НАЧАЛО Други

Световният Икономически Форум подчертава над 65 употреби на блокчейн за защита на околната среда

СЕП. 16, 2018 16:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Световният Икономически Форум подчертава над 65 употреби на блокчейн за защита на околната среда

Фондацията на Световният Икономически Форум (WEF) подчерта повече от 65 случая на използване на блокчейн за решаване на "най-неотложните" екологични предизвикателства в доклад, публикуван на 14-ти септември.

 


В доклада, озаглавен “Building Block(chain)s for a Better Planet” (Създаване на блокчейн за по-добра планета), базираният в Швейцария WEF изтъкна голям брой блокчейн приложения, които биха могли да послужат за решаването на най-належащите екологични предизвикателства в света.

Предложените заявления, според WEF, могат да подобрят усилията за опазване на околната среда по няколко начина, като например нови модели на финансиране за екологични резултати, реализиране на нефинансова стойност и природен капитал, очертаващи по-ефективни и по-чисти децентрализирани системи и др.

В допълнение към потенциала за подобряване на съществуващите процеси, в доклада се споменава и възможността за въвеждане на напълно нови блокчейн решения - т.нар. "game changers", които се очаква да променят напълно начина, по който се управляват основните екологични проблеми.

Тези "game changers" включват "прозрачни" вериги за доставки, децентрализирани системи за управление на енергията и водата, устойчиви източници за набиране на средства, пазари на въглеродни емисии и др.

Според доклада, следващата важна стъпка в въвеждането на блокчейн приложения за опазване на околната среда е създаването на "отговорна" и "глобална" блокчейн екосистема, а не финансирането на конкретни отделни проекти.

В заключение, WEF посочи и проблема за прекомерната употреба на блокчейн, причинена от хайпът около индустрията.

За да разреши този проблем, организацията предложи три основни въпроса да се разглеждат като отправна точка за всяка инициатива, свързана с блокчейн: дали технологията може да реши конкретен проблем, дали рисковете от непредвидени последици могат да бъдат управлявани приемливо и дали функционираща екосистема от заинтересованите страни е достъпна.

На 13-ти септември WEF публикува съвместен доклад, според който DLT технологията може да добави $1 трилион към обема на световната търговия през следващите десет години. Докладът също така твърди, че възприемането на технологията от големи правителства, включително държавите-членки на Европейския съюз, е "неизбежно".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и...
МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.Robinhood, популярното прил...
МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с крипт...
МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Finance добавя раздел “крипто”

Разделът, озаглавен “Крипто”, вече се появява в категорията “Сравнение на пазарите” заедно с конвенционалните фондови и валутни пазари.  Разделът предоставя ключова информация за ценообразув...
МАР. 1, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света