НАЧАЛО Други

Търсенето на DLT експерти в САЩ е нараснало с 300%

ДЕК. 13, 2018 13:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Търсенето на DLT експерти в САЩ е нараснало с 300%
В САЩ уеб сайтът за търсене на работа на Glassdoor съобщи, че има четири пъти повече оферти за позиции свързани с блокчейн и криптовалути от предходната година.

Значителното увеличение на свободните работни места в САЩ за блокчейн и крипто секторите се дължи на изискванията на позициите, като разработване на софтуер, които сега представляват изисквания за всяко пето свободно място. През август 2017 г. има 446 обяви за работа свързани с ключови думи като "blockchain" и "Bitcoin".

Този брой се увеличи до 1,755 през август тази година въпреки тенденцията за спадове на крипто пазарите от края на 2017 г.tron g>


Най-голямо е търсенето в Ню Йорк и Сан Франциско, което представлява 24% и 21% от всички позиции. Повечето от позициите, почти 80%, са разделени между 15-те най-големи града в Америка.

Освен разработчиците на софтуер и технологии, анализатори и маркетингови изследователи, риск мениджърите и маркетинг мениджърите представляват повечето рекламирани позиции. Компаниите Consensys и IBM, са показали, че са най-активните работодатели, според проучването сред 200-те крипто индустриални позиции.

За да се стимулира образованието във финтех и да се отговори на изискванията на работодателите, университетите все повече се присъединяват към блокчейн революцията, предлагайки курсове за криптовалути и блокчейн.

Извън САЩ, Националният университет в Сингапур и швейцарският федерален технологичен институт в Цюрих имат два или повече курса, а университетите във Великобритания, Дания, Швейцария, Австралия и Сингапур имат свои собствени крипто програми.

Камбъл Харви, професор по международен бизнес в университета "Дюк", заяви, че е виждал студенти по право да се възползват особено от това да вземат блокчейн класове. "Студенти по право, които са обучени в блокчейн, не е необходимо да кандидстват някъде. Хората просто ги молят да се присъединят към фирмите им."

Повечето изследвани студенти, занимаващи се с хуманитарни науки, заявяват, че предпочитат блокчейн пред информатика. Остава да се види дали търсенето от страна на блокчейн и крипто сферите ще бъде посрещнато с достатъчно специалисти, излизащи от университетите.
https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света