НАЧАЛО Други

Тайландската банка Kasikornbank ще изпробва блокчейн платформа на Visa

СЕП. 24, 2018 18:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тайландската банка Kasikornbank ще изпробва блокчейн платформа на Visa

Най-голямата банка по пазарна капитализация в Тайланд, Kasikornbank, се превърна в първата финансова институция в Югоизточна Азия, решена да използва платформата на Visa B2B Connect.

 


Проектирана, за да осигури бързи и сигурни трансгранични плащания между фирми, използващи блокчейн технология, платформата разчита на разрешена частна блок-архитектура, управлявана от глобалната фирма за финансови услуги Visa Inc.


Според бизнес мениджъра на Visa за Тайланд Сурипонг Тантянон, платформата B2B Connect използва широко използваните основни възможности на глобалната компания за финансови услуги в областта на управлението, сигурността и разпределената счетоводна технология, според The ​​Nation.

"Надстроявайки върху блокчейн технологията за бизнес, Visa B2B Connect е нова платформа за транзакции, предназначена за обмен на висококачествени международни плащания между участващите банки от името на техните корпоративни клиенти", каза Сурипонг.

Освен скоростта и сигурността, платформата Visa B2B Connect също така ще предложи по-голяма видимост в процеса на транзакция за четвъртата по големина банка в Тайланд по отношение на активи, кредити и депозити.

С нашите технологични възможности и мрежа, имаме удоволствието да си сътрудничим с Kasikornbank, за да създадем по-ефективен и прозрачен начин за плащания от бизнеса към бизнеса в целия свят.

Обявена през октомври 2016 г., платформата Visa B2B Connect е разработена в партньорство с Chain Inc, компания за крипто леджъри, базирана в Сан Франциско, използвайки бизнес блокчейн инфраструктура, известна като Chain Core. Както бе разкрито от Visa и Chain по това време, предсказуемостта и прозрачността на платформата се подпомагат от факта, че банките, както и техните корпоративни клиенти, получават уведомление в реално време за състоянието на сделките.

Първите транзакции между банки на платформата Visa B2B Connect бяха проведени миналата година през ноември, като някои от най-ранните банки се включиха в програмата, а именно търговската банка на САЩ, банката Shinhan Bank в Южна Корея, Обединената чуждестранна банка в Сингапур и Филипинската Union Bank.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света