НАЧАЛО Други

Том Лий говори за предимствата на Bakkt

АВГ. 10, 2018 20:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Том Лий говори за предимствата на Bakkt

Том Лий от Fundstrat представи мнението си за "Bakkt" (на ICE) и ключовите му предимства в сравнение със съществуващите крипто обмени.

 


The Intercontinental Exchange (ICE), компанията-майка на Нюйоркската фондова борса обяви на 3-ти август, че ще стартира "Bakkt". Проектът представлява глобална платформа, както и екосистема за цифрови активи. Изпълнителният директор на Bakkt, Кели Лофлер, отбеляза, че:
Bakkt е предназначен да служи като мащабируема рампа за институционално, търговско и потребителско участие в цифровите активи чрез насърчаване на по-голяма ефективност, сигурност и полезност. [...] Ние си сътрудничим за изграждането на отворена платформа, която помага за отключването на трансформационния потенциал на цифровите активи на световните пазари и търговия.

Том Лий, съосновател и главен анализатор на Fundstrat Global Advisors, сподели някои важни мнения и факти.


Той отбелязва, че Bakkt донася 1-дневни фючърсни договори за физически доставeни Биткойн, където купувачът на договора ще получи BTC на следващия ден. Това е подобно на предложението за ETF, предложено от VanEck / SolidX, което може да направи Биткойн ETF излишно.

В рамките на Биткойн търговия, платформата наподобява типичните крипто обмени като Binance и Coinbase. Независимо от това, Bakkt предлага някои ясни предимства в сравнение с тези популярни търговски платформи, поне според Лий.

Фактът, че Bakkt е собственост на компанията-майка на NYSE и има подкрепа от компании като Microsoft и Starbucks, е изключително важен.

Според Лий, ICE вече е установила търговски отношения с големи банки като JPMorgan и с брокери като Fidelity Investment и Charles Schwab. Това ще подготви традиционните инвеститори да получат достъп до Биткойн чрез своите брокери.

Освен това ICE има значителни финансови ресурси. С активи на стойност 85 млрд. долара и приходи от 6 млрд. долара, компанията осигурява солидна основа за своята платформа за цифрови активи.

Лий отбелязва, че Bakkt може да служи като мост за милениали, които не се доверяват на традиционните финансови институции и приемат цифрови плащания. Той цитира главния изпълнителен директор на ICE Джеф Спречър, който отбеляза:

Милениалите не вярват на традиционните финансови институции. За да спечелят доверието им, банките, брокерите и мениджърите на активи могат да използват валута, в която вярват милениалите, като Биткойн.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съобщава се, че HSBC забранява на клиентите да купуват акции на Coinbase

Твърди се, че HSBC забранява на клиентите си да купуват акции на Coinbase, тъй като се придържа към политика за избягване на крипто валути.Новината идва след доклад, който циркулира по-рано тази седми...
АПР. 19, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света