НАЧАЛО Други

Тайландските власти очакват увеличение на престъпленията свързани с крипто

СЕП. 3, 2018 16:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тайландските власти очакват увеличение на престъпленията свързани с крипто

В Тайланд, престъпленията свързани с криптовалутите, вероятно ще продължат да се увеличават поради сериозна липса на специалисти със задълбочени познания за сектора и технологиите, необходими за ефективно справяне с киберпрестъпността.

 


Тази информация бе публикувана на семинар, организиран неотдавна от Института за правосъдие на Тайланд (TIJ) и Службата на ООН за наркотиците и престъпността (UNODC). Събитието бе обявено за пръв път от Bangkok Post.

Китипон Китаярак, изпълнителен директор на TIJ, разкривайки констатации от съвместно проучване, проведено от TIJ и Института за междурегионално изследване на престъпността и правосъдието на ООН, заяви, че случаи на незаконни дейности, свързани с трансграничната организирана престъпност, са ескалиращи.

Г-н Китаярак цитира пране на пари, фалшифицирането на лични карти и документи за пътуване, измамите в кол центрове, трафика на хора, контрабандата на наркотици и измамите с кредитни карти като примери за престъпления.


Крипто престъпление във възход


Китаярак научи от Службата на ООН за наркотиците и престъпността (UNODC), че криптовалутите са били използвани за улесняване на финансирането на терористи и прането на пари. Той добави, че въпреки че в Тайланд има само няколко записани случая, крипто е било използвано за плащане на престъпници в случаи на отвличане, за закупуване на детска порнография, незаконни оръжия и злонамерен софтуер по интернет.

Изпълнителният директор на TIJ отбеляза, че броят на престъпленията, свързани с криптовалути, се очаква да се увеличи бързо за кратък период от време. Пример за това е неотдавнашен случай на измама и изпиране на пари, в който участват тайландски актьор, за който се твърди, че е подмамил финландец да му изпрати Биткойн на стойност 25 милиона долара. Тайландската полиция все още разследва случая.


Агенциите се нуждаят от компетентен персонал


Трудностите, пред които са изправени тайландските правоприлагащи органи при изпълнението на техните мандати, също бяха посочени в проучването. Според г-н Китаярак основните проблеми, с които агенциите трябва да се справят, са: ограниченията на човешките ресурси, липсата на ефективна междуведомствена комуникация поради липсата на владеене на чужди езици и бюрократщината".

Например, изпълнителният директор на TIJ призна, че новосъздадената Национална комисия за киберсигурност не разполага с човешки ресурси със съответни познания и опит в сферата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Крипто борсата OKEx ще раздава до $1,000 на потребителите си

Тегленията трябва да отворят на 27-ми ноември, след като повече от месец са били на пауза."Ние [OKEx] знаем, че не сме нищо без потребители и искаме да демонстрираме това, като им предложим значителни...
НОЕ. 24, 2020 10:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света