НАЧАЛО Други

Том Лий говори за предимствата на Bakkt

АВГ. 10, 2018 20:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Том Лий говори за предимствата на Bakkt

Том Лий от Fundstrat представи мнението си за "Bakkt" (на ICE) и ключовите му предимства в сравнение със съществуващите крипто обмени.


The Intercontinental Exchange (ICE), компанията-майка на Нюйоркската фондова борса обяви на 3-ти август, че ще стартира "Bakkt". Проектът представлява глобална платформа, както и екосистема за цифрови активи. Изпълнителният директор на Bakkt, Кели Лофлер, отбеляза, че:
Bakkt е предназначен да служи като мащабируема рампа за институционално, търговско и потребителско участие в цифровите активи чрез насърчаване на по-голяма ефективност, сигурност и полезност. [...] Ние си сътрудничим за изграждането на отворена платформа, която помага за отключването на трансформационния потенциал на цифровите активи на световните пазари и търговия.

Том Лий, съосновател и главен анализатор на Fundstrat Global Advisors, сподели някои важни мнения и факти.


Той отбелязва, че Bakkt донася 1-дневни фючърсни договори за физически доставeни Биткойн, където купувачът на договора ще получи BTC на следващия ден. Това е подобно на предложението за ETF, предложено от VanEck / SolidX, което може да направи Биткойн ETF излишно.

В рамките на Биткойн търговия, платформата наподобява типичните крипто обмени като Binance и Coinbase. Независимо от това, Bakkt предлага някои ясни предимства в сравнение с тези популярни търговски платформи, поне според Лий.

Фактът, че Bakkt е собственост на компанията-майка на NYSE и има подкрепа от компании като Microsoft и Starbucks, е изключително важен.

Според Лий, ICE вече е установила търговски отношения с големи банки като JPMorgan и с брокери като Fidelity Investment и Charles Schwab. Това ще подготви традиционните инвеститори да получат достъп до Биткойн чрез своите брокери.

Освен това ICE има значителни финансови ресурси. С активи на стойност 85 млрд. долара и приходи от 6 млрд. долара, компанията осигурява солидна основа за своята платформа за цифрови активи.

Лий отбелязва, че Bakkt може да служи като мост за милениали, които не се доверяват на традиционните финансови институции и приемат цифрови плащания. Той цитира главния изпълнителен директор на ICE Джеф Спречър, който отбеляза:

Милениалите не вярват на традиционните финансови институции. За да спечелят доверието им, банките, брокерите и мениджърите на активи могат да използват валута, в която вярват милениалите, като Биткойн.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света