НАЧАЛО Финтех

Тази финтех фирма струва повече от втората най-голяма банка в Германия

ОКТ. 25, 2021 14:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тази финтех фирма струва повече от втората най-голяма банка в Германия

Базираната в Берлин финтех компания N26 събра $900 милиона в нов кръг за финансиране, воден от Third Point и Coatue.

Германската дигитална банка N26 заяви във вторник, че е събрала $900 милиона долара в нов кръг за финансиране, който оценява компанията на 9 милиарда долара.


Това е почти три пъти стойността на N26 в последния му частен кръг за набиране на средства, като сега тя струва малко повече от Commerzbank, вторият по големина кредитор в Германия. Commerzbank, регистрирана във Франкфурт, има пазарна капитализация от 7.6 милиарда евро ($8.8 милиарда).


Основана през 2013 г., N26 е една от няколкото стартъп фирми в Европа, които се опитват да предизвикат утвърдени банки с разплащателни сметки, базирани на приложения, и с малки или никакви такси. Конкурентите включват Revolut, която наскоро беше оценена на $33 милиарда, и Monzo.


Максимилиан Тайентал, основател и съизпълнител на N26, заяви, че компанията планира да похарчи допълнителните средства за наемане на 1,000 души в световен мащаб и за стартиране на нови функции като търговия с криптовалути.


Искаме да привлечем повече хора с акцент върху продукта, технологиите и сигурността”, каза Тайентал пред CNBC в интервю.


IPO амбиции


N26 вече има 7 милиона клиенти в цяла Европа и САЩ и е на път да обработи $90 милиарда в транзакции тази година. Компанията наскоро придоби лиценз за банкиране в Бразилия, като екип от 40 служители вече е на място в Сао Пауло. N26 очаква да пусне публично приложението си в страната през следващата година, заяви Тайентал.


Не Пропускай: Раул Пал разглежда какво предстои за Биткойн и Етериум

Финтехът вече има достатъчно “финансова свобода”, за да се подготви за първоначално публично предлагане. Очаква се компанията да бъде “структурно готова за IPO” в рамките на следващите 12 до 18 месеца.


Не бързаме да ставаме публични”, каза Тайентал.


“С увеличаването на рентабилността, каквито пари събираме в момента, това наистина отнема всякакъв времеви натиск.”


N26 все още трупа загуби, отчитайки загуби от 216.9 милиона евро през 2019 г. Европейският му бизнес загуби 110 милиона евро през 2020 г. спрямо 165 милиона година по-рано. Тайентал спомена, че N26 не е под натиск от инвеститорите да реализира печалба скоро.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Български финтех набира исторически $112 милиона в инвестиционен рунд от Серия B

Тогава изглеждаше възможно тази новина да се окаже най-забележителното постижение за местната технологична общност през 2021 г. Payhawk обявява рунд от серия B от $112 милиона, тъй като обемът на тран...
НОЕ. 25, 2021 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stripe отново обмисля да приема крипто плащания

Преди това компанията прекрати поддръжката за плащания с Биткойн, още през 2018 г., поради висока волатиност и липса на ефективност за ежедневни транзакции.Stripe обмисля крипто плащанияСпоред Колисън...
НОЕ. 25, 2021 08:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех компанията Upgrade набира $280 милиона с оценка от $6 милиарда

На 16-ти ноември компанията обяви $280 милиона за ново финансиране при оценка от $6 милиарда предварително.През август компанията обяви своя кръг от серия E - $105 милиона при оценка от $3.325 милиард...
НОЕ. 20, 2021 17:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Gemini се оценява на $7.1 милиарда

Morgan Creek Digital ръководи финансирането с дялов капитал за растеж с участието на 10T, ParaFi, Newflow Partners, Marcy Venture Partners, Commonwealth Bank of Australia и други.Новината потвърждава ...
НОЕ. 19, 2021 11:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света