НАЧАЛО Други

Тайландските власти очакват увеличение на престъпленията свързани с крипто

СЕП. 3, 2018 16:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тайландските власти очакват увеличение на престъпленията свързани с крипто

В Тайланд, престъпленията свързани с криптовалутите, вероятно ще продължат да се увеличават поради сериозна липса на специалисти със задълбочени познания за сектора и технологиите, необходими за ефективно справяне с киберпрестъпността.


Тази информация бе публикувана на семинар, организиран неотдавна от Института за правосъдие на Тайланд (TIJ) и Службата на ООН за наркотиците и престъпността (UNODC). Събитието бе обявено за пръв път от Bangkok Post.

Китипон Китаярак, изпълнителен директор на TIJ, разкривайки констатации от съвместно проучване, проведено от TIJ и Института за междурегионално изследване на престъпността и правосъдието на ООН, заяви, че случаи на незаконни дейности, свързани с трансграничната организирана престъпност, са ескалиращи.

Г-н Китаярак цитира пране на пари, фалшифицирането на лични карти и документи за пътуване, измамите в кол центрове, трафика на хора, контрабандата на наркотици и измамите с кредитни карти като примери за престъпления.


Крипто престъпление във възход


Китаярак научи от Службата на ООН за наркотиците и престъпността (UNODC), че криптовалутите са били използвани за улесняване на финансирането на терористи и прането на пари. Той добави, че въпреки че в Тайланд има само няколко записани случая, крипто е било използвано за плащане на престъпници в случаи на отвличане, за закупуване на детска порнография, незаконни оръжия и злонамерен софтуер по интернет.

Изпълнителният директор на TIJ отбеляза, че броят на престъпленията, свързани с криптовалути, се очаква да се увеличи бързо за кратък период от време. Пример за това е неотдавнашен случай на измама и изпиране на пари, в който участват тайландски актьор, за който се твърди, че е подмамил финландец да му изпрати Биткойн на стойност 25 милиона долара. Тайландската полиция все още разследва случая.


Агенциите се нуждаят от компетентен персонал


Трудностите, пред които са изправени тайландските правоприлагащи органи при изпълнението на техните мандати, също бяха посочени в проучването. Според г-н Китаярак основните проблеми, с които агенциите трябва да се справят, са: ограниченията на човешките ресурси, липсата на ефективна междуведомствена комуникация поради липсата на владеене на чужди езици и бюрократщината".

Например, изпълнителният директор на TIJ призна, че новосъздадената Национална комисия за киберсигурност не разполага с човешки ресурси със съответни познания и опит в сферата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

7% от циркулиращото предлагане на Етериум е пренасочено към DeFi

Данните от Defipulse показват, че 7% от предлагането на Етериум (ETH) вече са заключени в DeFi протоколите.В приложенията, базирани на Етериум, потребителите трябва да плащат такси за транзакции, за д...
СЕП. 21, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Yearn Finance номинира себе си като делегат на Uniswap

В Twitter публикация Кронйе заяви, че "ще изгради инструментариум за улесняване на делегирането, гласуването извън веригата и прилагането на веригата“, ако бъде превърнат в делегат. Той добави:"Към то...
СЕП. 21, 2020 12:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Две големи крипто борси влизат в партньорство за развитието на индустрията

"KuCoin и Poloniex ще се присъединят към научноизследователска и развойна дейност в областта на търговията, споделяне на ликвидност, итерации на продукти, PoS [доказателство за залог] и PoW [доказател...
СЕП. 21, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света