НАЧАЛО Крипто Крими

Свързват Call Of Duty с кражба на криптовалути

ОКТ. 28, 2018 20:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Свързват Call Of Duty с кражба на криптовалути

Група играчи на Call of Duty са заподозряни в подготвянето на план за кражба на повече от $3 милиона в криптовалута.


Позовавайки се на разсекретени съдебни документи, Chicago Sun-Times съобщава, че групата, която включва един мъж от Долтън, Илинойс и мъж от Блумингтън Илинойс, се твърди, че са хакнали крипто портфейли, след като получават достъп до телефоните на жертвите.


"Принудени да сътрудничат"


Според молба за заповед за претърсване на дома на мъжът от Долтън, мъжът от Блумингтън информира ФБР, че се е срещнал с членове на групата онлайн, докато е играл компютърната игра Call of Duty. Той твърди, че са го принудили да участва в "SWAT-ването" му - жаргон, който означава да се вдигне фалшива тревога за престъпление, което се предполага, че се случва на даден адрес, за да предизвика отговор от страна на правоприлагащите органи.

Той добави, че членовете на групата му дадоха подробности за жертвите, за да му позволят да поеме повече от сто телефони с крайната цел да измъкне средства от крипто портфейлите на жертвите.

Практиката, известна като "SIM hijacking", става все по-широко разпространена, тъй като е относително ниско-технологична с потенциално високи възнаграждения, ако откраднатите телефонни номера са свързани с крипто портфейли. Наскоро бе съобщено, че биткойн инвеститорът Майкъл Терпин, съди AT & T за $224 милиона, след като загуби $24 милиона в криптовалута от хакерите, които успяха да прехвърлят телефонния си номер и впоследствие да сменят паролата на неговия критпто портфейл.

Декларацията на ФБР показва, че базираният в Сан Франциско Augur съобщава на 12-ти декември 2016 г., че техните инвеститори и служители са били жертва на крадци на криптовалути. Протоколът на Augur изпълнява онлайн платформа за залагания, при която съществува широка гама от опции за залагания, използващи крипто.


ФБР се намесва


Имената на заподозрените, изброени в декларацията, не са споменати и те все още не са обвинени в престъпления. Според ФБР бандата е заподозряна в кражба на най-малко $3,3 милиона в различни криптовалути, включително около $805 000 в REP токени, като се преместват откраднати токени чрез крипто борси и миксери, преди да ги изпратят в собствените си портфейли под формата на Етериум и Биткойн.

Съдебните документи показват, че агентите на ФБР са били в дома на Долтън на 1 август, като са иззели телефони и компютри. Те интервюираха заподозрения от Блумингтън през март 2017. Декларацията съдържа преписи от съобщения, разменени онлайн между пзаподозрените членове на групировката.

Неназованият мъж от Блумингтън е казал на Chicago Sun-Times в онлайн интервю, че се смята за жертва в тази област. Той твърди, че никога не е имал полза от крипто хакерството, заявявайки, че винаги е сътрудничил с Augur и ФБР, и че броят на телефоните, за които е помогнал да се хакнат, е значително по-малко от 100.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Осъденият 'Биткойн цар' сред разкритите в изтеклите документи на Пандора

Според документ на ICIJ от 3 октовмри, обобщаващ констатациите на организацията от разследването на т.нар. "документи на Пандора", идентифицира офшорни активи, принадлежащи на т. нар. "Биткойн цар", о...
ОКТ. 5, 2021 22:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света