НАЧАЛО Регулации

Тайландския регулатор с предупреждение за нерегистрирани ICO

ОКТ. 30, 2018 08:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тайландския регулатор с предупреждение за нерегистрирани ICO

Комисията за ценни книжа и борси в Тайланд е издала предупреждение за инвестиране в ICO, действащи в страната, без нейното признаване, регистрация и надзор.

 Bangkok Post съобщава, че тайландският пазарен регулатор предприема действия след откриването на редица нерегистрирани продажби на токени, които се популяризират в Тайланд чрез социални медийни платформи като Facebook и Youtube.


"Висок инвестиционен риск"


В своето предупреждение, SEC специално посочи девет такива нерегистрирани субекта, предлагащи непризнати продажби на криптовалути в своята юрисдикция. Наименованията на фирмите са: Every Coin, Orientum Coin (ORT Coin), OneCoin, OFC Coin, Tripxchain Coin (TXC Coin), TUC Coin, G2S Expert ICO, Singhcom Enterprise ICO, Adventure hostel Bangkok ICO и Kidstocurrency ICO.

Според регулатора, нито една от тези организации не е предприела необходимите стъпки за одобрение, като например подаване на официално заявление, представяне на доказателства за удовлетворяване на критериите за изпълнение и оценка на адекватността на техните интелигентни договори. SEC определи тези инвестиции, като "висок инвестиционен риск", настоявайки инвеститорите да се въздържат от влагането на парите си в тях.

Ще бъде припомнено, че през 2017 г. тайландският SEC представи своите насоки за регулиране на ICO, които отчасти гласяха:
Набирането на средства от фондовете на ICO трябва да се извърши чрез ICO портал, одобрен от SEC. Критериите за приемане на ICO могат да включват задължителна грижа и анализ на финансиращите агенти от нечестни хора. Изходният код на интелигентния договор ще бъде автоматично изпълнен спрямо договора. След продажбата, SEC издава копие от изявлението на уебсайта им. 

По-нататък регулаторният орган спомена също така, че във всички случаи, отнасящи се до изброените ICO, количеството предоставена информация не е достатъчно, за да се представи окончателно инвестиционен случай и дори по-лошо - няма доказателства, че продадените токени ще имат достатъчно ликвидност да бъдат изброени за търговия и като такива не могат да бъдат обменяни за фиат или други криптои.валут Какво означава това за тайландските инвеститори е, че те биха могли потенциално да инвестират в цифрови активи, които са напълно безполезни.


Трансгранични ICO измами


SEC също отбеляза, че Паричният орган на Сингапур (MAS) преди това е издал инвестиционно предупреждение срещу OneCoin и свързаните с него дружества, заявявайки, че те работят без надзор на регулатора. OneCoin също привлече предупреждения за инвестиции в няколко юрисдикции, което показва, че нейните кандидати вероятно са опортюнисти, които се опитват да се възползват от наивните инвеститори в региона на Югоизточна Азия.

Според SEC, техният начин на действие е да представят схеми за инвестиране в криптовалута, които са малко повече от класически пирамидални схеми, облечени в нови дрехи. Тези схеми налагат все повече и повече инвеститорите да се увеличават, за да продължат да функционират. Веднага щом спадне броят или процентът на новите добавки, цялата схема се проваля и организаторите се укриват с извънредни печалби, оставяйки крипто инвеститорите, които държат метафоричната торба с пари.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света