НАЧАЛО Крипто Крими

Свалиха фалшив MetaMask от Google PlayStore

ФЕВ. 11, 2019 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Свалиха фалшив MetaMask от Google PlayStore

MetaMask се сблъска с нови проблеми, предизвикани от крипто измамници, след като злонамерен софтуер, представящ се за инструмента, се появи в Google Play.


Това съобщи компанията за киберсигурност Eset на 8-ми февруари.

Зловредният софтуер, който замества информацията от клипборда в опит да открадне криптовалута, бе премахнат от Google в началото на месеца след известие на изследователи от Eset.

Известен като “Клипър”, зловредният софтуер замества копираните адреси на портфейла с криптовалута с адрес, принадлежащ на злонамерен участник. Идеята е, че средствата ще бъдат изпратени на друго място, без потребителят да забележи това. За първи път такъв зловреден софтуер преминава през процедурите за проверка на Google, отбелязва фирмата за сигурност.

“Клиперът, който открихме в магазина на Google Play, открит от решенията за сигурност на ESET като Android / Clipper.C, се представя за легитимна услуга, наречена MetaMask”, обясни Eset, продължавайки:
Основната цел на зловредния софтуер е да открадне идентификационните данни и личните ключове на жертвите, за да получи контрол върху Етериум средствата им. Въпреки това, той може също да замени адреса на Биткойн или Етериум портфейла, копиран в клипборда, с такъв, който принадлежи на измамника.

MetaMask, която е едно от най-старите децентрализирани приложения, е станал жертва на злонамерени схеми и преди. През юли миналата година разработчиците на Google изтеглиха приложението изцяло от Google Play, оставяйки само малуер, представящ се за самото приложение. Доклад от MetaMask разкри, че това става по погрешка.

През ноември MetaMask потвърди плановете си за пускане на мобилно приложение. То се превърна в цел за недобронамерени страни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като...
ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com признаха за загубата на $34 милиона в клиентски средства

Според блог публикация, споделена в четвъртък, инцидентът е засегнал общо 483 потребители, което е довело до неоторизирани тегления на обща стойност 4,836.26 ETH, 443.93 BTC и приблизително $66,200 в ...
ЯНУ. 20, 2022 16:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руските власти провеждат успешна акция срещу хакери на REvil

Федералната служба за сигурност на Русия, или ФСБ, обяви на 14-ти януари поредица от нападения на 25 адреса, свързани с 14 членове на REvil, в места около Москва, Санкт Петербург и Липецк.В рекламата ...
ЯНУ. 19, 2022 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайската полиция разнищи поредната крипто измама

Според доклад, публикуван в Nikkei Asia, бюрото за обществена сигурност в Чъджоу разкри измама, която възлиза на стойност 50 милиона юана ($7.8 милиона). Полицията започна разследване, след като инвес...
ЯНУ. 18, 2022 18:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света