НАЧАЛО Други

Тарифите на Тръмп ще окажат сериозен натиск върху Bitmain

ОКТ. 20, 2018 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тарифите на Тръмп ще окажат сериозен натиск върху Bitmain

Голямото напрежене в търговските отношения между Китай и САЩ може да предвещава по-тежки времена за китайския производител на хардуер за добив на Биткойн , Bitmain, чиито доставки до един от основните си пазари в чужбина са изправени пред нови тарифи от 23-ти август.


South China Morning Post съобщава, че Bitmain се вижда от анализаторите като хардуерната компания за копаене на криптовалути, която е най-потенциално изложена на търговските бариери в САЩ.

Флагманът Antminer S9 на Bitmain беше прекласифициран от United States Trade Representative през юни, като "апаратура за електрически машини", подлагайки това устройство на тарифа от 2,6%. Преди това тя е класифицирана като "машина за обработка на данни". Прекласификацията я привежда в категорията на китайските стоки, подлежаща на допълнителна тарифа от 25%, като общата тарифа за китайските производители достига до 27,6% от нулата за американските им пратки.

По-рано бе съобщено, че базираният в Пекин Bitmain, подаде заявление за публично предлагане (IPO) на ценни книжа в Хонконг миналия месец, опитвайки се да събере $3 милиарда. Canaan и Ebang International също са подали заявления, за да бъдат регистрирани на фондовата борса в Хонг Конг.

Двете компании също са засегнати от новия тарифен режим, като се предполага, че Canaan печелят 8,5% от своите приходи от 2017 от продажби в чужбина, а продажбите на Ebang в чужбина възлизат на 3,8% от приходите им от 2017 г. Независимо от това, те не са инвестирали почти толкова в разширяването в чужбина, колкото Bitmain през последните месеци.

През август, изследователски доклад на Sanford C. Bernstein разкрива, че Antminer S9, който стартира през 2016 г., представлява повече от половината от приходите на компанията от 2,5 милиарда долара, през 2017 година.

Според Марк Ли от Sanford C. Bernstein, новата тарифа вероятно ще направи китайския хардуер за копаене по-малко конкурентен спрямо този на конкурентите в други страни. Данните от октомврийския отчет разкриват, че продажбите на хардуер за копаене на крипто са намалели с над 50%, като от $1,8 милиарда, отчетени през първото тримесечие, падат до $850 милиона.


За да се постави тази статистика в перспектива, продажбите на хардуер за копаене представляват около 94% от общите приходи на компанията.


За GMO и Canaan също се смята, че пускат по-усъвършенстван хардуер за копаене с по-голяма ефективност от Antminer S9. Ли смята, че тази нарастваща конкуренция в областта на технологиите по-скоро ще се занимава с управлението на компанията, а не с американската тарифа.

Бен Гагнън, съосновател в Lutech, разработчик на хардуер за добив отбеляза, че през последните 18 месеца е имало увеличение на инвестиционните и дейности свързани с добив на криптовалути в САЩ.

По думите му:
Всички производители на съоръжения за копаене, базирани в Китай, вероятно ще бъдат засегнати от промяната на тарифните кодове и от своя страна ще бъдат хванати от търговската тарифа на САЩ.

Bitmain по-рано съобщи в проспекта си, че неговите финансови средства могат да бъдат засегнати от промените в данъчните ставки "поради икономически и политически условия".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света