НАЧАЛО Други

Тайната на крипто пазар за $1 трилион?

ЯНУ. 3, 2019 20:52 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тайната на крипто пазар за $1 трилион?

По едно време миналата година общата стойност на всички крипто активи достигна рекордни нива от над $800 милиарда, предизвикани от наплив от клиенти на дребно, които искаха да грабнат възможностите на новия пазар.Въпреки че екосистемата имаше за цел да привлече този прилив на интерес, в действителност тя не разполагаше с необходимата инфраструктура за поддържане на тази величина на участие. Промишлеността достигна критична точка, където системите бяха тествани от стреса и стана ясно, че съществуващият модел не е усъвършенстван или изграден така, че да скалира при такава бърза скорост на приемане.Свързано изображение

Промишлеността не беше подготвена и въпреки рязкото намаляване на обемите, работата по развитието на екосистемата през последната година се увеличи драстично.

В рамките на традиционните капиталови пазари съществуват различни системи, които работят заедно, за да могат тези пазари да функционират ефективно. Изискваната инфраструктура за крипто активите се отклонява от по-традиционния модел, който създаде няколко неблагоприятни пресечни точки в пространството.

Тези препятствия създадоха предизвикателство за инвеститорите - особено от институционална страна - да навлязат на тези пазари. Докато индустрията се занимава с тези нюанси, има няколко основни пречки, които трябва да бъдат преодоляни, преди да бъде подготвена за следващата вълна на пазарно участие.


Пречки за влизане


Структурата на пазара на крипто активите е изключително фрагментирана: има повече от 200 уникални борси и платформи, всяка от които предлага собствен набор от продукти. Обменът работи и от различни юрисдикции, които дават различни правила, изисквания и оперативни стандарти, и насоки.

Освен това, все още има въпроси, на които трябва да се отговори около квалифицирани попечители. Съществуващите решения са разнообразни и възникващи, като всеки предлага различни услуги за различни монети.

Промишлеността също така няма общоприети стандарти или най-добри практики по отношение на контрола на сигурността, операциите, изследванията и оценката. Трябва да мислите за управлението на операционния си риск по съвсем различен начин от традиционните пазари - това е единственият пазар в света, където операционният риск е по-голям от финансовия.

И докато изследванията и методологиите продължават да се подобряват, хората искат достъп до по-стандартизирани показатели, анализ и откриване на цените, за да разберат как да оценят тези активи.

И може би най-важното, опасенията около регулаторната яснота остават една от най-големите пречки за навлизане.

Докато регулаторите предприеха важни стъпки, за да разберат тези пазари и предоставиха насоки в някои случаи - Биткойн , класифициран като стока, а не ценна книга - ние все още се нуждаем от ясно дефинирани правила.

Всеки, който днес седи настрани, вероятно изчаква яснота от регулаторните органи, преди дори да обмисли възможността да работи на тези пазари.


Какво следва?


Въпреки че тези недостатъци може да изглеждат обезсърчаващи, натискът върху тези системи подтикна индустрията да се появи и да започне да разработва решения с много по-бързи темпове, отколкото ако не бяхме изпитали бурната пазарна активност в края на 2017 г. През 2018 е свършена много работа за насърчаване на регулаторната яснота, рационализиране на операциите и продължаване на изграждането на пространството.

Миналата година имаше голяма промяна, тъй като талантът остави големите банки и финансовите институции да приложат своя опит за развитието на крипто екосистемата. Налице е също така повишение в наемането на оперативни работни места, тъй като тези препятствия станаха ясни и фирмите осъзнаха, че се нуждаят от подходящи таланти, за да се справят с изграждането на нова инфраструктура.

От гледна точка на регулирането, видяхме въвеждането на нови браншови асоциации и SRO насочени към защита на участниците на пазара, предоставяне на ясни правила и стандарти, и насърчаване на професионализма в пространството, включително Блокчейн Асоциацията, Асоциацията за Управление на Цифровите Активи (ADAM) и Асоциация на Виртуалните Стоки. Сътрудничеството между тези партии, организации като Камарата на Дигиталната Търговия и правителствените служители трябва да проправи пътя за ключови развития през тази година.

Така че голяма част от вниманието днес е фокусирано върху цената, но в работата, извършена през 2018 г., има сила, за да се създадат реални, осезаеми постижения. Ако погледнете къде е била индустрията преди две години, преди драматичното нарастване на цената, преди да бъдат идентифицирани недостатъчно развитите инфраструктурни въпроси и преди толкова много очи да наблюдават пространството - ние изминахме дълъг път и то много бързо.


Въпреки че предстои още много работа, има силни основания за оптимизъм.


Все повече хора работят зад кулисите, усъвършенстват стратегиите си и се подготвят за следващата вълна на растеж.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света