НАЧАЛО Други

Swift отговарят на Ripple със собствена платежна технология

ДЕК. 8, 2018 12:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Swift отговарят на Ripple със собствена платежна технология

Глобалната платежна мрежа, Сдружение за световни междубанкови финансови телекомуникации (SWIFT), тества нова платежна система.


Тя е предназначена да се конкурира с Ripple и други нововъзникващи компании за трансгранични плащания.


Според "Financial Times", SWIFT пилотира нова система, предназначена да намали грешките и закъсненията в мрежата, като позволи на финансовите институции да обменят данни на двустранна основа.

Системата не се базира на блокчейн. Вместо това ще използва API, който позволява на финансовите институции да имат достъп до данните на другия, за да проверят номерата на банковите сметки преди плащанията.

Целта е да се намалят забавянията, които преди това обременяваха платежната мрежа - което би оборило критиците на SWIFTtron g>, както и конкурента му Ripple, чийто главен изпълнителен директор казва, че технологиите на компанията не са се развили.

В допълнение към "Ripple", SWIFT усеща натиск от финтех компании като TransferWise и Revolut, които имат за цел да предложат по-добри, по-бързи и по-евтини трансгранични плащания.

Досега общо 15 банки участват в процеса, включително JP Morgan. Главен маркетингов служител Люк Меурънт заяви, че новата система ще обработва плащанията по-бързо.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света