НАЧАЛО Други

Тайландските власти очакват увеличение на престъпленията свързани с крипто

СЕП. 3, 2018 16:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тайландските власти очакват увеличение на престъпленията свързани с крипто

В Тайланд, престъпленията свързани с криптовалутите, вероятно ще продължат да се увеличават поради сериозна липса на специалисти със задълбочени познания за сектора и технологиите, необходими за ефективно справяне с киберпрестъпността.

 


Тази информация бе публикувана на семинар, организиран неотдавна от Института за правосъдие на Тайланд (TIJ) и Службата на ООН за наркотиците и престъпността (UNODC). Събитието бе обявено за пръв път от Bangkok Post.

Китипон Китаярак, изпълнителен директор на TIJ, разкривайки констатации от съвместно проучване, проведено от TIJ и Института за междурегионално изследване на престъпността и правосъдието на ООН, заяви, че случаи на незаконни дейности, свързани с трансграничната организирана престъпност, са ескалиращи.

Г-н Китаярак цитира пране на пари, фалшифицирането на лични карти и документи за пътуване, измамите в кол центрове, трафика на хора, контрабандата на наркотици и измамите с кредитни карти като примери за престъпления.


Крипто престъпление във възход


Китаярак научи от Службата на ООН за наркотиците и престъпността (UNODC), че криптовалутите са били използвани за улесняване на финансирането на терористи и прането на пари. Той добави, че въпреки че в Тайланд има само няколко записани случая, крипто е било използвано за плащане на престъпници в случаи на отвличане, за закупуване на детска порнография, незаконни оръжия и злонамерен софтуер по интернет.

Изпълнителният директор на TIJ отбеляза, че броят на престъпленията, свързани с криптовалути, се очаква да се увеличи бързо за кратък период от време. Пример за това е неотдавнашен случай на измама и изпиране на пари, в който участват тайландски актьор, за който се твърди, че е подмамил финландец да му изпрати Биткойн на стойност 25 милиона долара. Тайландската полиция все още разследва случая.


Агенциите се нуждаят от компетентен персонал


Трудностите, пред които са изправени тайландските правоприлагащи органи при изпълнението на техните мандати, също бяха посочени в проучването. Според г-н Китаярак основните проблеми, с които агенциите трябва да се справят, са: ограниченията на човешките ресурси, липсата на ефективна междуведомствена комуникация поради липсата на владеене на чужди езици и бюрократщината".

Например, изпълнителният директор на TIJ призна, че новосъздадената Национална комисия за киберсигурност не разполага с човешки ресурси със съответни познания и опит в сферата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com заделя $200 милиона за инвестиране в крипто стартъпи

Обявено на 4-ти март, новото венчър предприятие, наречено Crypto.com Capital, бе пуснато, за да ускори растежа на крипто стартъпите и да ускори растежа на индустрията като цяло, се казва в прессъобщен...
МАР. 5, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Enjin представя решения за мащабиране в подкрепа на NFT

Enjin се надява новите ѝ услуги да подпомогнат приемането на NFT и да помогнат за облекчаване на задръстванията в мрежата.Първото ѝ решение за мащабиране, Jumpnet, трябва да бъде пуснато на 6-ти април...
МАР. 4, 2021 19:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света