НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Tether не може да се отърве от твърденията за манипулация на пазара

НОЕ. 22, 2018 10:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tether не може да се отърве от твърденията за манипулация на пазара

Обвиненията идват и се разпростират като горски пожари в света на криптовалутите, но подозренията около Tether и неговото потенциално участие в манипулирането на пазара са може би най-коментираната история за 2018 г.


Всъщност няма официални обвинения досега в разследването на Tether от американското Mинистерство на правосъдието, което започна през май. Въпреки това, Bloomberg днес публикува статия, в която се твърди, че разследването е фокусирано върху Тether, Биткойн и Bitfinex.

Тether и Bitfinex са свързани дружества с лица, които са заемали водещи позиции и в двете компании ,което прави възможно обмена да използва Tether за манипулация на цената на Биткойн твърде вероятна. Теорията датира от края на 2017 г., когато Биткойн нарасна зрелищно до почти $20 000, преди да падне през 2018 г. на ново 12-месечно дъно до $4500 през ноември.

Tether е фиксиран към щатския долар, което го прави стабилен токен. Тази стабилност означава, че инвеститорите са доволни от факта, че могат да преместят Tether от един обмен към друг, без опасения, че тази дейност може да им бъде в ущърб.

Тether твърдят, че всеки USDT е подкрепен от 1 щатски долар, което означава, че 1,8 милиарда USDT в обращение струват $ 1,8 милиарда. Това е основното твърдение, че много експерти са прекарали по-голямата част от 2018-та в диспути.

Тъй като повечето влизат в обращение чрез Bitfinex, теорията е, че неподкрепени токени влизат в обращение и след това се използват за закупуване на Биткойн, когато изглежда, че навлиза в низходящ тренд.

Свързано изображение

Предполага се, че това в крайна сметка доведе до огромното увеличение в стойността на криптовалутата в края на годината. Докато и Тether и Bitfinex отрекоха, че се е случило, това води до призoвка на Комисията за търговия с фючърси на САЩ (CTFC).


Този пример не беше единственият. Освен призовката на CTFC, Tether е трябвало да се справи и с обвиненията за Wash trading (нелегалния процес на купуване на дял от компания чрез един брокер, докато ги продаваш чрез друг).


Министерството на правосъдието на САЩ тепърва ще отправя обвинения официално, а крипто пазара продължава драматичния си спад, което напомня на много от основните институции за нестабилността на криптовалутите.

Наистина, продължаващия спад в стойността може да започне да разрушава положителните взаимоотношения между цифровите и традиционните финансови светове, създадени от възприеманото добро представяне на водещите криптовалути към края на 2017 г.

Другият въпрос е, че този вид реклама може да има отрицателен ефект само върху цената на Биткойн и останалата част от пазара. Тъй като общата пазарна капитализация продължава да спада, така става и с блокчейн индустрията. Удълженият спад през 2019 г. може да има дълготрайни последици за индустрията като цяло и усилията ѝ да се циментира в mainstream-а.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Анализатор предвижда 120% скок за Polkadot (DOT)

Polkadot е оперативно съвместима блокчейн платформа. Неговият роден актив, DOT, се търгува на $35. към момента на публикуване и е нараснал с 30% за седмицата, според данни от CoinMarketCap.Коуен казва...
СЕП. 16, 2021 22:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света