НАЧАЛО Други

Тим Дрейпър проявява интерес към крипто проекта на Facebook

АПР. 14, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Тим Дрейпър проявява интерес към крипто проекта на  Facebook

Инвеститорът милиардер, Тим Дрейпър, планира да се срещне диракторите на Facebook, за да обсъди инвестирането в крипто проекта на социалните медии, съобщава Bloomberg на 12 април.


Според доклада, Дрейпър разкрива пред Bloomberg, че е "заинтересован да чуе историята" около проекта, твърдейки, че е готов да "види дали е подходяща инвестиция".

Този ход произлиза от новините, че социалната медия търси инвестиция от $1 милиард от различни фирми за рисков капитал, за да разработи предполагаем проект за криптовалута. На 8 април, журналистът от New York Times, Натаниел Попър, разкри, че докладваният проект е стейбълкойн, който ще бъде фиксиран към различни чуждестранни валути, държани в банкови сметки.

Докато Facebook не са потвърдили официално слуховете досега, Bloomberg са първите, които докладват за предполагаемото крипто развитие на социалната мрежа през декември 2018 година.

След Bloomberg, New York Times публикува в края на февруари друга статия, в която се посочва, че Facebook работи по един изключително секретен крипто проект, планиращ да въведе стейбълкойн, който да включва трите напълно притежавани от Facebook приложения - WhatsApp, Facebook Messenger и Instagram, с пълна излагане на 2,7 милиарда потребители.

Според доклада на Bloomberg тази седмица, Facebook все още е далеч от пускането на монетата, тъй като според сведенията се опитват да намерят решение как най-добре да се осигурят средствата, които ще подкрепят стейбълкойна.

На този етап Дрейпър отказва да дава допълнителни коментари.

Междувременно офисът на Facebook в Менло Парк, Калифорния, наскоро отвори пет нови позиции в блокчейн отдела си, след като преди това бе oбявена позиция за старши адвокат с опит както в блокчейн, така и в плащания.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Дело Срещу Ripple За Предполагаема Продажба На Нерегистрирани Токени

Адвокатската кантора Taylor-Copeland завежда дело срещу Ripple Labs за продажбата на нерегистрирани ценни книжа, съгласно официалната жалба, подадена на 3 май. Делото е насочено срещу Ripple, дъщернот...
МАЙ. 5, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

HSBC: блокчейн намали разходите за уреждане на валутните сделки

Изпълнителният директор на HSBC заяви, че системата на банката, базирана на блокчейн, е помогнала да се намалят разходите за уреждане на валутните сделки. Говорейки пред Ройтерс, Марк Уилямсън, който ...
ФЕВ. 15, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Турция отвaрят първият си блокчейн университетски център

Турция създаде първия блокчейн център на университетско ниво, целящ да затвори недостига на експертни познания и да осигури широкото разгръщане на технологията, съобщиха от местния вестник Daily Sabah...
АВГ. 7, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новограц: Невъзможно е Bitcoin да не стигне $10,000 до края на 2018

Милиардерът инвеститор Майкъл Новогрaц, бивш хедж фонд мениджър и инвестиционен посредник за Fortress Investment Group, заяви, че цената на Bitcoin вероятно ще се увеличи с 30% до края на 2018 г. След...
СЕП. 23, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света