НАЧАЛО Други

Световният Икономически Форум подчертава над 65 употреби на блокчейн за защита на околната среда

СЕП. 16, 2018 16:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Световният Икономически Форум подчертава над 65 употреби на блокчейн за защита на околната среда

Фондацията на Световният Икономически Форум (WEF) подчерта повече от 65 случая на използване на блокчейн за решаване на "най-неотложните" екологични предизвикателства в доклад, публикуван на 14-ти септември.


В доклада, озаглавен “Building Block(chain)s for a Better Planet” (Създаване на блокчейн за по-добра планета), базираният в Швейцария WEF изтъкна голям брой блокчейн приложения, които биха могли да послужат за решаването на най-належащите екологични предизвикателства в света.

Предложените заявления, според WEF, могат да подобрят усилията за опазване на околната среда по няколко начина, като например нови модели на финансиране за екологични резултати, реализиране на нефинансова стойност и природен капитал, очертаващи по-ефективни и по-чисти децентрализирани системи и др.

В допълнение към потенциала за подобряване на съществуващите процеси, в доклада се споменава и възможността за въвеждане на напълно нови блокчейн решения - т.нар. "game changers", които се очаква да променят напълно начина, по който се управляват основните екологични проблеми.

Тези "game changers" включват "прозрачни" вериги за доставки, децентрализирани системи за управление на енергията и водата, устойчиви източници за набиране на средства, пазари на въглеродни емисии и др.

Според доклада, следващата важна стъпка в въвеждането на блокчейн приложения за опазване на околната среда е създаването на "отговорна" и "глобална" блокчейн екосистема, а не финансирането на конкретни отделни проекти.

В заключение, WEF посочи и проблема за прекомерната употреба на блокчейн, причинена от хайпът около индустрията.

За да разреши този проблем, организацията предложи три основни въпроса да се разглеждат като отправна точка за всяка инициатива, свързана с блокчейн: дали технологията може да реши конкретен проблем, дали рисковете от непредвидени последици могат да бъдат управлявани приемливо и дали функционираща екосистема от заинтересованите страни е достъпна.

На 13-ти септември WEF публикува съвместен доклад, според който DLT технологията може да добави $1 трилион към обема на световната търговия през следващите десет години. Докладът също така твърди, че възприемането на технологията от големи правителства, включително държавите-членки на Европейския съюз, е "неизбежно".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света