НАЧАЛО Финтех

Stripe стартира услуга за заеми предвидени за онлайн компании

СЕП. 10, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Stripe стартира услуга за заеми предвидени за онлайн компании

Процесорът за плащания Stripe стартира услуга за кредитиране на онлайн компании.

Процесорът за онлайн плащания “Stripe” обяви старта на услугата си за кредитиране “Stripe Capital” за интернет бизнеси в Съединените щати.


На 5-ти септември Stripe обяви старта в блог публикация, отбелязвайки, че след като бъде одобрен, достъпът до средства обикновено се предоставя на следващия ден.


В прессъобщението се казва:


Пълната интеграция на Stripe Capital със Stripe означава, че няма проточено кандидатстване, приемливостта се определя бързо, средствата попадат в Stripe акаунта на потребителя на следващия работен ден и предприятията могат да изплащат, докато печелят. [...] Освен че ще обслужва директно потребителите на Stripe, Stripe ще предложи и Stripe Capital за своите партньори в платформата (като например строители на онлайн магазини и B2B SaaS компании), като им дава възможност да предлагат на собствените си бизнес потребители достъп до интелигентно финансиране.


Автоматично погасяване, без допълнителни такси


Отбелязва се също, че алгоритъмът на Stripe Capital отчита “стотици подходящи сигнали за всеки бизнес, включително обем на плащанията, процент на повторни клиенти, честота на плащанията и промени в растежа на приходите.


Според съобщението, изплащанията се автоматизират с фиксиран процент от ежедневни продажби и няма повтарящи се лихви или закъснителни такси.


Освен това компанията обяснява, че достъпът до услугата не се ограничава до бизнеси, който работят директно на Stripe и че платформите също могат да предлагат достъп до капитала на своите бизнес потребители.


Главният продуктов директор на фирмата Уил Гейбрик акцентира значението на предоставянето на достъп до средства на малките бизнеси:


Важно е да мислите за финансовото включване не само по отношение на потребителите, но и по отношение на бизнеса. Бизнесът, особено малкият бизнес и стартъпите, са двигателите за създаване на работни места в нашата икономика. За тях трябва да е тривиално просто и светкавично да имат достъп до необходимия капитал, за да изгладят паричния си поток и да инвестират в собствения си растеж.


По-специално, компанията е и един от официалните партньори на криптовалутния проект Libra.


Както бе съобщено през януари, Stripe обяви противоречивото си решение за предлагане на подкрепа за Биткойн, цитирайки високи такси и назовавайки няколко алткойна като по-жизнеспособни алтернативи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Monese вече се оценява на 1 милиард паунда

Тя има за цел да сключи сделка с нови и съществуващи инвеститори през първата половина на тази година, според трима души, близки до компанията. Норис Копел, изпълнителен директор на Monese, отказа да...
ЯНУ. 25, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

80% от централните банки работят върху собствени криптовалути

Изданието разкрива, че 80% от участниците са заявили, че в момента работят върху издаването на собствена криптовалута.CBDC: Идват от повечето банкиПроучването е съставено от BIS в края на 2019 г. и съ...
ЯНУ. 24, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Проектът за криптовалута на Facebook продължава своето развитие с пълна сила

Британският телекомуникационен гигант се присъединява към няколко оригинални членове на Асоциацията Libra, които се отказаха миналата година, само месеци след като Facebook обяви създаването на изключ...
ЯНУ. 24, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs и BlackRock искат дял от най-големите банки в Китай - добра новина ли е това за блокчейн?

Съобщава се, че предприятията си колаборират с големи китайски банки, които вливат милиарди в нови блокчейн проекти.Според доклада, Goldman Sachs търси 51% дял в съвместно предприятие за управление на...
ЯНУ. 22, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света