НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Tether няма никакво влияние върху цената на Биткойн

СЕП. 23, 2018 09:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tether няма никакво влияние върху цената на Биткойн

Противно на популярната идея, че издаването на Tether (USDT) се използва за манипулиране на крипто пазарите чрез повишаване на цената на Биткойн, ново академично изследване от Уан Чун Уей от University of Queensland Business School показва, че най-използвания stablecoin има незначителен ефект.


Именуван "Въздействието на Tether върху Биткойн", доклада разглежда теорията за манипулиране на цените на Tether-BTC, използвайки модел "Value at Risk" (VAR), за да се установи убедително, че докато има положителна връзка между безвъзмездните средства на USDT и обема на търговията на Биткойн, това не води до никакво значително движение на цените.

През юли бе съобщено, че изследователи от Университета в Тексас твърдят, че пазарни манипулатори използват USDT токена на Tether, за да задушат изкуствено цената на BTC по време на продължителния бичи период през 2017 г. В доклада от 66 страници професорите Джон Грифин и Амин Шамс твърдят, че връзката е била използвана многократно, за да се осигури ценова подкрепа за Биткойн при пазарни кризи.

Използвайки модела VAR обаче, новото проучване разкрива тези твърдения, в които се посочва, че не могат да бъдат намерени емпирични доказателства, които да подкрепят твърденията за положителна връзка между USDT и ралито на цената на Биткойн през 2017 г.

Откъс от доклада гласи:

Не намираме емпирични доказателства, които да подкрепят идеята, че Tether дава стимул на последователните възвръщания на BTC да се повишават ежедневно. Всъщност, когато разгледаме уравнението за възвръщаемост на нашия модел VAR, никоя от променливите не се отразява на Биткойн. Това предполага, че възвръащаемостта на BTC показва по-големи признаци на пазарна ефективност, отколкото преди това, когато са били изследвани на по-стари набори от данни.


Издаването на Tether съответства на увеличения обем на търговиятаДокладът обаче, намира доказателства за положителна връзка между емитирането на USDT токени и увеличената търговия с криптовалути на следващия ден. Прогнозите на проучването показват, че вследствие на отпуснатия Tether и Биткойн, и USDT увеличиха обема на търговията. Изследователите бързат да отбележат, че ръстът на обема на търговията не води директно до увеличаване на цените на Биткойн. Освен това, ефектът върху обемите на търговията е временен и обемът обикновено се връща към нормалното в рамките на пет дни.

Това би означавало, че след като Тether издава нови токени, инвеститорите биха могли да купуват Биткойн и други токени с USDT, но по отношение на нетния ефект размерът на безвъзмездните средства не е достатъчно голям, за да създаде какъвто и да е вид значителен ефект на манипулирането на цените при Биткойн пазара.

Ръстът в издаването на USDT през този период би могъл да се дължи на факта, че Tether реагира на повишеното търсене чрез пускането на нови токени, вместо да се опитва да удържи нивата на подкрепа на BTC, като го закупи с новосъздадените USDT.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пенсионен фонд в САЩ ивестира в Биткойн

Този път, Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund реши да инвестира в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), двете най-големи криптовалути в света. Това е един от първите пенсионни фондове, които инв...
ОКТ. 23, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатори споделят потенциални цели за Биткойн

Понастоящем Биткойн се търгува над $60,000 според данни от CoinMarketCap, но придвижването над предишния връх за всички времена е накарало техническите анализатори да създадат множество възходящи прог...
ОКТ. 23, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света