НАЧАЛО Други

Световната банка и най-голямата австралийска банка издават облигация чрез блокчейн

АВГ. 24, 2018 11:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Световната банка и най-голямата австралийска банка издават облигация чрез блокчейн

Световната банка и Commonwealth Bank of Australia (CBA), най-голямата банка в страната, издадоха публична облигация ексклузивно чрез блокчейн технология, съобщава Ройтерс на 23-и август.

Официалният мандат на Световната банка за проекта бе представен за първи път на 10-и август.

Сделката от $73.16 милиона включва двегодишни облигации, които ще се уреждат на 28-ми август и ще бъдат оценени с доходност от 2.251%, според декларация на CBA.


Прототипът - наречен "Bondi" (опериран от блокчейн инструмент за нов дълг), се приветства от участниците като ключов момент в автоматизирането на издаването на дългови облигации и продажбите. Ройтерс цитира главния изпълнителен директор на CBA, Джеймс Уолт, като казва, че:

"Вие сривате традиционното издаване на облигации от ръчен книгоиздаден процес и процес на разпределение, удължено споразумение, след това регистратор и попечител, в нещо, което може да се случи онлайн мигновено."

Както отбелязва Ройтерс, облигациите на световната банка се класифицират с рейтинг ААА - най-високият рейтинг, който показва висока степен на кредитоспособност. Според съобщенията, банката ежегодно издава между $50 и $60 милиарда в облигации, за да подпомогне икономическия напредък в развиващия се свят.

Този май, Sberbank CIB - фирма за корпоративно и инвестиционно банкиране на най-голямата руска банка Sberbaml, проведе първата търговска сделка с облигации на базата на блокчейн в Русия.

Сделката беше осъществена в партньорство с водеща местна телекомуникационна компания MTS и Националния депозитар (NSD) и доведе до издаването на MTS корпоративни облигации на стойност 750 милиарда рубли с 6-месечен падеж.

В Австралия се провеждат значителни инициативи за интегриране на блокчейн както в правителството, така и във финансовия сектор. През юли тази година IBM сключи сделка с австралийското правителство за $1 милион, за да използва блокчейн и други нови технологии за подобряване на сигурността на данните и автоматизацията във всички федерални отдели, включително в областта на отбраната и вътрешните работи.

От август миналата година австралийската борса за ценни книжа (ASX) работи за внедряването на блокчейн технология, която да замени сегашната си система за обработка на сделки с акции, проект, който днес отбелязва Ройтерс, че трябва да бъде завършен до 2020 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света