НАЧАЛО Други

Световната банка и най-голямата австралийска банка издават облигация чрез блокчейн

АВГ. 24, 2018 11:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Световната банка и най-голямата австралийска банка издават облигация чрез блокчейн

Световната банка и Commonwealth Bank of Australia (CBA), най-голямата банка в страната, издадоха публична облигация ексклузивно чрез блокчейн технология, съобщава Ройтерс на 23-и август.

 

Официалният мандат на Световната банка за проекта бе представен за първи път на 10-и август.

Сделката от $73.16 милиона включва двегодишни облигации, които ще се уреждат на 28-ми август и ще бъдат оценени с доходност от 2.251%, според декларация на CBA.


Прототипът - наречен "Bondi" (опериран от блокчейн инструмент за нов дълг), се приветства от участниците като ключов момент в автоматизирането на издаването на дългови облигации и продажбите. Ройтерс цитира главния изпълнителен директор на CBA, Джеймс Уолт, като казва, че:

"Вие сривате традиционното издаване на облигации от ръчен книгоиздаден процес и процес на разпределение, удължено споразумение, след това регистратор и попечител, в нещо, което може да се случи онлайн мигновено."

Както отбелязва Ройтерс, облигациите на световната банка се класифицират с рейтинг ААА - най-високият рейтинг, който показва висока степен на кредитоспособност. Според съобщенията, банката ежегодно издава между $50 и $60 милиарда в облигации, за да подпомогне икономическия напредък в развиващия се свят.

Този май, Sberbank CIB - фирма за корпоративно и инвестиционно банкиране на най-голямата руска банка Sberbaml, проведе първата търговска сделка с облигации на базата на блокчейн в Русия.

Сделката беше осъществена в партньорство с водеща местна телекомуникационна компания MTS и Националния депозитар (NSD) и доведе до издаването на MTS корпоративни облигации на стойност 750 милиарда рубли с 6-месечен падеж.

В Австралия се провеждат значителни инициативи за интегриране на блокчейн както в правителството, така и във финансовия сектор. През юли тази година IBM сключи сделка с австралийското правителство за $1 милион, за да използва блокчейн и други нови технологии за подобряване на сигурността на данните и автоматизацията във всички федерални отдели, включително в областта на отбраната и вътрешните работи.

От август миналата година австралийската борса за ценни книжа (ASX) работи за внедряването на блокчейн технология, която да замени сегашната си система за обработка на сделки с акции, проект, който днес отбелязва Ройтерс, че трябва да бъде завършен до 2020 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рапърът Soulja Boy иска да си купи XRP

"Как да купя XRP?"Soulja Boy наскоро потопи пръстите си в крипто, като за първи път се обърна към общността на DOGE в Twitter, казвайки, че DOGEcoin е "монетата на хората" и "е криптовалутата на бъдещ...
ЯНУ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase с над $90+ милиарда в активи под управление

Междувременно размерът на активите, съхранявани в Coinbase, надхвърли огромните $90 милиарда.В актуализираният 'About' раздел се казва, че компанията вече е достъпна в над сто страни по света и има на...
ЯНУ. 23, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света