НАЧАЛО Крипто Крими

Tether отговарят на обвиненията срещу тях за прикриване на огромни загуби

АПР. 27, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tether отговарят на обвиненията срещу тях за прикриване на огромни загуби

Стейбълкойн операторът Tether отговори на твърденията, че средствата им са използвани за покриване на загуба от $850 милиона в крипто борсата Bitfinex - като се използва изявление от 26-ти април, за да обяви иска за съдебно дело от кабинета на главния прокурор на Ню Йорк за "изпълнен с фалшиви твърдения".


Главният прокурор на щата, Летисия Джеймс, обвини Tether, Bitfinex и свързаните с тях лица, че нарушават закона на Ню Йорк чрез дейности, които може да са измамили крипто инвеститорите в щата.

Според съдебните документи, борсата отнема стотици милиони долари от резервите на Tether, за да прикрие загубите на инвеститорите и да скрие неспособността им да обработят тегленията на клиентите.

Изявлението на Tether, също публикувано от Bitfinex, гласи:

Съдебните актове на главния прокурор в Ню Йорк са написани с недобросъвестност и са пълни с фалшиви твърдения, включително за претендираната загуба от $850 милиона в Crypto Capital. Напротив, ние бяхме информирани, че тези суми в Crypto Capital не са загубени, а всъщност са били иззети и защитени. Ние работим активно за да упражняваме правата и средствата си за правна защита, и да ги освободим.

В съвместното изявление се твърди, че офисът на главния прокурор на Ню Йорк „изглежда има намерение да подкопава усилията“, за да освободи средствата и предупреди, че това в крайна сметка ще бъде в ущърб на техните клиенти.

И двете компании настояваха, че са си сътрудничили изцяло с прокурорите и призоваха Главната прокуратура да съсредоточи усилията си върху опитите за подпомагане и подкрепа на усилията им за възстановяване.

Като се обещава да се оспорят съдебните актове, в изявлението се добавя:

И Bitfinex, и Tether са финансово силни. И двете са решени да се борят с тази груба грешка от офиса на Главния прокурор на Ню Йорк срещу компании, които са добри корпоративни граждани и силни поддръжници на правоприлагането.

През януари 2018-та, критиците на Tether казват, че криптовалутата, за която се твърди, че има $1 в резерв за всяка единица стейбълкойн, всъщност използва частичен резерв и издава повече токени, отколкото има. През юни миналата година, Tether заяви, че неофициалният одит показва, че тяхната дигитална валута е подходящо обезпечена.


И Bitfinex, и Tether - които споделят един главен изпълнителен директор - преди това са получавали призовки от американски регулатори за все още неразкрити причини през декември 2017 г.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Полицията вика на разпит директора на Bithumb

Предполага се, че столичната полицейска агенция в Сеул се опитва да разпита Лий Юнг Хун, председател на управителния съвет на Bithumb Korea и Bithumb Holdings, според доклад от 18-ти септември на държ...
СЕП. 20, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi измама се 'изпари' с $20 милиона два дни след старта си

DeFi проектът проведе двудневна кампания, която силно се рекламира в социалните медии, като дори стимулира раздаването на криптовалути в Twitter, за да привлече повече хора. По време на промоциите, ин...
СЕП. 19, 2020 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Корейски съд иззе средствата на инвеститор в крипто борсата Bithumb

Председателят на BK, Ким Бюнг-Геон, който по-рано е бил съден в процеса на неспособност да придобие Bithumb, е станал свидетел на изземането на неговите дялове в борсата. Това стана след решение на Це...
СЕП. 17, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света