НАЧАЛО Други

Тарифите на Тръмп ще окажат сериозен натиск върху Bitmain

ОКТ. 20, 2018 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тарифите на Тръмп ще окажат сериозен натиск върху Bitmain

Голямото напрежене в търговските отношения между Китай и САЩ може да предвещава по-тежки времена за китайския производител на хардуер за добив на Биткойн , Bitmain, чиито доставки до един от основните си пазари в чужбина са изправени пред нови тарифи от 23-ти август.

 


South China Morning Post съобщава, че Bitmain се вижда от анализаторите като хардуерната компания за копаене на криптовалути, която е най-потенциално изложена на търговските бариери в САЩ.

Флагманът Antminer S9 на Bitmain беше прекласифициран от United States Trade Representative през юни, като "апаратура за електрически машини", подлагайки това устройство на тарифа от 2,6%. Преди това тя е класифицирана като "машина за обработка на данни". Прекласификацията я привежда в категорията на китайските стоки, подлежаща на допълнителна тарифа от 25%, като общата тарифа за китайските производители достига до 27,6% от нулата за американските им пратки.

По-рано бе съобщено, че базираният в Пекин Bitmain, подаде заявление за публично предлагане (IPO) на ценни книжа в Хонконг миналия месец, опитвайки се да събере $3 милиарда. Canaan и Ebang International също са подали заявления, за да бъдат регистрирани на фондовата борса в Хонг Конг.

Двете компании също са засегнати от новия тарифен режим, като се предполага, че Canaan печелят 8,5% от своите приходи от 2017 от продажби в чужбина, а продажбите на Ebang в чужбина възлизат на 3,8% от приходите им от 2017 г. Независимо от това, те не са инвестирали почти толкова в разширяването в чужбина, колкото Bitmain през последните месеци.

През август, изследователски доклад на Sanford C. Bernstein разкрива, че Antminer S9, който стартира през 2016 г., представлява повече от половината от приходите на компанията от 2,5 милиарда долара, през 2017 година.

Според Марк Ли от Sanford C. Bernstein, новата тарифа вероятно ще направи китайския хардуер за копаене по-малко конкурентен спрямо този на конкурентите в други страни. Данните от октомврийския отчет разкриват, че продажбите на хардуер за копаене на крипто са намалели с над 50%, като от $1,8 милиарда, отчетени през първото тримесечие, падат до $850 милиона.


За да се постави тази статистика в перспектива, продажбите на хардуер за копаене представляват около 94% от общите приходи на компанията.


За GMO и Canaan също се смята, че пускат по-усъвършенстван хардуер за копаене с по-голяма ефективност от Antminer S9. Ли смята, че тази нарастваща конкуренция в областта на технологиите по-скоро ще се занимава с управлението на компанията, а не с американската тарифа.

Бен Гагнън, съосновател в Lutech, разработчик на хардуер за добив отбеляза, че през последните 18 месеца е имало увеличение на инвестиционните и дейности свързани с добив на криптовалути в САЩ.

По думите му:
Всички производители на съоръжения за копаене, базирани в Китай, вероятно ще бъдат засегнати от промяната на тарифните кодове и от своя страна ще бъдат хванати от търговската тарифа на САЩ.

Bitmain по-рано съобщи в проспекта си, че неговите финансови средства могат да бъдат засегнати от промените в данъчните ставки "поради икономически и политически условия".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света