НАЧАЛО Крипто Крими

Свалиха фалшив MetaMask от Google PlayStore

ФЕВ. 11, 2019 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Свалиха фалшив MetaMask от Google PlayStore

MetaMask се сблъска с нови проблеми, предизвикани от крипто измамници, след като злонамерен софтуер, представящ се за инструмента, се появи в Google Play.


Това съобщи компанията за киберсигурност Eset на 8-ми февруари.

Зловредният софтуер, който замества информацията от клипборда в опит да открадне криптовалута, бе премахнат от Google в началото на месеца след известие на изследователи от Eset.

Известен като “Клипър”, зловредният софтуер замества копираните адреси на портфейла с криптовалута с адрес, принадлежащ на злонамерен участник. Идеята е, че средствата ще бъдат изпратени на друго място, без потребителят да забележи това. За първи път такъв зловреден софтуер преминава през процедурите за проверка на Google, отбелязва фирмата за сигурност.

“Клиперът, който открихме в магазина на Google Play, открит от решенията за сигурност на ESET като Android / Clipper.C, се представя за легитимна услуга, наречена MetaMask”, обясни Eset, продължавайки:
Основната цел на зловредния софтуер е да открадне идентификационните данни и личните ключове на жертвите, за да получи контрол върху Етериум средствата им. Въпреки това, той може също да замени адреса на Биткойн или Етериум портфейла, копиран в клипборда, с такъв, който принадлежи на измамника.

MetaMask, която е едно от най-старите децентрализирани приложения, е станал жертва на злонамерени схеми и преди. През юли миналата година разработчиците на Google изтеглиха приложението изцяло от Google Play, оставяйки само малуер, представящ се за самото приложение. Доклад от MetaMask разкри, че това става по погрешка.

През ноември MetaMask потвърди плановете си за пускане на мобилно приложение. То се превърна в цел за недобронамерени страни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Осъденият 'Биткойн цар' сред разкритите в изтеклите документи на Пандора

Според документ на ICIJ от 3 октовмри, обобщаващ констатациите на организацията от разследването на т.нар. "документи на Пандора", идентифицира офшорни активи, принадлежащи на т. нар. "Биткойн цар", о...
ОКТ. 5, 2021 22:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света