НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Tether издава още 1 милиард USDT на Tron

АВГ. 9, 2021 22:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tether издава още 1 милиард USDT на Tron

Водещият световен емитент на стабилни монети, Tether, издаде нов милиард USDT монети в мрежата TRON.

Според тракера за големи транзакции WhaleAlert, един милиард Tether монети са издадени и изпратени в мрежата TRON на 9-ти август.


Техническият директор на Tether, Паоло Ардоино, който отрече компанията да е спирала с издаването на монети по-рано този месец, бързо разясни хода:


Допълваме инвентара с 1 милиард USDT в мрежата TRON. Обърнете внимание, че това е разрешена, но неиздадена транзакция, което означава, че тази сума ще се използва като инвентар за предстоящи емисии и верижни суапове.


Според доклада за прозрачност на Tether, сега в мрежата TRON са издадени $32 милиарда, което я прави най-голямата за стабилната монета. Има още $1.1 милиарда разрешени, но все още неиздадени, което вероятно ще бъде тази скорошна транзакция.


Сега на TRON се намират 53.5% от общите $62,8 милиарда в обръщение.


Сривът на стабилните монети


Етериум представлява около 49% от общата сума с $30.9 милиарда под формата на ERC-20 токени в мрежата. Останалата шепа USDT се разпределя между EOS, Algorand, Liquid, SLP (Биткойн Кеш) и Solana. През май Tether обяви, че ще започне да издава токени на блокчейна Avalanche.


Циркулиращото предлагане на Tether се е увеличило с 200% досега тази година от 20.9 милиарда USDT на 1-ви януари.


Най-голямото увеличение на емитирането на стабилни монети е от Circle, като предлагането на USDC нарасна с малко над 600% досега тази година. От предлагане на 3.9 милиарда стабилни монети на 1-ви януари, предлагането на USDC се повиши до рекордно високо ниво от 27.6 милиарда днес.


Собствената стабилна монета на Binance, BUSD, също надмина Tether по отношение на растежа на предлагането. Той се е увеличи с огромните 1,130% от малко под един милиард монети до 12.3 милиарда към момента на публикуване.


Четвъртата по големина стабилна монета и единствената, която е напълно децентрализирана, DAI, отбеляза ръст от около 380% досега тази година. В първия ден на 2021 г. предлагането на DAI бяха 1.1 милиарда, а днес те достигнаха рекордните 5.5 милиарда.


Кога ще одитират Tether?


Намаляването на пазарния дял на Tether се дължи до голяма степен на опасенията за продължаващите съдебни битки. Високите такси за газ на Етериум вероятно също ще окажат влияние.


ПРОЧЕТИ ОЩЕНай-добрата възможност при Етериум е сега, според Раул Пал


В края на юли генералният съветник на фирмата Стюарт Хьогнер обеща, че одит ще предстои "след месеци, а не години", когато говори пред CNBC. Резервите на Tether са силно претеглени в долари, но включват и парични еквиваленти, облигации, обезпечени заеми, крипто активи и други инвестиции според Хьогнер.


Налице е повишена загриженост относно подкрепата на стабилната монета тази година, тъй като нейните обороти се увеличиха.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето защо тези алткойни могат да претърпят подем

Според ново обявление има 25 крипто актива, които Grayscale обмисля за нови инвестиционни продукти, включително алткойните Cosmos (ATOM) и Fantom (FTM).“ ‘Активи под разглеждане’ изброява някои цифров...
ЯНУ. 27, 2022 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пет нови алткойна скочиха значително, след като бяха изброени от Coinbase

В ново съобщение борсата казва, че пет алткойна с ниска пазарна капитализация ще започнат да се търгуват на Coinbase Pro, след като бъдат изпълнени подходящи условия за ликвидност.Cryptex Finance е Ет...
ЯНУ. 26, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stellar споделят вълнуващи планове за 2022 г.

Следователно в нея се заявява, че като част от стратегията си за 2022 г., Stellar Development Foundation (SDF), организация с нестопанска цел, разкрива своя ангажимент да подкрепя развитието на смарт ...
ЯНУ. 27, 2022 10:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Те твърдят, че редица фактори могат да доведат до това, че цените на криптовалутите ще останат по-ниски в продължение на години.Според Business Insider анализаторите на UBS казаха в бележка до клиенти...
ЯНУ. 26, 2022 00:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света