НАЧАЛО Други

Тайванска болница с блокчейн платформа за подобряване на съхранението на информация

СЕП. 1, 2018 23:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тайванска болница с блокчейн платформа за подобряване на съхранението на информация

Медицинската университетска болница в Тайпе пусна блокчейн платформа, за да подобри медицинското съхранение, съобщи Taipei Times на 31-ви август.


Така наречената "Блокчейн платформа на здравеопазването" е разработена, за да подкрепи политиката на правителството за йерархична медицинска система, да подобри услугите за насочване на пациенти и да интегрира индивидуални здравни мрежи. Това е за да се даде възможност на хората да получат по-лесен достъп до медицинските си данни. За да подадат заявка за своята информация, пациентите могат да влязат в мобилно приложение, защитено с парола.


Проектът включва над 100 клиники, които използват блокчейн технология за решаване на основни проблеми в здравеопазването, като например трансфер на данни между лечебни заведения и портали за пациенти.


Чрез платформата, пациентите имат достъп до "пълен набор от всички медицински досиета, включително медицински изображения с висока разделителна способност, лабораторни резултати и информация за клинични и здравни изследвания", докато болниците и клиниките могат да изискват, разрешават и споделят записите на пациентите, използвайки интелигентни договори.

Болничният надзорен орган Чън Рай-нефрид заяви пред Tapei Times, че блокчейн ще помогне да се сведе до минимум рискът от нарушения на сигурността, добавяйки, че "технологията не само помага да се комбинират електронни медицински досиета с електронни здравни досиета от множество болници и клиники, то също осигурява допълнителна защитна функция като уведомлението и съгласието, преди да се извърши прехвърлянето."

Медицинските заведения в световен мащаб също прилагат DLT технология в управлението на медицински данни. По-рано този месец бe съобщeno, че южнокорейското биотехническо предприятие Macrogen съвместно с местната технологична фирма Bigster разработва голяма медицинска екосистема за данни, която би позволила сигурно и частно съхранение и прехвърляне на големи количества чувствителна геномна и лична информация.

През май Scientist.com, базиран в САЩ, разкрива нова блокчейн платформа, предназначена да проследява и защитава фармацевтичните данни. Освен това Scientist.com се опитва да намали тежестта върху биофарма бизнесите, за да се съобразят със строгите разпоредби на САЩ за данните.

През април германската Camelot Consulting Group разработи решение, базирано на блокчейн, за управление на чувствителни медицински данни, при което всички транзакции с данни са криптирани и съхранявани на непроменим блокчейн и се извършват директно между упълномощените участници.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света