НАЧАЛО Регулации

Тайландският SEC дава зелена светлина на 7 крипто борси да обслужват клиенти

АВГ. 16, 2018 18:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тайландският SEC дава зелена светлина на 7 крипто борси да обслужват клиенти

Тайландските регулатори обявиха в четвъртък, 16-и август, че досега са одобрили седем бизнес обекта, за да извършват операции с криптовалута като част от формализирането на вътрешния пазар на страната.


В изявление Комисията за ценни книжа и борси в Тайланд потвърди, че Bitcoin Co. Ltd. (BX), Bitkub Online Co. Ltd., Cash2coins Co. Ltd., Group Co. Ltd. (TDAX) и Coin Asset Co. Ltd. са имали възможност да работят като легални крипто обмени.


В допълнение, регулаторът одобри два крипто дилъра: Coins TH Co. Ltd. и Digital Coin Co. Ltd. (ThaiWM).
Този ход е част от пакета от "преходни" правила, уреждащи крипто бизнеса в Тайланд, преди първия транш от регламенти, влезли в сила на 14-и май.


Тези обекти продължават да обслужват клиенти, докато кандидатстват и чакат пълна лицензия, като уведомят тайландската служба за сигурност в рамките на 90 дни от крайния срок.
"В допълнение, SEC в момента преглежда данните на два други оператора на цифрови активи, които са подали заявление съгласно "Преходните разпоредби", се казва в изявлението.


Миналата седмица SEC също разкри сериозен интерес от страна на бъдещите емитенти на ICO при кандидатстване за регулиран статут в Тайланд.


Над 50 проекта бяха представени, като регулаторът предварително е очертал необходимите предпоставки, за да бъдете приети за одобрение. От юни обаче само пет кандидати са изпълнили тези предпоставки.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света