НАЧАЛО Други

Съдът в Бразилия нареди на банките да върнат $300,000 на крипто борса

МАР. 10, 2019 11:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съдът в Бразилия нареди на банките да върнат $300,000 на крипто борса

Наскоро, съд в Сао Пауло, Бразилия, нареди на Banco Santander да върне над $335 000 на местна крипто борса, след като замрази сметката ѝ, твърдейки, че дейността им е несъвместима с политиката на банката.


Според местната медия Criptomoedas Fácil, съдия Даниела Менегати Милано отхвърля жалба, направена от Banco Santander по дело, заведено за местната криптовалутна борса Mercado Bitcoin, която видя, че банката замразява сметката им с 1,3 милиона реала в нея.

Според медията, Santander замрази сметката на Mercado Bitcoin, без да даде на крипто фирмата подходящо обяснение, а когато ги попитаха, отговаряха с това, че действията на борсата не са съгласувани с политиката на банката. Mercado Bitcoin преследва правни действия.

Крипто обменът твърди, че средствата са били замразени неправилно и трябва или да бъдат върнати или депозирани по друга сметка, докато процесът бъде приключен. Съдът постанови в полза на Mercado Bitcoin.

В светлината на това, което е разкрито, намирам оправдани формулираните искания, осъждащи защитата да възстанови сумата от 1.350.733 реала, фиксирана от практическата таблица на съда, плюс лихва от 1% на месец .... Защитата ще подкрепи определените съдебни разноски на 10% от осъдената стойност.

Банката оспорва решението и на второ заседание е постановено, че действията на Santander олицетворяват злоупотреба с тяхната власт, тъй като „не е длъжна да конфискува средства, депозирани в сметките на своите клиенти, поради измамни сделки, извършени от трети страни.“


Според доклада, Mercado Bitcoin обяви, че са извършени измамни транзакции от трети лица чрез банката до платформата, която доведе Santander да започне вътрешно разследване на проблема.


Разследването на банката включва дори използването на „Google Street View, за да се преценят финансовите условия на засегнатите“. Въпреки че знаеше кой стои зад измамните сделки, Santander реши да блокира сметката на Mercado Bitcoins, вместо да преследва самите индивиди.

Съдът отбеляза, че липсата на регулации не означава, че дейностите по обмен на криптовалути са незаконни. Отбелязано е обаче, че крипто борсата понастоящем не може да следи правилно своите платформи, за да гарантира, че потребителите им не нарушават закона.

Бразилия е страна, в която криптосферата нараства. Миналата година бе стартирана национална блокчейн асоциация и тази година тяхното министерство на правосъдието разкри, че „изучаваБиткойн за потенциалната му употреба в престъпността.


Президентът на Бразилия, Жаир Болсонаро, през януари затвори проекта, който се стремеше да създаде криптовалута за местното население.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света