НАЧАЛО Други

SWIFT имат прекалено голям контрол върху платежните транзакции

ЯНУ. 19, 2019 20:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SWIFT имат прекалено голям контрол върху платежните транзакции

Борбата за превъзходство между Ripple и SWIFT в платежната индустрия е много сериозна.


В опит да посочи защо Ripple е по-добър от SWIFT, директорът на продажбите за Ripple, Рос Д'Арси казва, че компанията (SWIFT) не поставя скоростта на транзакциите като свой приоритет и може да повлияе на изходната им позиция, за разлика от платежната система Ripple, независима от самата компания.

Д'Арси каза:

Мисля, че SWIFT е наистина интересен пример. Защото тази компания, ако се замислите, понякога прекрачва границите и играе някаква политическа роля. Ние не виждаме транзакциите на нашите клиенти. Те преминават през интернет. Така че Ripple може да затвори като бизнес утре и нашите клиенти все още могат да сключват сделки с нашия софтуер. Същото не може да се случи със SWIFT.

Директорът на продажбите говори за това по време на финтех конференцията Shift Money в Хърватия. Той добави още, че целта на Ripple е да направи плащането толкова лесно, колкото да изпрати имейл, а не като това, което SWIFT може да предложи.

SWIFT е водещата световна компания за комуникации от 1973 година, която дава възможност на финансовите институции да изпращат и получават финансова информация сигурно. Системата не е задължително да улеснява прехвърлянето на средства, но изпраща платежни нареждания до съответните финансови институции за предприемане на подходящи действия.

Ripple, от друга страна, се включи през 2012 гoдина и излезе с тази стабилна система за извършване на незабавни плащания по целия свят с понастоящем над 200 клиента на 6 континента. Платежната технология на Ripple е в нарушение на платежната индустрия и това е в основата на споровете със SWIFT. Продуктът xRapid, който работи в RippleNet, го прави и по-превъзходен по отношение на плащанията.

Имаше слухове, че SWIFT обмислят партньорство с Ripple, за да подобри своята система, кoeто категорично бе отречено. Всъщност, тe виждат системата за разплащания, базирана на Ripple, като преждевременна, което може би е причината криптовалутната компания да разработва нов API, за да увеличи още повече скоростта на транзакции.

Ripple е решен да доминира в света на плащанията и системата им бие всяка друга компания в същия сектор, според анализа на Weiss Ratings. Затова за SWIFT няма да бъде лесна задача успешно да изпревари Ripple в индустрията.


Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус и главният изпълнителен директор на SWIFT, Готфрид Лейбранд ще се срещнат във Франция на 30-ти януари. Ще бъде интересен развоят от срещата.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Newegg официално потвърдиха, че ще приемат плащания в Shiba Inu (SHIB)

Съобщението беше направено в загадъчния туит, публикуван от официалния акаунт в Twitter на криптовалутата и ръководителя на проекта Шитоши Кусама.Coming soon to Newegg...$SHIB https://t.co/[email protected]
НОЕ. 27, 2021 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Adidas Originals обяви партньорство с Coinbase

"Партнирахме си с @Coinbase.", написаха Adidas Originals в туит в сряда.  We’ve partnered with @coinbase. Probably nothing.— adidas Originals (@adidasoriginals) November 24, 2021Coinbase потвърди парт...
НОЕ. 27, 2021 15:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създателите на Pokémon Go разработват метавселена в реалния свят

Понастоящем функцията е достъпна за потребителите на Fold App, за да играят в бета версия, което им позволява да печелят Биткойн (BTC) и предимства в приложението, като изследват физическата си среда....
НОЕ. 26, 2021 18:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света