НАЧАЛО Други

Тарифите на Тръмп ще окажат сериозен натиск върху Bitmain

ОКТ. 20, 2018 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тарифите на Тръмп ще окажат сериозен натиск върху Bitmain

Голямото напрежене в търговските отношения между Китай и САЩ може да предвещава по-тежки времена за китайския производител на хардуер за добив на Биткойн , Bitmain, чиито доставки до един от основните си пазари в чужбина са изправени пред нови тарифи от 23-ти август.

 


South China Morning Post съобщава, че Bitmain се вижда от анализаторите като хардуерната компания за копаене на криптовалути, която е най-потенциално изложена на търговските бариери в САЩ.

Флагманът Antminer S9 на Bitmain беше прекласифициран от United States Trade Representative през юни, като "апаратура за електрически машини", подлагайки това устройство на тарифа от 2,6%. Преди това тя е класифицирана като "машина за обработка на данни". Прекласификацията я привежда в категорията на китайските стоки, подлежаща на допълнителна тарифа от 25%, като общата тарифа за китайските производители достига до 27,6% от нулата за американските им пратки.

По-рано бе съобщено, че базираният в Пекин Bitmain, подаде заявление за публично предлагане (IPO) на ценни книжа в Хонконг миналия месец, опитвайки се да събере $3 милиарда. Canaan и Ebang International също са подали заявления, за да бъдат регистрирани на фондовата борса в Хонг Конг.

Двете компании също са засегнати от новия тарифен режим, като се предполага, че Canaan печелят 8,5% от своите приходи от 2017 от продажби в чужбина, а продажбите на Ebang в чужбина възлизат на 3,8% от приходите им от 2017 г. Независимо от това, те не са инвестирали почти толкова в разширяването в чужбина, колкото Bitmain през последните месеци.

През август, изследователски доклад на Sanford C. Bernstein разкрива, че Antminer S9, който стартира през 2016 г., представлява повече от половината от приходите на компанията от 2,5 милиарда долара, през 2017 година.

Според Марк Ли от Sanford C. Bernstein, новата тарифа вероятно ще направи китайския хардуер за копаене по-малко конкурентен спрямо този на конкурентите в други страни. Данните от октомврийския отчет разкриват, че продажбите на хардуер за копаене на крипто са намалели с над 50%, като от $1,8 милиарда, отчетени през първото тримесечие, падат до $850 милиона.


За да се постави тази статистика в перспектива, продажбите на хардуер за копаене представляват около 94% от общите приходи на компанията.


За GMO и Canaan също се смята, че пускат по-усъвършенстван хардуер за копаене с по-голяма ефективност от Antminer S9. Ли смята, че тази нарастваща конкуренция в областта на технологиите по-скоро ще се занимава с управлението на компанията, а не с американската тарифа.

Бен Гагнън, съосновател в Lutech, разработчик на хардуер за добив отбеляза, че през последните 18 месеца е имало увеличение на инвестиционните и дейности свързани с добив на криптовалути в САЩ.

По думите му:
Всички производители на съоръжения за копаене, базирани в Китай, вероятно ще бъдат засегнати от промяната на тарифните кодове и от своя страна ще бъдат хванати от търговската тарифа на САЩ.

Bitmain по-рано съобщи в проспекта си, че неговите финансови средства могат да бъдат засегнати от промените в данъчните ставки "поради икономически и политически условия".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Наддаването за първата публикация в Twitter достигна $2,5 милиона

В петък главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обърна внимание на токенизирана версия на първия си туит на платформата за незаменяеми токени (NFT) Valuables. Въпреки че туитът от 2006 г....
МАР. 7, 2021 18:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан е новият милиардер подкрепил мем криптовалутата Dogecoin

Изминаха само няколко дни, откакто Maverics започнаха да приемат популярната мем криптовалута, но вече са получили над 20,000 DOGE (приблизително $1,000).Dogecoin до $1?Въпреки че сумата може да не из...
МАР. 7, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света