НАЧАЛО Крипто Крими

Главният изпълнителен директор на ArisBank измами инвеститори с $4 милиона

НОЕ. 30, 2018 09:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Главният изпълнителен директор на ArisBank измами инвеститори с $4 милиона

Федералното бюро за разследване на САЩ (FBI) наскоро арестува главния изпълнителен директор на платформата AriseBank за предполагаема измама от 4 милиона долара чрез първоначално предлагане на монети (ICO), основано на неверни твърдения.


Според съобщение, публикувано от прокуратурата на северния окръг на Тексас, 30-годишният Джаред Райс Старши е измамил инвеститори.


Той е направил това, твърдейки, че фирмата, представяща се за "първата децентрализирана банка в света", предложи на банката, осигурени от FDIC сметки и свързани с Visa кредитни и дебитни карти. Това, заедно с услугите, свързани с криптовалута, базирани на собствения си символ AriseCoin. Комисията по ценни книжа и борси (SEC) спря проекта и замрази активите си преди месеци, обяснявайки, че твърденията на AriseBank са неверни.

Според отделa за правосъдие, фирмата всъщност няма партньорство с Visa, не е упълномощена да извършва банкови услуги в Тексас и не е осигурена от FDIC.

Самият Райс също бе обвинен, че лъже за това, че е събрал 600 млн. долара за само няколко седмици чрез ICO на организацията, и че е похарчил средствата за лична употреба като храна, дрехи, адвокат по семейно право и др.

AriseBank и AriseCoin бяха основани през юни миналата година и бяха обявени чрез прессъобщения, интервюта и социални медии. Райс вече е изправен пред 120 години във федерален затвор, според прокуратурата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света