НАЧАЛО Други

Тайванска болница с блокчейн платформа за подобряване на съхранението на информация

СЕП. 1, 2018 23:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тайванска болница с блокчейн платформа за подобряване на съхранението на информация

Медицинската университетска болница в Тайпе пусна блокчейн платформа, за да подобри медицинското съхранение, съобщи Taipei Times на 31-ви август.

 


Така наречената "Блокчейн платформа на здравеопазването" е разработена, за да подкрепи политиката на правителството за йерархична медицинска система, да подобри услугите за насочване на пациенти и да интегрира индивидуални здравни мрежи. Това е за да се даде възможност на хората да получат по-лесен достъп до медицинските си данни. За да подадат заявка за своята информация, пациентите могат да влязат в мобилно приложение, защитено с парола.


Проектът включва над 100 клиники, които използват блокчейн технология за решаване на основни проблеми в здравеопазването, като например трансфер на данни между лечебни заведения и портали за пациенти.


Чрез платформата, пациентите имат достъп до "пълен набор от всички медицински досиета, включително медицински изображения с висока разделителна способност, лабораторни резултати и информация за клинични и здравни изследвания", докато болниците и клиниките могат да изискват, разрешават и споделят записите на пациентите, използвайки интелигентни договори.

Болничният надзорен орган Чън Рай-нефрид заяви пред Tapei Times, че блокчейн ще помогне да се сведе до минимум рискът от нарушения на сигурността, добавяйки, че "технологията не само помага да се комбинират електронни медицински досиета с електронни здравни досиета от множество болници и клиники, то също осигурява допълнителна защитна функция като уведомлението и съгласието, преди да се извърши прехвърлянето."

Медицинските заведения в световен мащаб също прилагат DLT технология в управлението на медицински данни. По-рано този месец бe съобщeno, че южнокорейското биотехническо предприятие Macrogen съвместно с местната технологична фирма Bigster разработва голяма медицинска екосистема за данни, която би позволила сигурно и частно съхранение и прехвърляне на големи количества чувствителна геномна и лична информация.

През май Scientist.com, базиран в САЩ, разкрива нова блокчейн платформа, предназначена да проследява и защитава фармацевтичните данни. Освен това Scientist.com се опитва да намали тежестта върху биофарма бизнесите, за да се съобразят със строгите разпоредби на САЩ за данните.

През април германската Camelot Consulting Group разработи решение, базирано на блокчейн, за управление на чувствителни медицински данни, при което всички транзакции с данни са криптирани и съхранявани на непроменим блокчейн и се извършват директно между упълномощените участници.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и...
МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.Robinhood, популярното прил...
МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с крипт...
МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Finance добавя раздел “крипто”

Разделът, озаглавен “Крипто”, вече се появява в категорията “Сравнение на пазарите” заедно с конвенционалните фондови и валутни пазари.  Разделът предоставя ключова информация за ценообразув...
МАР. 1, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света