НАЧАЛО Други

Time Magazine добавя блокчейн стартъп към списъка с "50 гениални компании за 2018"

ОКТ. 6, 2018 14:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Time Magazine добавя блокчейн стартъп към списъка с "50 гениални компании за 2018"

Американското списание "Time Magazine" е включило блокчейн стартъп в списъка си за топ 50 "Гениални компании за 2018", публикуван в четвъртък, 4-ти октомври.

Американското списание "Time Magazine" е включило блокчейн стартъп в списъка си за топ 50 "Гениални компании за 2018", публикуван в четвъртък, 4-ти октомври.


При съставянето на списъка списанието поиска от техните редактори и кореспонденти да назоват "фирми, които създават бъдещето". Влиянието и успехът бяха сред критериите за избор. Bitland, базиран в Гана блокчейн стартъп, се присъедини към списъка заедно с гиганти като Apple, Netflix, SpaceX и Domino's.

Както бе съобщено по-рано, Bitland, основан от местната ганайска Narigamba Mwinsuubo, използва блокчейн за регистриране на местната земя. Bitland си сътрудничи с местните власти, за да помогне за записването на правата на собственост в децентрализиран, неизменим формат.

Гана не е първата африканска страна, която да се ориентира към блокчейн при въпроса за собственост на земя. През август, правителството на Замбия обяви партньорството си с дъщерното дружество на американския търговски център Overstock, базирано на блокчейн.

В други примери за блокчейн, които се използват глобално в сектора на недвижимите имоти, шведското правителство официално започна да използва технологиите за регистриране на земята през лятото на 2017 г., а по-рано тази година Грузия започна проект за регистрация на първото си имущество в блокчйна на Биткойн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света