НАЧАЛО Други

Световната банка и най-голямата австралийска банка издават облигация чрез блокчейн

АВГ. 24, 2018 11:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Световната банка и най-голямата австралийска банка издават облигация чрез блокчейн

Световната банка и Commonwealth Bank of Australia (CBA), най-голямата банка в страната, издадоха публична облигация ексклузивно чрез блокчейн технология, съобщава Ройтерс на 23-и август.

Официалният мандат на Световната банка за проекта бе представен за първи път на 10-и август.

Сделката от $73.16 милиона включва двегодишни облигации, които ще се уреждат на 28-ми август и ще бъдат оценени с доходност от 2.251%, според декларация на CBA.


Прототипът - наречен "Bondi" (опериран от блокчейн инструмент за нов дълг), се приветства от участниците като ключов момент в автоматизирането на издаването на дългови облигации и продажбите. Ройтерс цитира главния изпълнителен директор на CBA, Джеймс Уолт, като казва, че:

"Вие сривате традиционното издаване на облигации от ръчен книгоиздаден процес и процес на разпределение, удължено споразумение, след това регистратор и попечител, в нещо, което може да се случи онлайн мигновено."

Както отбелязва Ройтерс, облигациите на световната банка се класифицират с рейтинг ААА - най-високият рейтинг, който показва висока степен на кредитоспособност. Според съобщенията, банката ежегодно издава между $50 и $60 милиарда в облигации, за да подпомогне икономическия напредък в развиващия се свят.

Този май, Sberbank CIB - фирма за корпоративно и инвестиционно банкиране на най-голямата руска банка Sberbaml, проведе първата търговска сделка с облигации на базата на блокчейн в Русия.

Сделката беше осъществена в партньорство с водеща местна телекомуникационна компания MTS и Националния депозитар (NSD) и доведе до издаването на MTS корпоративни облигации на стойност 750 милиарда рубли с 6-месечен падеж.

В Австралия се провеждат значителни инициативи за интегриране на блокчейн както в правителството, така и във финансовия сектор. През юли тази година IBM сключи сделка с австралийското правителство за $1 милион, за да използва блокчейн и други нови технологии за подобряване на сигурността на данните и автоматизацията във всички федерални отдели, включително в областта на отбраната и вътрешните работи.

От август миналата година австралийската борса за ценни книжа (ASX) работи за внедряването на блокчейн технология, която да замени сегашната си система за обработка на сделки с акции, проект, който днес отбелязва Ройтерс, че трябва да бъде завършен до 2020 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света