НАЧАЛО Регулации

Страните от Г-20 ще регулират криптовалутите

ДЕК. 3, 2018 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Страните от Г-20 ще регулират криптовалутите

Страните от Г-20 подписаха съвместна декларация в Буенос Айрес, където обещават да регулират криптовалутите.


Ще постигнe това, като се борят срещу употребата им за пране на пари и финансиране на тероризма в съответствие със стандартите на FATF, според доклад на "Saudi Gazette".

Раздел 25 от декларацията, подписана от форума, гласи:
Ние ще регулираме крипто активите за борба с прането на пари и противодействието на финансирането на тероризма в съответствие със стандартите на FATF и ще разгледаме други отговори, ако е необходимо.

FATF е създадена от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), като организация за вземане на решения за борба с прането на пари и финансирането на тероризма.

FATF започна да обсъжда начини за въвеждане на обвързващи правила, които биха регулирали обмените на криптовалути в световен мащаб. Организацията също така сформира настоящите правила в опит да се приспособят към нови пазарни реалности.

Според декларацията на Г-20 ще се разглеждат и други отговори, добавяйки, че страните ще продължат да наблюдават световната икономика, която бързо се цифровизира. Също така "ще търси решение, основаващо се на консенсус, на цифровизацията на икономиката в международната данъчна система с актуализация през 2019 г. и окончателен доклад през 2020 г. "

Форумът на Г-20 за първи път издаде комюнике през юли, където през октомври се стреми да прилага стандарти за борба с прането на пари за крипто сферата. По това време той заяви, че неговите държави-членки ще продължат да наблюдават индустрията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света