НАЧАЛО Други

Том Лий говори за предимствата на Bakkt

АВГ. 10, 2018 20:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Том Лий говори за предимствата на Bakkt

Том Лий от Fundstrat представи мнението си за "Bakkt" (на ICE) и ключовите му предимства в сравнение със съществуващите крипто обмени.

 


The Intercontinental Exchange (ICE), компанията-майка на Нюйоркската фондова борса обяви на 3-ти август, че ще стартира "Bakkt". Проектът представлява глобална платформа, както и екосистема за цифрови активи. Изпълнителният директор на Bakkt, Кели Лофлер, отбеляза, че:
Bakkt е предназначен да служи като мащабируема рампа за институционално, търговско и потребителско участие в цифровите активи чрез насърчаване на по-голяма ефективност, сигурност и полезност. [...] Ние си сътрудничим за изграждането на отворена платформа, която помага за отключването на трансформационния потенциал на цифровите активи на световните пазари и търговия.

Том Лий, съосновател и главен анализатор на Fundstrat Global Advisors, сподели някои важни мнения и факти.


Той отбелязва, че Bakkt донася 1-дневни фючърсни договори за физически доставeни Биткойн, където купувачът на договора ще получи BTC на следващия ден. Това е подобно на предложението за ETF, предложено от VanEck / SolidX, което може да направи Биткойн ETF излишно.

В рамките на Биткойн търговия, платформата наподобява типичните крипто обмени като Binance и Coinbase. Независимо от това, Bakkt предлага някои ясни предимства в сравнение с тези популярни търговски платформи, поне според Лий.

Фактът, че Bakkt е собственост на компанията-майка на NYSE и има подкрепа от компании като Microsoft и Starbucks, е изключително важен.

Според Лий, ICE вече е установила търговски отношения с големи банки като JPMorgan и с брокери като Fidelity Investment и Charles Schwab. Това ще подготви традиционните инвеститори да получат достъп до Биткойн чрез своите брокери.

Освен това ICE има значителни финансови ресурси. С активи на стойност 85 млрд. долара и приходи от 6 млрд. долара, компанията осигурява солидна основа за своята платформа за цифрови активи.

Лий отбелязва, че Bakkt може да служи като мост за милениали, които не се доверяват на традиционните финансови институции и приемат цифрови плащания. Той цитира главния изпълнителен директор на ICE Джеф Спречър, който отбеляза:

Милениалите не вярват на традиционните финансови институции. За да спечелят доверието им, банките, брокерите и мениджърите на активи могат да използват валута, в която вярват милениалите, като Биткойн.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Големите пари си променят мнението за Биткойн

Към момента, според шефа на най-голямата фирма за управление на активи, Биткойн все още е "тънък пазар"."Биткойн привлече вниманието и въображението на много хора. Все още непроверен, доста малък паза...
ДЕК. 3, 2020 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Solarisbank се насочва към европейска експанзия през 2021 г.

Базираното в Берлин стартиращо предприятие използва така наречения модел "банкиране като услуга", позволяващ на партньори като южнокорейската фирма Samsung Electronics да предлагат маркови сметки и фи...
ДЕК. 2, 2020 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase помага на големи компании да диверсифицират с крипто

Използвайки усъвършенствани възможности за изпълнение, водеща крипто платформа за посредничество и извънборсово бюро, Coinbase успяха да закупят значително количество Биткойн от името на MicroStrategy...
ДЕК. 2, 2020 10:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света