НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Tether няма никакво влияние върху цената на Биткойн

СЕП. 23, 2018 09:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tether няма никакво влияние върху цената на Биткойн

Противно на популярната идея, че издаването на Tether (USDT) се използва за манипулиране на крипто пазарите чрез повишаване на цената на Биткойн, ново академично изследване от Уан Чун Уей от University of Queensland Business School показва, че най-използвания stablecoin има незначителен ефект.

 

Именуван "Въздействието на Tether върху Биткойн", доклада разглежда теорията за манипулиране на цените на Tether-BTC, използвайки модел "Value at Risk" (VAR), за да се установи убедително, че докато има положителна връзка между безвъзмездните средства на USDT и обема на търговията на Биткойн, това не води до никакво значително движение на цените.

През юли бе съобщено, че изследователи от Университета в Тексас твърдят, че пазарни манипулатори използват USDT токена на Tether, за да задушат изкуствено цената на BTC по време на продължителния бичи период през 2017 г. В доклада от 66 страници професорите Джон Грифин и Амин Шамс твърдят, че връзката е била използвана многократно, за да се осигури ценова подкрепа за Биткойн при пазарни кризи.

Използвайки модела VAR обаче, новото проучване разкрива тези твърдения, в които се посочва, че не могат да бъдат намерени емпирични доказателства, които да подкрепят твърденията за положителна връзка между USDT и ралито на цената на Биткойн през 2017 г.

Откъс от доклада гласи:

Не намираме емпирични доказателства, които да подкрепят идеята, че Tether дава стимул на последователните възвръщания на BTC да се повишават ежедневно. Всъщност, когато разгледаме уравнението за възвръщаемост на нашия модел VAR, никоя от променливите не се отразява на Биткойн. Това предполага, че възвръащаемостта на BTC показва по-големи признаци на пазарна ефективност, отколкото преди това, когато са били изследвани на по-стари набори от данни.


Издаването на Tether съответства на увеличения обем на търговиятаДокладът обаче, намира доказателства за положителна връзка между емитирането на USDT токени и увеличената търговия с криптовалути на следващия ден. Прогнозите на проучването показват, че вследствие на отпуснатия Tether и Биткойн, и USDT увеличиха обема на търговията. Изследователите бързат да отбележат, че ръстът на обема на търговията не води директно до увеличаване на цените на Биткойн. Освен това, ефектът върху обемите на търговията е временен и обемът обикновено се връща към нормалното в рамките на пет дни.

Това би означавало, че след като Тether издава нови токени, инвеститорите биха могли да купуват Биткойн и други токени с USDT, но по отношение на нетния ефект размерът на безвъзмездните средства не е достатъчно голям, за да създаде какъвто и да е вид значителен ефект на манипулирането на цените при Биткойн пазара.

Ръстът в издаването на USDT през този период би могъл да се дължи на факта, че Tether реагира на повишеното търсене чрез пускането на нови токени, вместо да се опитва да удържи нивата на подкрепа на BTC, като го закупи с новосъздадените USDT.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Grayscale Bitcoin Trust се търгува на рекордно ниски нива

Нарастващият брой конкуренти, които предлагат по-ниски такси, може да бъде една от причините за спада в търсенето.Акциите в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) са се превърнали в отрицателни, според платфо...
МАР. 6, 2021 16:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

MicroStrategy с нова покупка на Биткойн за $10 милиона

Изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър обяви на 5-ти февруари, че компанията е купила 205 BTC за около $10 милиона. Средната цена за всяка монета бе $48,888.Фирмата, която купи Би...
МАР. 6, 2021 19:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум китовете се подготвят за възход на пазара

Според криптоаналитичната компания Santiment, най-големите притежатели на Биткойн - тези с 1,000 BTC или повече, на стойност около $49,8 милиона към момента на писане - сега държат 42,56% от общото пр...
МАР. 5, 2021 13:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света