НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Търсения за "Bitcoin price" в Google спадат до тригодишно дъно

ДЕК. 14, 2018 15:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Търсения за "Bitcoin price" в Google спадат до тригодишно дъно

Все по-малко хора търсят в Google термина "Bitcoin Price".


Данните от Google Trends показват, че търсенето на терминът се доближава до най-ниските нива на популярност в историята на търсенето му от 2015 г. насам.


Google Trends се описва като публичен уеб инструмент, който дава на потребителите възможност да разберат честотата на търсенето на конкретни термини, в сравнение с общия обем търсения, извършвани от потребители в интернет пространството по целия свят.

Чрез тази услуга е възможно да получите представа за нивото на интерес в търговията с Биткойн, като използвате честота за търсене като ориентир.

Наличните данни показват, че от 2013 г. до началото на 2017 г. честотата на търсене за този термин е била предимно плоска, като от време на време е имало няколко незначителни шпайкове. Всичко това се промени от май 2017 г., когато Биткойн се впусна в сериозно възходящо движение.


Пиковият период за търсенията на "Bitcoin price" е периодът между декември 2017 г. и януари 2018 г., когато валутата достигна рекордна цена, привличайки вниманието на инвеститори в процеса. Периодът от 24-и декември до 30-и декември 2017 г. отчита най-голям брой търсения.

Само два месеца по-късно, през февруари 2018 г., честотата на търсенето на думата се понижи наполовина, тъй като Биткойн се сви до по-малко от половината от пиковата си стойност. Честотата на търсенето продължи да се движи стабилно надолу, прекъсвана само за кратко от краткотрайно покачване между 10-и  и 16-и юни, проследявайки краткотрайно събитие.

Понастоящем, честотата на търсенето в световен мащаб е 7 от 100 - най-ниската ѝ точка от юли 2017 г. - и пада. Изглежда сякаш честотата на търсене ще достигне дъното от 2015г., достигайки 2 на 100.

Биткойн остава упорито около $ 6,500, като по-широкият крипто пазар също не показва никакви признаци на непрекъснато движение нагоре.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света