може да спечели много от интелигентните договори.

Идеята зад тези договори е, че те предлагат по-голяма прозрачност и сигурност, като същевременно ускоряват целия процес. Договорите могат да бъдат подписани и проверени в реално време, в защитена среда и това може да промени всичко, когато става въпрос за постигането на целите и бързото реагиране на промените на пазара.


3. Повече регулиране


Тъй като блокчейн става все по-използван във всички видове индустрии, технологията ще започне да получава повече внимание от страна на регулаторите и законодателите. Може дори да започне да привлича интереса на данъкоплатеца, особено ако правителствата могат да намерят начини да използват широкомащабната блокчейн технология.


Винаги, когато се появи нова иновация като блокчейн и започне да създава големи суми пари за тези, които могат да се възползват от нея, тя обикновено получава интензивен контрол от хората, които са на власт. Но това не е непременно лоша новина за блокчейн, защото допълнителният интерес към нея от могъщите организации може да помогне да се увеличи доверието на потребителите, като същевременно се осигури необходимата рамка за по-нататъшен растеж.


4. Стрийминг на съдържание


Блокчейн може да бъде полезен за компании, като Netflix, тъй като може да се използва за по-сигурно съхраняване на данни и за създаване на условия за оперативна съвместимост. Ако не друго, може да осигури нещо, приличащо на API, което позволява на трети страни да четат и записват данни в блокчейн.

Но може да има по-практична употреба за блокчейн в стрийминг индустрията и в други отрасли, които изискват голямо количество преработвателна мощ. По същия начин, по който копаенето на Биткойн просто се влива в латентна изчислителна мощ от мрежата от машини, стрийминг компаниите могат да получат огромно намаление на оперативните си разходи, като разпространяват натоварването на неизползваната от тях мощ чрез блочейн.

Резултат с изображение за streaming content

5. Блокчейн и пазара на труда


Едно от големите предимства на блокчейн е способността му да проверява информацията в реално време и по този начин да се бори с измамите. Това има интересни приложения във всички видове други индустрии, като например недвижими имоти и набиране на персонал. Освен че е полезен инструмент за запазване на записи за търсещите работа, които могат да проследяват хората през цялата им кариера, хора, които разбират от блокчейн се търсят все повече.

Това означава, че служителите за набиране на персонал скоро ще се развълнуват да чуят за блокчейн, защото тази технология ще формира гръбнака на техните системи и ще бъде едно от най-търсените умения, за които трябва се оглеждат. В същото време те носят голяма отговорност да поставят тези хора на работните места, които са подходящи за тях, така че да могат да изградят блокчейн, която ще управлява почти всяка индустрия - включително наемането на работа.

Какво следва?


Ние все още сме в ранния етап на блокчейн като технология и затова все още не можем да видим цялостното въздействие, което ще има върху света, в който живеем. Въпреки това, технологията вече показва потенциал в различни индустрии и започна да навлиза в общественото съзнание, така че истинският въпрос е какво ще се случи, когато блокчейн започне да се развива.

В момента спекулацията за бъдещето на блокчейн е като прогнозата за бъдещето на World Wide Webtron g> през 1993 г. Просто е твърде рано да се каже със сигурност, но поне можем да сме сигурни, че ще продължи да расте, тъй като все повече случаи на употреба се откриват за тази вълнуваща нова технология. Междувременно това, което можем да направим, е да гледаме и да се учим.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света