НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Telegram представя нов език за програмиране

МАЙ. 26, 2019 10:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Telegram представя нов език за програмиране

Криптираната услуга за незабавни съобщения, фокусирана върху сигурността на личните данни, Telegram, създаде нов език за програмиране за своята мрежа Telegram Open (TON).


Това гласи документ, публикуван на неофициален канал на TON в Telegram на 23-ти май.

Документът, очевидно създаден от съоснователя на приложението Николай Дуров, въвежда нов език, наречен Fift.

Езикът е специално разработен за изграждане и управление на TON блокчейн интелигентни договори и взаимодействие с TON Virtual Machine (TVM).

TVM, от своя страна, изпълнява код на интелигентни договори в TON блокчейна, като поддържа всички операции, необходими за анализиране на входящи съобщения и постоянни данни, както и за създаване на нови съобщения и промяна на постоянни данни.

Документът съдържа кратък преглед на Fift, включително основите на езика и специфичните за TON операции, наред с други въпроси.

Изданието следва неотдавнашен доклад, в който се посочва, че Telegram планира да пусне TON през третото тримесечие на 2019 г. Мрежата вероятно ще бъде домакин на децентрализирани приложения, подобни на Етериум мрежата.

Стартирането е силно очаквано в крипто и блокчейн общностите, тъй като Telegram, който се гордее с над 200 милиона потребители, е спечелил 1,7 милиарда долара в две първични предлагания за монети миналата година.

Според съобщенията в април, компанията стартира частно бета-тестване на блокчейна TRON за ограничен брой глобални разработчици. Въпреки че тестовете не дават конкретни резултати, двама анонимни тестери разкриха, че блокчейна демонстрира “изключително висока скорост на транзакциите”.

Също през април TON започна партньорство с немския доставчик на финансови услуги Wirecard за разработване на нови цифрови финансови продукти.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Chainlink се е насочил към $32 до края на годината, според анализатор

Тимъти Питърсън, дипломиран финансов анализатор, казва, че LINK, която вече е петата по големина криптовалута, след като регистрира печалби от над 500% за година, изглежда готов да продължи своето пар...
АВГ. 14, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Таксите за транзакции в Етериум мрежата са скочили с 3500% от началото на годината

Това оскъпява изпращането и получаването на транзакции и използването на децентрализирани приложения, и децентрализирани финансови (DeFi) протоколи.Според BitInfoCharts в началото на годината средната...
АВГ. 13, 2020 20:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainlink задмина Биткойн Кеш по пазарна капитализация

Според данни на CryptoCompare, към 03:10 (българско време) на 13 август, LINK достигна най-високото ниво в рамките на деня от $16.97.Малко след това Камерън Уинкълвос, който е съосновател и президент ...
АВГ. 13, 2020 15:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нова криптовалута се изстреля с 1,880% още на първия си ден

Serum (SRM), нова криптовалута, която ще играе ролята си като ютилити токен и токен за управление  на децентрализираната борса за деривати Serum (която предстои да бъде пусната), скочи от $0,10 д...
АВГ. 12, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света