НАЧАЛО Други

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Разработчикът зад популярната децентрализирана борса SushiSwap отрича твърденията за предполагаема уязвимост, докладвана от етичен хакер.

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна, след като опитите за свързване с разработчиците на SushiSwap са били безрезултатни.


Хакерът твърди, че е идентифицирал "уязвимост в рамките на функцията за аварийно теглене (emergencyWithdraw) в два от договорите на SushiSwap, MasterChefV2 и MiniChefV2" - договори, които управляват 2x ферми за възнаграждение на борсата и пуловете на внедряванията на SushiSwap извън Етериум като Binance Smart Chain, Polygon и Avalanche.


Докато функцията за аварийно теглене позволява на доставчиците на ликвидност незабавно да поискат своите LP токени, докато губят награди в случай на спешност, хакерът твърди, че функцията няма да работи, ако няма награди в пула на SushiSwap - принуждавайки доставчиците на ликвидност да чакат пула да бъде ръчно зареден при 10-часов процес, преди да могат да изтеглят своите токени.


"Може да отнеме приблизително 10 часа, докато всички притежатели на [дигитални] подписи се съгласят да презаредят сметката за награди, а някои пулове за награди са празни няколко пъти месечно“, заяви хакерът, добавяйки:


Разгръщането на SushiSwap извън Етериум и 2x награди (всички използващи уязвимите договори MiniChefV2 и MasterChefV2) държат над $1 милиард обща стойност. Това означава, че тази стойност е по същество недосегаема за 10 часа няколко пъти месечно.


Псевдонимният разработчик на SushiSwap обаче се обърна към Twitter, за да отхвърли твърденията, като програмиста на платформата Мудит Гупта подчерта, че описаната заплаха "не е уязвимост" и че "няма средства, поставени в риск".


Гупта поясни, че "всеки" може да допълни наградния пул в случай на извънредна ситуация, заобикаляйки голяма част от 10-часовия процес. Той добави:


Твърдението на хакера, че някой може да вложи много LP, за да източи по-бързо възнаграждението, е неправилно. Наградата за LP намалява, ако добавите още LP.


ПРОЧЕТИ ОЩЕХакер открадна милиони от DeFi платформа


Хакерът каза, че са били инструктирани да докладват за уязвимостта на платформата за намиране на бъгове Immunefi - където SushiSwap предлага да плати награди до $40,000 на потребители, които съобщават за рискови уязвимости в кода им.


Те отбелязаха, че въпросът е приключен на Immunefi без обезщетение, като от SushiSwap заявиха, че са запознати с описаната ситуация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Компаниите за управление на криптовалути сега държат рекордни $72 милиарда

В седмицата след доклада от 18-ти октомври притоците на BTC възлизат на $69.9 милиона. Тези числа се наблюдават малко след старта на фючърсния Биткойн ETF на ProShares - първият ETF, свързан с Биткойн...
ОКТ. 21, 2021 12:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света