НАЧАЛО Други

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

Международната организация за публично-частно сътрудничество коментира позицията си спрямо процъфтяващия крипто пазар. И сега го обсъжда по-официално.

 

WEF обсъжда крипто


Тази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Давос.


Двете сесии, които ще се проведат в понеделник и четвъртък са първият път, когато дигиталните активи ще бъдат единствената тема на WEF. Агенцията със седалище в Женева говори по-рано спорадично за Биткойн и други крипто активи - дори почете оракулната услуга Chainlink като нарастващ технологичен играч - и предвижда секторът да има положително въздействие върху света.


Според "Програмата на Давос", ръководителя на блокчейн развитието и политиката на WEF Шийла Уорън, управителят на Банката на Англия Андрю Бейли и изпълнителният директор на Western Union Хикмет Ерсек ще коментират дигиталните валути по време на сесията в понеделник, която е именувана "Resetting Digital Currencies".


Програмата ще се върти около политиките, практиките и необходимите партньорства, за да се използват възможностите, създадени от възхода на дигиталните валути.


"COVID-19 ускори дългосрочния преход от пари в брой. Междувременно се появяват дигитални валути на централните банки, които потенциално променят начина, по който хората използват парите в целия свят", се посочва в проспекта на събитието.


От друга страна, в събитието в четвъртък се срещат министърът на Сингапур Тарман Шанмугаратнам, председателят на Националния институт за финансови изследвания в Пекин Жу Мин, отговорника за съдържанието на CoinDesk Майкъл Кейси и изпълнителният директор на Overseas Development Institute Сара Пантулиано.


Предишни включвания


Дискусиите от тази седмица са факт, тъй като служителите на WEF положително обмислят възхода на криптовалутите в бъдеще, заедно с друга нововъзникваща технология като блокчейн (върху която работят повечето дигитални валути) и AI.


Миналата година WEF дори призна децентрализираната оракулна услуга Chainlink като един от петдесетте най-добри "технологични пионери" в света, заедно с MakerDAO, екипа за разработка на Биткойн Lightning Labs и фирмата за анализ на блокчейн Elliptic.


Това са компании в ранен етап на развитие и участват в работата по проектиране, разработване и внедряване на разривни технологии и иновации. Форумът предвижда такива фирми да имат "значително въздействие“ върху бизнеса и по-широкото общество.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise вече има над $1 милиард в активи под управление

Bitwise 10 Crypto Index Fund, който осигурява диверсифицирана експозиция към Биткойн (BTC) и други водещи криптовалути, представлява над 90% от общите активи под управление.Хънтър Хорсли, изпълнителен...
ФЕВ. 24, 2021 12:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света