НАЧАЛО Други

Tехнически директор на Samsung оценява децентрализацията повече от блокчейн

ЯНУ. 10, 2019 20:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tехнически директор на Samsung оценява децентрализацията повече от блокчейн

Децентрализацията е по-важен феномен, отколкото блокчейн, заяви в интервю за списанието за разработчици JAX на 10-ти януари, висш ръководител на южнокорейския технологичен гигант Samsung.


Говорейки за бъдещето на блокчейн, Рикардо Мендес, технически директор в иновативната технологична компания Samsung NEXT, прогнозира консолидация на пространството през следващата година, но подчерта важността на преструктурирането на централизираните структури.

Запитан дали мисли, че децентрализацията е по-важна от блокчейн, Мендес отговори:

 Без съмнение. Блокчейн е само още един инструмент, който може да помогне в децентрализираните контексти, но инструментът винаги е по-малко важен от целта.

Перспективата поставя Samsung в малко по-малка група от технологични предприятия, които защитават по-идеологическите аспекти на блокчейн феномена.

Както се съобщава, по-голямата част от големите играчи продължават да гледат на блокчейн като метод за рационализиране на операциите като вериги за доставки, разходи и документи, но рядко споменават ползите от децентрализирана система, подобна на тази на Биткойн (BTC) мрежата.

По темата за криптовалутите, обаче, Мендес изглежда имаше желание да подчертае метода на транзакциите на много активи.

„Трябва само да погледнете повечето криптовалути, които са напълно децентрализирани, но също и 100% публични."

Peer-to-peer подходите изискват от вас да предавате дейността си на peer-ове, така че те се нуждаят от допълнителен слой за защита на личните данни (като VPN или микс мрежа). Ето защо, като индустрия, трябва да подобрим обяснението на потребителите за компромисите на различните подходи.

Самият Samsung запазва интереса си към експериментирането, основано на блокчейн и криптовалута, като миналия месец разкри, че търси патент във Великобритания за крипто портфейл.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света