НАЧАЛО Крипто Крими

Съдружник на OneCoin иска отлагане на присъдата си

ЯНУ. 25, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съдружник на OneCoin иска отлагане на присъдата си

Според неотдавнашно писмо, подадено от адвоката на Марк Скот, съдружникът на OneCoin се опитва да отложи присъдата си до 21-ви април.

Крипто-пространството е изпълнено със съобщения за измами, повечето от които се разиграха в дните, когато Биткойн нарастваше към $ 20,000.


Една измама, която започна през 2016 г., малко преди известния скок, включваше компания, наречена OneCoin, чиито заговорници бяха арестувани и подложени на съд.


Съ-конспираторът Марк Скот вече беше осъден на 21-ви ноември 2019 г. Съдът го призна за виновен по две обвинения - конспирация за извършване на банкови измами и конспирация за пране на пари. Остава само той да бъде осъден, което трябваше да се състои на 21-ви февруари тази година.


Преди това да се случи, съдът му е дал време да подаде всякакви предложения по правило 29 или правило 33. С други думи, Скот може да използва това време, за да поиска оправдателна присъда или повторно разглеждане, което може да направи до 3-ти февруари. След това правителството ще има три седмици - до 24-ти февруари - да отговори.


В нова разработка изглежда, че Скот е използвал тази възможност, тъй като неговият защитник решил да подаде писмо с искане датата на присъдата да бъде отложена. Според писмото, Скот и неговите представители биха искали да отложат датата на присъдата до 21-ви април 2020 г.


Това отлагане би позволило на защитата му необходимото време за завършване на брифинг относно следсъдебните искания. Междувременно това също ще даде достатъчно време на Съда за преразглеждане.


Освен това забавянето би позволило на защитника да се подготви за присъда. В писмото на адвоката се посочва също, че правителството няма възражения срещу ново-поискания график.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Отвличане и откуп в Биткойн доведоха до ареста на мъж от Южна Африка

Според доклад на местния информационен бюлетин Times Live, 36-годишният Щембисо Амон Мчуну е признат за виновен и осъден на пет години затвор за опита си за отвличане през август 2018 г.  Мчуну ...
ФЕВ. 25, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Катарски милиардер съди Facebook заради крипто реклама

Ал Мана претендира за клевета, злонамерена лъжа и невярна реклама от неназованата фирма за криптовалута, съобщи The Times на 23-ти февруари. Делото за клевета е подадено в Дъблин, европейската централ...
ФЕВ. 24, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Два ареста след разкрита схема за пране на пари в криптовалути

Според официално изявление, публикувано по-рано тази седмица и двете лица бяха арестувани в понеделник, 17-ти февруари, като част от разследване, ръководено от Националната служба за сериозни измами, ...
ФЕВ. 23, 2020 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$56 милона в Биткойн бяха иззети от дилър на наркотици

Местният информационен бюлетин Independent.ie съобщи на 19-ти февруари, че съдът прие, че Клифтън Колинс е участвал в трафик на наркотици. Колинс не оспорва заявлението на Бюрото за имуществени активи...
ФЕВ. 20, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света