НАЧАЛО Регулации

Тайландския регулатор с предупреждение за нерегистрирани ICO

ОКТ. 30, 2018 08:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тайландския регулатор с предупреждение за нерегистрирани ICO

Комисията за ценни книжа и борси в Тайланд е издала предупреждение за инвестиране в ICO, действащи в страната, без нейното признаване, регистрация и надзор.Bangkok Post съобщава, че тайландският пазарен регулатор предприема действия след откриването на редица нерегистрирани продажби на токени, които се популяризират в Тайланд чрез социални медийни платформи като Facebook и Youtube.


"Висок инвестиционен риск"


В своето предупреждение, SEC специално посочи девет такива нерегистрирани субекта, предлагащи непризнати продажби на криптовалути в своята юрисдикция. Наименованията на фирмите са: Every Coin, Orientum Coin (ORT Coin), OneCoin, OFC Coin, Tripxchain Coin (TXC Coin), TUC Coin, G2S Expert ICO, Singhcom Enterprise ICO, Adventure hostel Bangkok ICO и Kidstocurrency ICO.

Според регулатора, нито една от тези организации не е предприела необходимите стъпки за одобрение, като например подаване на официално заявление, представяне на доказателства за удовлетворяване на критериите за изпълнение и оценка на адекватността на техните интелигентни договори. SEC определи тези инвестиции, като "висок инвестиционен риск", настоявайки инвеститорите да се въздържат от влагането на парите си в тях.

Ще бъде припомнено, че през 2017 г. тайландският SEC представи своите насоки за регулиране на ICO, които отчасти гласяха:
Набирането на средства от фондовете на ICO трябва да се извърши чрез ICO портал, одобрен от SEC. Критериите за приемане на ICO могат да включват задължителна грижа и анализ на финансиращите агенти от нечестни хора. Изходният код на интелигентния договор ще бъде автоматично изпълнен спрямо договора. След продажбата, SEC издава копие от изявлението на уебсайта им. 

По-нататък регулаторният орган спомена също така, че във всички случаи, отнасящи се до изброените ICO, количеството предоставена информация не е достатъчно, за да се представи окончателно инвестиционен случай и дори по-лошо - няма доказателства, че продадените токени ще имат достатъчно ликвидност да бъдат изброени за търговия и като такива не могат да бъдат обменяни за фиат или други криптои.валут Какво означава това за тайландските инвеститори е, че те биха могли потенциално да инвестират в цифрови активи, които са напълно безполезни.


Трансгранични ICO измами


SEC също отбеляза, че Паричният орган на Сингапур (MAS) преди това е издал инвестиционно предупреждение срещу OneCoin и свързаните с него дружества, заявявайки, че те работят без надзор на регулатора. OneCoin също привлече предупреждения за инвестиции в няколко юрисдикции, което показва, че нейните кандидати вероятно са опортюнисти, които се опитват да се възползват от наивните инвеститори в региона на Югоизточна Азия.

Според SEC, техният начин на действие е да представят схеми за инвестиране в криптовалута, които са малко повече от класически пирамидални схеми, облечени в нови дрехи. Тези схеми налагат все повече и повече инвеститорите да се увеличават, за да продължат да функционират. Веднага щом спадне броят или процентът на новите добавки, цялата схема се проваля и организаторите се укриват с извънредни печалби, оставяйки крипто инвеститорите, които държат метафоричната торба с пари.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света