НАЧАЛО Крипто Крими

Tether отговарят на обвиненията срещу тях за прикриване на огромни загуби

АПР. 27, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tether отговарят на обвиненията срещу тях за прикриване на огромни загуби

Стейбълкойн операторът Tether отговори на твърденията, че средствата им са използвани за покриване на загуба от $850 милиона в крипто борсата Bitfinex - като се използва изявление от 26-ти април, за да обяви иска за съдебно дело от кабинета на главния прокурор на Ню Йорк за "изпълнен с фалшиви твърдения".


Главният прокурор на щата, Летисия Джеймс, обвини Tether, Bitfinex и свързаните с тях лица, че нарушават закона на Ню Йорк чрез дейности, които може да са измамили крипто инвеститорите в щата.

Според съдебните документи, борсата отнема стотици милиони долари от резервите на Tether, за да прикрие загубите на инвеститорите и да скрие неспособността им да обработят тегленията на клиентите.

Изявлението на Tether, също публикувано от Bitfinex, гласи:

Съдебните актове на главния прокурор в Ню Йорк са написани с недобросъвестност и са пълни с фалшиви твърдения, включително за претендираната загуба от $850 милиона в Crypto Capital. Напротив, ние бяхме информирани, че тези суми в Crypto Capital не са загубени, а всъщност са били иззети и защитени. Ние работим активно за да упражняваме правата и средствата си за правна защита, и да ги освободим.

В съвместното изявление се твърди, че офисът на главния прокурор на Ню Йорк „изглежда има намерение да подкопава усилията“, за да освободи средствата и предупреди, че това в крайна сметка ще бъде в ущърб на техните клиенти.

И двете компании настояваха, че са си сътрудничили изцяло с прокурорите и призоваха Главната прокуратура да съсредоточи усилията си върху опитите за подпомагане и подкрепа на усилията им за възстановяване.

Като се обещава да се оспорят съдебните актове, в изявлението се добавя:

И Bitfinex, и Tether са финансово силни. И двете са решени да се борят с тази груба грешка от офиса на Главния прокурор на Ню Йорк срещу компании, които са добри корпоративни граждани и силни поддръжници на правоприлагането.

През януари 2018-та, критиците на Tether казват, че криптовалутата, за която се твърди, че има $1 в резерв за всяка единица стейбълкойн, всъщност използва частичен резерв и издава повече токени, отколкото има. През юни миналата година, Tether заяви, че неофициалният одит показва, че тяхната дигитална валута е подходящо обезпечена.


И Bitfinex, и Tether - които споделят един главен изпълнителен директор - преди това са получавали призовки от американски регулатори за все още неразкрити причини през декември 2017 г.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Лош съвет води до загубата на 1,000 биткойна и множество арести

Полицейското дуо Нгуен Куок Дунг и Нгуен Анх Туан са били наети от частен детектив, за да проследят местонахождението на бизнесмен, обвинен, че е дал грешни бизнес съвети, които са довели до загуба на...
НОЕ. 30, 2021 08:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света